Bay Kemal Gündem Yaratmaya Devam Ediyor Kendisinden Önemli Ve Son İstek

Bay Kemal Gündem Yaratmaya Devam Ediyor Kendisinden Önemli Ve Son İstek Bay Kemal, ülkenin direksiyonuna geçti ve gündem yaratmaya devam ediyor.

Bay Kemal Gündem Yaratmaya Devam Ediyor Kendisinden Önemli Ve Son İstek
Bay Kemal, ülkenin direksiyonuna geçti ve gündem yaratmaya devam ediyor. 

Daha önce de yazdım, çok seçim kaybetti ama,  bu sefer gerçekten dersine çok iyi çalışmış, vurduğu yerden ses getiriyor, geciken seçim rövanşını sayıyla ve büyük bir farkla değil,  hem de ezici bir farkla ve nakavtla kazanacak gibi görünüyor. 

Bay Kemal'in;  bu gece,  bazı otomobillerden alınan ÖTV ile ilgili müjdesi, bizi bekleyin, şu anda sıfır araba almayın tavsiyesi de,  çok güzeldi. 

Aslında,  bazı çok satan ve orta sınıfa hitap eden otomobillerden ÖTV alınmaması, hazineye vergi kaybı olmayacak, bilakis kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali, otomobillin satışından alınan ÖTV den vazgeçilmesi, otomobillerin  daha çok satılması ve kullanılmasından dolayı elde edilecek, örneğin;  otomobil satışlarından alınan KDV, otomobil lastikleri, yakıtları,  yedek parçaları, bakım ve tamir giderleri üzerinden alınacak KDV ve motorlu taşıtlar vergisi ve sair kalemlerden,  devletin kasasına,  sürümden kazanma yoluyla,  daha çok vergi geliri girecektir. 

Bu nedenle,  Bay Kemal'in ÖTV müjdesi,  yerinde bir karar olup, adaletli bir karardır. 

Biz dün bir makale yazarak, Bay Kemal'den iktidara geldiklerinde anayasaya koyacakları bazı taleplerde bulunmuştuk. 

Bizim bu taleplerimiz, altılı masanın kararlaştırdığı, her alanda yapacağı, halkımıza açıklanan parlamenter sistem ve ona yönelik demokratik  iyileştirmelerde yer almayan,  marjinal taleplerdi. 

Bizim bir talebimiz de şudur; 

Hepimiz biliyoruz ki; AKP ve Saray iktidarı, liyakatsız ve yandaş kişileri,  tüm devlet kadrolarına yerleştirerek devlet içinde kadrolaşmıştır. 

Evet bu AKP yanlısı kadrolar,  devletten acilen temizlenmelidir. Biliyoruz,  bu herkesin talebidir ve Bay Kemal'in de baş gündemidir. Aksi halde, AKP kadrolarıyla iş görmesi asla mümkün değildir. 

Bizim buna ek talebimiz; yargı dahil,  devletin ve devlet kuruluşlarının tüm kademelerine yerleşen liyakatsiz, kifayetsiz, yandaş ve taraflı tüm kamu görevlilerinin; 2010 referandum tarihinden ve özellikle 2018 de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin uygulanmaya geçildiği tarihten sonra atananlarının; atanma şekilleri, atandıkları görevde attıkları,  apaçık kanun ve anayasaya aykırı imzaları, atanmadan önceki devlet tecrübeleri, tahsilleri, bitirdikleri okulla atandıkları görevin uyuşup uyuşmadığı, görevdeki tarafsızlıkları,  özellikle yargı,  emniyet,  kaymakamlık ve valilik kadrolarında çalışmakta olanların, attıkları imzalarla ve verdikleri kararlarla, halkın en demokratik hakkı olan adil yargılanma ve toplantı ve gösteri yürüyüşü haklarına ve diğer özgürlüklerine saygılı davranıp davranmadıklarına bakılarak, uygun bulunmayanların görevlerine derhâl son verilmeli, her şeyden önemlisi de, bu görevden alma kararlarına münhasır olmak olmak üzere, anayasaya konulacak bir geçici madde ile yargı yolu kapatılmalı,  bu kifayetsiz ve yandaş kişilerin,  yargıya başvurarak geri dönüşlerinin yolu tıkanmalı ve bir de yargı süreci için boşuna vakit kaybedilmemelidir. 

Yargı yolunun açık olması halinde, görevden alınacak olan bu kişilerin açacakları iptal davalarına bakacak olan hakimlerin bir kısmının da, AKP yandaşı oldukları asla unutulmamalıdır. 

Özgürlüklerden yana demokrat bir hukukçu olarak bu talebimizi belirtirken çok utandığımızı ve üzüldüğümüzü belirtmek isterim. Ancak, devletin bu kanser hücrelerinden acil ve kalıcı bir şekilde temizlenmesinin  ve normal düzene dönülmesinin,  başka bir yolunun bulunmadığını da biliyoruz. 

Bu yolla, az da olsa kurunun yanında yaşların da yanacağı bir gerçek ise de; onlar da kendilerini bu vatan uğruna şehit olmuş kişiler olarak kabul edip,  avunmalıdırlar.

Güner Yiğitbaşı

26/07/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget