Erdoğan'ın Verdiği Cevapla Elinde Patlayan Saatli Bomba Bir Soru

Okan Müderrisoğlu; bilmeden, öyle zor bir soru sormuş ki; cevabı, nereden bakarsanız bakınız, tam bir skandal. Reis, gerçekten zora sokulmuş, Allah

Erdoğan'ın Verdiği Cevapla Elinde Patlayan Saatli Bomba Bir Soru
Sabah gazetesinin yazarlarından Okan Müderrisoğlu'nun, ERDOĞAN'a "Bir dönem sizinle yol yürüyen ve önemli makamlara gelmiş isimler ve ayrı partiler kurdular.  Geriye dönüp bakınca onlar için bir tanımınız ya da değerlendirmeniz oluyor mu zaman zaman?" diyerek yönelttiği soruya, ERDOĞAN; Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım, Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler.  O makamlara getirildiler.  Eğer onlara bakanlık verildiyse,  başbakanlık verildiyse,  hepsi onlara bir irade o makamları verdi.  Onlar bunun kıymetini bilemedi” diye cevaplamış. 

Bize göre ERDOĞAN'a sorulan bu soru,  önceden ERDOĞAN'a bidirilen çanak bir soru olmayıp,  sürpriz ve zor bir sorudur. Soran yandaş da,  böyle bir sonucun doğacağını düşünememiştir. 

Bu soru, ERDOĞAN'ın; nasıl cevaplandıracağı, cevaben söylediklerini kulağının duyup duymayacağı meçhul, cevabi sözlerinin nereye varacağını düşünemeyeceği, kendisini zor durumda bırakacak, verdiği cevapla elinde patlayan sürpriz ve adeta saatli bomba bir sorudur. 

Gerçekten de; ERDOĞAN'ın bu soruya verdiği; ” Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler.  O makamlara getirildiler.  Eğer onlara bakanlık verildiyse,  başbakanlık verildiyse,  hepsi onlara bir irade o makamları verdi” şeklindeki, kendisi için büyük bir gaf teşkil eden cevap,  nereden bakarsanız bakınız, nasıl değerlendirirseniz değerlendiriniz, siyasal bir skandaldır. 

Ne demek oluyor,  layık oldukları için o makama gelmediler?

ERDOĞAN;  demek istiyor ki; o kişiler o makamlara layık olmadıkları halde geldiler ve getirildiler. 

“Eğer onlara bakanlık verildiyse,  başbakanlık verildiyse,  hepsi onlara bir irade o makamları verdi” demek de ne oluyor?

O makamları,  o kişilere veren,  irade;  kim ya da kimlerin iradesidir?

Dikkat ederseniz ERDOĞAN; o makamları o kişilere ben verdim, benim irademle o makamlara geldiler demiyor. 

Sarih olarak açıklamadığı,  bir iradeden bahsediyor ve getirdim yerine,  getirildiler diyor. Bu üsluptan; o kişilerin,  o makamlara, ERDOĞAN'ın da üzerinde var olan bir üst akıl ve irade tarafından getirildikleri anlamı çıkıyor,  bize göre. 

ERDOĞAN; madem ki, o kişiler o makamlara layık değildi diye düşünüyor, o kişileri o makamlara kendi özgür iradesiyle getirmiş olsaydı, kendi başarısı için herhalde layık olan kişileri seçerdi, demek ki; özgür iradesini kullanamamış, bir üst aklın ve  iradenin emrine uymak zorunda  kalmış olmalı  diye düşünüyoruz. 

O zaman soruyoruz. Kim ya da kimlerdir bu üst akıl ve irade?

Okan Müderrisoğlu; bilmeden, öyle zor bir soru sormuş ki; cevabı, nereden bakarsanız bakınız, tam bir skandal. 

Reis,  gerçekten zora sokulmuş, Allah'ın sopası yok.

Güner Yiğitbaşı

28/07/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget