Açık Konuş Soylu

Aslında, SOYLU'nun ne demek istediğini, biz çok iyi anlıyoruz. Buna rağmen, SOYLU'dan; cesareti varsa, daha açık konuşmasını, dilinin altındaki bak

Açık Konuş Soylu
İçişleri bakanı Süleyman SOYLU,  "biz Cumhuriyet’in ikinci asrında kendimiz gibi yaşayacağız,  medeniyet değerlerimizde ne varsa,  onu yaşayacağız,  milli irade ne diyorsa onu yaşayacağız,  dışarıdan ithal anlayışlarla bir gelecek inşa etmek niyetinde değiliz kendi aklımızı ve izanımızı,  kendi özümüzü rehber edinmeye devam edeceğiz" demiş. 

Bu sözler, alelade bir kişinin söylediği sözler değildir. 

Bu sözlerin sahibi SOYLU; bu ülkenin en önemli bir bakanı, İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişi. 

Aslında,  SOYLU'nun ne demek istediğini, biz çok iyi anlıyoruz. 

Buna rağmen, SOYLU'dan;  cesareti varsa,  daha açık konuşmasını, dilinin altındaki baklayı çıkarmasını istiyoruz. 

Soylu; biz, cumhuriyetin ikinci asrında kendimiz gibi yaşayacağız derken,  cumhuriyetin ilk yüz yılında yaşadığımız,  anayasada yer alan cumhuriyetin temel ve kuruluş ilke ve değerlerinden memnun ve mutlu değiliz, bunu değiştireceğiz demek istiyor. Cumhuriyetin kuruluş değerlerinde yer alan, modern  medeni dünyanın değerlerine göre değil, kendi kafa yapımızda ve anlayışımızda yer alan, çağ dışı kalmış medeniyet değerlerimize göre yaşayacağız, böyle bir yeni düzen kuracağız demek istiyor. 

Aslında, anayasa ve yasalara açıkça aykırı olarak, de facto bir şekilde, bugün dahi kendileri gibi yaşıyorlar ve ülkeyi kendileri gibi yönetmeye çalışıyorlar. 

Milli irade ne diyorsa onu yaşayacağız diyerek, cumhuriyetin değerlerine aykırı düzeni, milli iradeden, halkımızdan aldığımız yetki ile kuracağız demek istiyor. 

Bu ülkenin İçişleri Bakanı, bugünkü cumhuriyetin temel niteliğine aykırı bir düzen kuracağız demeye getiriyor. 

Madem öyle; yani,  milli irade ne diyorsa onu yaşayacaksınız, o zaman SOYLU ve onun gibi düşünenler, seçimler öncesinde, cumhuriyetin ikinci yüzyılında yapmak istediklerini, nasıl yaşamak istediklerini, kuracakları yeni anti laik ve totaliter  düzeni, halkımıza, yani seçmene açıkça ilan ederek, buna göre seçime katılmaları ve bu düzen için  yetki istemelidirler. 

Bakalım halkın,  milli iradenin desteğini alabilecekler mi?

Geçti Bor'un pazarı,  sür eşeğini muhalefet sıralarına ve yasaların önüne. 

Hodri meydan,  Bay SOYLU.

Güner Yiğitbaşı

08/07/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget