İnsanları Güldürmeyiniz

Sayın ERDOĞAN, bu büyük elçileri istenmeyen adam ilan edemeyecektir. Boşuna tartışmayınız ve insanları güldürmeyiniz. Bildiri yayınlayan on ülkenin

İnsanları Güldürmeyiniz
On ülkenin büyükelçileri tarafından yapılan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Osman KAVALA hakkında aldığı tahliye kararını uygulayınız açıklaması üzerine, bu elçileri sınır dışı edin,  yani haklarında istenmeyen adam ( persona non grata) kararı alın, istenmeyen adam ilan edin diye çağrılar yapılmakta ve bu konu kamuoyunda ciddi olarak tartışılmaktadır. 

Bir önceki yazımızda belirttik. Bu büyükelçiler;  bu açıklamayı,  kendi bağlı oldukları devletlerden aldıkları talimat üzerine, kendilerini büyük elçi olarak atayan ülkelerinin devlet başkanları adına yapmışlardır. 

Bu nedenle; Sayın ERDOĞAN,  bu büyük elçileri istenmeyen adam ilan edemeyecektir. Boşuna tartışmayınız ve insanları güldürmeyiniz. 

Bildiri yayınlayan on ülkenin büyükelçilerini istenmeyen adam ilan ederek sınır dışı etmek, bu ülkelerin bu talimatı veren devlet başkanlarına savaş açmak,  onları yok sayıp inkar etmek, o devletlerle diplomatik ilişkilere son vermek, o ülkelerdeki Türkiye’nin Büyükelçilerinin de misilleme ile sınır dışı edilmesini göze almak demektir. Türkiye olarak, bu riski göze alabilecek miyiz?

Alabileceksek, on büyük elçiyi istenmeyen adam ilan edip sınır dışı edelim gitsin. 

Bu tartışmalar,  iç politikaya yönelik, sonuçsuz ve faydasız,  beyhude tartışmalardır. 

Ülkenin daha önemli sorunlarını tartışalım lütfen.  

Güner Yiğitbaşı

22/10/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget