Hoş Geldin Bay Kemal Ancak Taleplerimiz Var Sizden

Hoş Geldin Bay Kemal Ancak Taleplerimiz Var Sizden Bay Kemal'in, tüm erdemli özelliklerini, bir bir sıralayarak, Bay Kemal isminin ERDOĞAN'ın ağızı

Hoş Geldin Bay Kemal Ancak Taleplerimiz Var Sizden
CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU; dün Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada,  ERDOĞAN'ın kendisini küçük düşürmek, değersizleştirmek amacıyla alayla kullandığı BAY KEMAL kavramı tanımlayarak içini doldurdu ve Bay Kemal'in,  tüm erdemli özelliklerini,  bir bir sıralayarak,  Bay Kemal isminin ERDOĞAN'ın ağızına asla yakışmayan tüm pozitif değerli özelliklerini tescil ederek, ERDOĞAN'ın elinden, alay konusu yaptığı Bay Kemal oyuncağını çekip geri aldı. 

Bundan sonra, umarız ERDOĞAN;  Bay Kemal ismini ağzına almadan önce, bin defa düşünecek ve besmele çekmeden Bay Kemal adını ağzına alamayacaktır. 

Biz de bundan sonra makalelerimizde CHP Genel Başkanınından bahsederken, KILIÇDAROĞLU yerine, çok güzel olan Bay Kemal ismini kullanacağız. 

Ülkemizi, uçurumun kenarına getiren, siyasi, diplomatik ve ekonomik kriz yaratan, ülkeyi yönetemeyen AKP ve Saray iktidarından kurtaracak olan,  Türk Milletine ve seçmenine öncülük yapan BAY KEMAL'e,  Hoş geldin diyoruz. 

Ancak,  BAY KEMAL olmak,  o kadar ucuz ve kolay değildir. 

Bay Kemal'den,  seçim sonrasında kurulacak olan yeni anayasal düzenin ve parlamenter sistemin başarılı olabilmesi için alınması gereken önlemlerden aklımıza gelen bazılarını, somut bir şekilde dile getirmek istiyoruz bu yazımızda. 

Daha önce de çeşitli vesilelerle dile getirdiğimiz gibi; 

Seçim dönemleri,  kesinlikle beş seneden dört yıla indirilmelidir. 

İşte görüyorsunuz, beş sene gibi çok uzun seçim döneminin sancılarını taşıyor bu ülke. Şayet dört sene olsaydı, bu Saray iktidarının defteri,  2022 Haziranında sandıkta dürülecekti. Bir senelik gecikmenin ülkeye vereceği zararın hesabını yaptığımızda, bu önerimizin değeri anlaşılacaktır. 

Bu ülkede;  yıllarca,  dört senede bir seçim yapıldı, dikkat ederseniz bu beş senelik dayatma, hep olağanüstü ara rejimlerin seçimsiz ülkeyi bir sene daha fazla idare etme ihtirasından kaynaklı olup, ülkemizin siyaset gerçeği ile asla uyuşmamaktadır. 

Bay Kemal, iktidara geldiklerinde yapacakları işler arasının ilk sırasına,  bunu koymalı ve mitinglerde halkımıza açıklamalıdır. 

İkinci öneri ve talebimiz; 

Değerleri kendilerinden menkul, Meclis çoğunluğunu seçimlerde hasbelkader eline geçiren kibirli ve yetersiz siyasal iktidarların ve onların liderlerinin, muhalefeti küçük gören, noksanlıklarını, bilgi yetersizliklerini halktan gizlemek için, seçim dönemlerinde halkın karşısına çıkmaktan muhalefet liderleriyle tartışmaktan korkan kibirli ve antidemokratik tavırlarının önüne geçebilmek için, tarafsızlaştırılacak olan devlet ve tarafsız özel televizyonlara çıkarak, detayları seçim yasalarında düzenlenmek üzere, özellikle ana muhalefet partisi lideriyle, her konuda siyasi ve demokratik düello yapma mecburiyetini getiren bir hükmün,  emredici olarak,  anayasaya konulmasıdır. 

Bir diğer öneri ve talebimiz; 

Milletvekilliğinin bugün olduğu gibi, geçim kaynağı ve meslek haline getirilmesinin önüne geçmek üzere; milletvekillerine tanınan sağlık ve mali imkanların milletvekilliği dönemi ile sınırlandırılarak, milletvekilliği sonrasına taşınmasını yasaklayan ve önleyen bir hükmün açıkça anayasaya konulmasıdır. 

Dört yıllık milletvekilliği,  hayat boyu emekli maaşı almaya neden olmamalı,  milletvekilliğinde geçecek olan dört veya ikinci kez seçilirse diğer dört yıllık sürelerin, SGK emeklilik süresine ilave edilmesiyle yetinilecek düzenlemenin yapılmasıdır. Bu suretle, milletvekilliğinin etik ve liyakat seviyesi yükselecek,  milletvekilliği kazanç ve geçim kapısı olmaktan çıkacak, ülkesine hizmet etmek isteyen, meclise yakışan liyakat sahibi değerler meclisin dışında değil,  içinde olacaklardır. 

Bir diğer önerimiz; 

Bir milletvekilinin,  seçimlere hangi siyasi partiden girerek seçilmişse, dönem içinde partisinden istifa etmesi halinde, otomatikman milletvekilliğinden de istifa etmiş sayılacağı, milletvekilliğinin başka bir işleme gerek kalmadan anında düşmüş sayılacağı hükmünün,  anayasaya açık bir hüküm olarak konulmalıdır. 

BAY KEMAL; şimdilik bu kadar, aklımıza geldikçe yazacağız. 

Tekrar,  HOŞGELDİN BAY KEMAL.

Güner Yiğitbaşı

25/07/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget