Havanda Su Döven Nafile Bir Görüşme

ABD başkanı, lütfedip ERDOĞAN'ı muhatap alıp kabul etti. Bu, beyhude ve nafile, ülkemiz yararına hiçbir olumlu sonuç doğurmayan görüşme ve görüşme

Havanda Su Döven Nafile Bir Görüşme
Ve nihayet,  BİDEN ile ERDOĞAN görüştüler. 

Diyeceksiniz ki; görüştüler de ne oldu?

Koskocaman bir hiç. Yine havanda su dövüldü,  ülkemiz yararına hiçbir somut sonuç alınmadı. 

ERDOĞAN;  ABD Başkanı BİDEN ile beş ayda ikinci kez ikili görüşme yapmış oldu,  sadece. 

ABD başkanı, lütfedip ERDOĞAN'ı muhatap alıp kabul etti. 

Bu, beyhude ve nafile,  ülkemiz yararına hiçbir olumlu sonuç doğurmayan görüşme ve görüşme aşkı,  bir Türk olarak bizi ziyadesiyle üzüyor. 

ERDOĞAN;  içeride ne kadar şahin ve kendine güven içinde konuşuyor, atıp tutuyor, son on büyük elçi olayında olduğu gibi, büyük devletlere kafa tutuyor, muhalefete kem sözler söylüyor ve tehditler savuruyor, ağzına geleni söylüyor, ana muhalefet partisi liderine Bay Kemal diye hitap ederek,  aşağılamaya ve onu değersizleştirmeye çalışıyor ve tehdit ediyorsa; yurt dışına  çıktığında, Uluslar arası arenalarda, ABD ve Batının büyük devletlerinin liderlerinin karşısına yüz yüze ve canlı olarak geldiğinde ise,  dut yemiş bülbül gibi sakinleşiyor, yumuşuyor, pamuk gibi oluyor, o dev ve uzun boyuna rağmen ezik bir vücut dili sergiliyor, yüz ifadesi yumuşuyor çok sevecen oluyor. Hani yanında olsak,  boynuna sarılıp şapur şupur öpesi geliyor insanın. 

İtalya'ya yaptığı G-20 ziyaretinde de, aynı sahnelere ve görüntülere tanık olduk. 

T. C. Devletinin imzaladığı, yasa ve anayasa hükmündeki anlaşmalara uymadığı için;  kendisini, Ankara’daki büyükelçileri marifetiyle uyarmak zorunda kalan ABD ve batılı devletlere kafa tutan ve elçilerini sınırdışı yapmaya kalkışan ERDOĞAN;  deplasmanda 180 derece dönüş yaparak,  birden uysallaşıveriyor. 

Bu iki ayrı değişik şahsiyet sergileyen bir devle adamı olarak,  etkinliğini,  inandırıcılığını ve saygınlığını yitiriyor. 

İçerideki, tek adam hakimiyetine dayalı, demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini,  yargının bağımsızlığını tanımayan otoriterliği, dış politikadaki; koşullara göre,  hem Rusya'ya ve hem de ABD'ye yanaşan iki yüzlü ve değişken istikrarsız tutumu yüzünden,  ABD ve batının ERDOĞAN ve iktidarını gözden çıkardığı, anlaşılıyor ve bu nedenle ERDOĞAN ile kerhen görüşmek zorunda kalan ABD Başkanı BİDEN, aramızda sorun olan hiçbir konuda ERDOĞAN'a umut vermemiş ve sorun çözen hiçbir sonuca ulaşılamamıştır. 

ERDOĞAN'ın S-400 konusunda verdiği yanlış  ve duygusal kararı,  başımıza bela olmuş, bu sebeple, parasını ödediğimiz halde F-35 alamadığımız gibi, F-35 ler için ödediğimiz 1. 4 milyar dolara karşılık razı olduğumuz yenileştirilmiş F-16 ların alımı konusunda dahi,  BİDEN kesin bir söz ve tarih verememiş ve topu ABD Kongresinin üzerine atmakla yetinmiştir. 

Fırat’ın Doğusu ve Suriye’nin Kuzeyinde kurulmaya çalışılan PKK/PYD Kürt Devleti oluşumuna,  askeri ve maddi  katkı veren ABD, bu katkısına devam kararından caydırılamamış, sadece ERDOĞAN tarafından bu konuda üzüntülerimiz bildirilmiştir. 

ERDOĞAN bize göre, yanlış yolda yürümektedir. Artık Fırat’ın Batısında ve İDLİP de Rusya, Fırat’ın Doğusunda da ABD'nin söz sahibi olduklarını, bu nedenle, ülkemizin güvenliği için,  Suriye’nin toprak bütünlüğünü ESAT dan daha çok gözeterek bu konuda ESAT ile müzakere masasına oturmak zorunda olduğunu,  bir türlü kabul edememektedir. 

ERDOĞAN;  bize göre,  hem kendisini ve hem de ülkemizi savuran bir dış politikada ısrar etmektedir. 

ABD ve Batı; seçimlerin ertesinde,  ERDOĞAN sonrası oluşacak, tekrar parlamenter sisteme dönecek olan, tüm kural ve kurumlarıyla, insan hak ve özgürlükleriyle,  bağımsız yargısıyla,  demokrasinin yeniden tesis edileceği Türkiye’yi ve oluşacak yeni yönetimi beklemekte ve ABD ve batı ile aramızdaki sorunların çözümü için, ERDOĞAN yönetimi ile her geçen gün,  ülkemiz aleyhine işlemektedir. 

ERDOĞAN'ın;  ABD Başkanı BİDEN ile görüşmesi,  bundan başka hiçbir anlam ve önem  taşımamaktadır.  

Güner Yiğitbaşı

01/11/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget