Daha Muhalefetteyken İktidarını İlan Eden Chp Ve Kılıçdaroğlu

Evet, kimse hakkını yemesin, CHP ve onun lideri KILIÇDAROĞLU; henüz iktidar olmadan iktidarı yaşamaya ve iktidar partisi AKP ve lideri ERDOĞAN'ı kul

Daha Muhalefetteyken İktidarını İlan Eden Chp Ve Kılıçdaroğlu
Evet, kimse hakkını yemesin,  CHP ve onun lideri KILIÇDAROĞLU;  henüz iktidar olmadan iktidarı yaşamaya ve iktidar partisi AKP ve lideri ERDOĞAN'ı kullanarak,  iktidardaymış gibi,  halk yararına icraatlarını uygulamaya geçirmeye başladı bile. 

KILIÇDAROĞLU liderliğindeki CHP; bugünlere kolay gelmedi, devletin tüm yetkileri, yürütme ve yasama gücü, devletin tüm mali olanakları tek başına elinde olan,  bunları halkımızın zararına pervasızca ve hesap vermeden kullanan,  AKP ve onun lideri ERDOĞAN karşısında, varlık gösterememek, seçim kazanamamak, CHP ve liderinin başarısızlığı, AKP ve lideri ERDOĞAN'ın başarısı olarak değerlendirilmemelidir. 

ERDOĞAN'ın; yirmi yıllık tek başına iktidarı ve son beş yılında da tek adamlığı sonunda ülkeyi getirdiği ekonomik kriz ve buhran apaçık ortada duruyor. 

ERDOĞAN; kullandığı anayasal ve yasal devlet gücü ve yetkilerine, topladığı vergilerden ve sattığı devlet varlıklarından elde ettiği trilyonlarca dolara rağmen, ülkenin kişi başına düşen gayrisafi milli gelirini,  aldığı noktadan daha gerilere getirmiş, özellikle gençler olmak üzere, halkına iş imkanı sağlayamamış, cari açığı kapatacak yerde daha da çoğaltmış, zirai ürünleri dahi döviz karşılığında ithal eden, dışa bağımlı bir Türkiye yaratmış, devletin tüm olanaklarını,  halkına geri dönüşü olamayan taşa toprağa ve lüks harcamalara yatırmış, hazinenin içini boşaltmıştır. 

ERDOĞAN; yirmi senede altından gelip üstünden çıkarak hazineyi boşalttığı için, şu anada eli kolu bağlı, zamlar dışında,  iş yapamaz hale gelmiştir. 

İşte, bir siyasetçinin başarılı veya başarısız olmasının gerçek kriterinin, yalan dolanla seçim kazanarak iktidar olmak olmadığı, halk yararına iş yapılabilmesi için,  devlet yetkisi ve parasının kullanılmasının şart olduğu, başka bir anlatımla,  iyi veya kötü şoförün, ancak ve ancak direksiyon başında belli olacağı anlaşılmıştır. 

Sürücü aynı sürücü, yani iş başındaki kişi; hem de yetkileri daha da çoğaltılmış olan ERDOĞAN'dır. 

Peki ne oldu da, şimdi ülkeyi yönetemiyor,  yatırımlar durdu, halk perişan?

Para, yani harç bitti, harç. 

Hazine tamtakır, içki ve akaryakıt zamları da olmasa, para basma makinaları sussa memurun maaşını dahi ödeyemeyecekler. 

Harç bitti yapı paydos yani. 

EROĞAN'ın; kendisine seçimler kazandıran başarısı, bunlar da gerçekten başarıysa tabi.  gölge ve sanal başarılarmış, geç de olsa,  bunu halkımız bugün anladı. 

Bunları niçin söylüyoruz?

İktidar olmadan, aracın direksiyonuna geçmeden, devletin yürütme ve yasama yetkilerini, mali olanaklarını eline almadan, muhalefetteki bir siyasinin becerisini ve başarısını ölçemezsiniz. 

Muhalefet liderine, özellikle de ana muhalefete,  sandıkta yetki vereceksiniz, anayasal ve yasal tüm yürütme yetkilerini, yasama gücünü eline vereceksiniz, başka bir ifade ile un, şeker ve irmiği vereceksiniz ki; bakalım bunlardan güzel bir helva karabiliyor mu?

CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU'nu bugüne kadar seçim kazanamamakla suçlamadan önce, bu gerçekler asla göz ardı edilmemelidir. 

CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU; eskiye nazaran daha da halkın ayağına giderek, kurduğu ittifaklarla kazanılan büyükşehir belediye başkanlıklarında gösterilen halk yararına icraat ve başarılarla, en önemlisi de, açıkladığı ve iktidara geldiklerinde yapacakları halk yararına somut projeleriyle,  gerçek potansiyelini ve becerisini göstermiş ve halk ve seçmen nezdindeki prestij ve gücünü artırmıştır. 

Demek ki; yerel yönetimlerde bile iktidar olunca,  gösterdiği başarılar nedeniyle, CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU merkezi yönetimin de başına ve direksiyonuna geçince, bir yandan yerel yönetimler ve diğer yandan merkezi yönetim olmak üzere,  ülke ve halk yararına başarıdan başarıya koşacaktır. 

CHP ve Lideri KILIÇDAROĞLU; iş başındaki beceriksiz iktidarın korkusu haline gelmiş ve açıkladığı,  iktidar olduklarında halk yararına yapacaklarıyla,  ERDOĞAN'a korku salmış ve daha iktidar olmadan, mevcut AKP ve ERDOĞAN iktidarını ateşleyerek,  iktidara geldiklerinde yapacakları, halk yararına bazı icraatlarını, daha muhalefette iken AKP ve ERDOĞAN'ı kullanarak uygulamaya geçirmeye başlamıştır. 

Bunun son örneği; bir CHP ve KILIÇDAROĞLU projesi olan,  KYK burs ve kredisi borçlusu olan işsiz gençlerimizin ödeyemedikleri,  en üst  enflasyon endeksine ayarlı yüksek faizli borçlarının ana para dışında kalan tüm faiz ve diğer uzantılarının silinmesi kararı olmuştur. 

Bundan önce de, 3600 ek gösterge, emeklilere bayram ikramiyesi gibi CHP projeleri,  CHP iktidara gelmeden, iktidar ve ERDOĞAN tarafından kerhen ve korkudan uygulamaya geçirilmiştir. 

Sanırım sıra, EYT'lilere gelecektir. AKP ve lideri ERDOĞAN; koltuktan inme korkusuyla, kerhen de olsa bu sorunun çözümünü de CHP ve KILIÇDAROĞLU'na bırakmayacaktır. Ama geçmiş olsun artık. 

Halkımızın ve seçmenimizin bazı kesimlerinin, CHP ve liderine hala kuşkuyla bakmaları, kimse kusura bakmasın ama,  büyük bir haksızlık ve aymazlıktır. 

Biraz gözünüzü ve kulağınızı açınız lütfen.

Güner Yiğitbaşı

19/07/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget