Adını doğru koyalım lütfen!..

Bu ATATÜRK karşıtlığı nankörlüğün, Cuma hutbesinde ATATÜRK'süz bir Cumhuriyet kutlamasının gerçek sorumlusunun partili Cumhurbaşkanı olduğu, Diyanet İ

Adını doğru koyalım lütfen!..
T.C.Devletinin laik ve demokrat gerçek Müslüman yurttaşlarının ortak bir dileği vardı.

Cumhuriyetimizin 98.yaşı; bu sene,  mübarek Cuma gününe denk gelmişti.

Herkes,  nefeslerini tutmuş ve Cuma Hutbesinde;  T.C.Devletinin kurucusu,  Cumhuriyeti bize hediye eden ATATÜRK'ün ismine yer verilerek,  ona da özel olarak dua edilecek ve minnet duygularımız ifade edilecek miydi?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ortak Cuma Hutbesinde; maalesef,  her zaman olduğu gibi, yine ATATÜRK'ün adına yer verilmemiş ve ona dua edilmemişti.

Bugün gazeteme baktım,  herkes bu affedilemez kasıtlı davranışın faili ve mesulü olarak,  Diyanet İşleri Başkanını gösteriyordu.

Bu nankörlüğün, ATATÜRK'e  ve Türk Halkına saygısızlığın gerçek faili,  yine perde arkasında kalmayı ve gizlenmeyi başarmıştı.

Bir akıllı gazeteci çıkıp, gerçek ve tek  sorumlunun Diyanet İşleri Başkanı'nın olmadığını, gerçek sorumlunun ülkemize siyasal İslam’ı getiren laiklik karşıtı eylem ve faaliyetlerin odağında olduğu Anayasa Mahkemesinin kararıyla tescil edilen partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın kendisi olduğunu,  açıkça dile getiremedi.

Evet, hutbeyi hazırlayan,  aynı zihniyetteki, ATATÜRK düşmanı Fesli Kadirin hayranı ve yakın dostu Cumhuriyet düşmanı ümmetçi Diyanet İşleri Başkanıydı.

Ancak, Diyanet İşleri Başkanının;  doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı olup, onun talimatına göre davranan bir emir kulu olduğu unutuluyordu.

Partili Cumhurbaşkanın; Cuma Hutbesinde,  ATATÜRK adına yer verilmesini ve özel olarak ve adı zikredilerek ATATÜRK' e de dualar edilip şükran duygularımızın açıklanmasını emretmiş ve bu isteğini talimat olarak bildirmiş olsaydı, Diyanet İşleri Başkanı ATATÜRK adına  Cuma hutbesinde yer verdirip,  dua ettirmeyecek miydi?

Partili Cumhurbaşkanı talep etti de; Diyanet İşleri Başkanı,  partili Cumhurbaşkanının bu isteğine ve talimatına karşı mı çıktı zannediyorsunuz, bu mümkün müdür?

Asla, mümkün değildir. Aksi halde bu koltukta bir saniye dahi kalamazdı. 

Sizin anlayacağınız, alan razı satan razı bir danışıklı dövüş seyrediyoruz.

Bu nedenle,  gerçek suçlu partili Cumhurbaşkanıdır.

ATATÜRK ve laiklik karşıtı, hem laik,  hem de Müslüman olunamaz tezinin savunucusu partili Cumhurbaşkanı istemediği için, Cuma hutbesinde ATATÜRK'e yer verilmemiştir ve bu durum asla sürpriz değildir.

Bu ATATÜRK karşıtlığı nankörlüğün, Cuma hutbesinde ATATÜRK'süz bir Cumhuriyet kutlamasının gerçek sorumlusunun partili Cumhurbaşkanı olduğu, Diyanet İşleri Başkanının da, sadece  bu suçun ortağı olduğu unutulmamalıdır.

Bu nankörlüğe verilecek en güzel cevap; gerçek Müslümanların,  evlerinde vakit namazlarını aksatmadan, Cuma namazlarına giderek bu ATATÜRK ve laiklik karşıtı ve düşmanı zihniyetin temsilcileri ve Diyanet görevlilerinin arkasında secdeye durmamaları,  olmalıdır. 

Güner Yiğitbaşı

30/10/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget