10 Kasım 2021 Atatürk'ün Ölümsüzleştiği Ve Yeniden Doğduğu Günün 83 Ncü Yıl Dönümüdür

sevgi ve coşkuyla, içimizden gelen şükran duygularımızla 83. DOĞUM (YAŞ) GÜNÜN de, coşkuyla, şükran ve minnetlerimizle anıp kutlayacağız ve bağrımız

10 Kasım 2021 Atatürk'ün Ölümsüzleştiği Ve Yeniden Doğduğu Günün 83 Ncü Yıl Dönümüdür

Sevgili Mustafa Kemal ATATÜRK; 

1881 yılında Selanik’te doğarak bu fani dünyaya adımını atmış ve  Osmanlı Devletinin; 1914-1918 yılları arasında cereyan eden Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında,  en başta başkent İstanbul olmak üzere;  emperyalist devletler tarafından işgal edilip paylaşılması nedeniyle başlattığı kurtuluş mücadelesini kazanarak,  çöken Osmanlı Devletinin küllerinden,  bugünkü,  modern,  demokratik,  laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini kurup,  bugünlere ulaşmamızı sağlayan,  din, eğitim, hukuk, kılık kıyafet,  ekonomi ve sosyal alanda gerekli devrimleri yaptıktan sonra,  kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetini, en başta laiklik olmak üzere, tüm ilke ve devrimleriyle,  yarının büyükleri ve idarecileri olacak olan Türk Gençliğine ve Türk Milletine emanet ederek,  10. Kasım. 1938 tarihinde saat 09. 05 de bedenen aramızdan ayrılmıştır. 

ATATÜRK için, bilerek ölmüş demiyor ve sadece bedenen aramızdan ayrılmıştır diyoruz. 

Zira,  Sevgili ATATÜRK'ümüz;  ölmemiş,  her fani gibi,  sadece bedenen bu fani dünyadan göçüp gitmiş olup,  taht kurmuş olduğu Türk Milletinin gönlünde ve kalbinde,  eserleri, ilkeleri, devrimleri ve tüm benliğiyle yaşamaya devam etmektedir.  Dünya yerinde durdukça da,  yaşamaya devam edecektir. 

Bize göre,  10. Kasım. 1938 tarihi,  ATATÜRK'ün ölüm tarihi değildir. 10. Kasım. 1938 tarihi, Sevgili ATATÜRK'ün,  fanilikten çıkarak,  Türk Milleti için ölümsüzleştiği ve Milletinin kalbinde, gönlünde ve tüm benliğinde yeniden doğduğu gündür. 

Bu nedenle,  biz,  10 Kasım günlerinin,  ATATÜRK'ün ölüm yıl dönümü olarak anılmasını kabul etmiyor, 10 Kasımları ATATÜRK'ü doya doya yaşadığımız ve bu ülke yararına yaptıklarını anma ve şükranlarımızı sunma günü olarak kabul ediyor ve onu ve ilkelerini bağrımıza basıyoruz.  

Sevgili ATATÜRK'ümüz;  Gençliğe Hitabesinde öngördüğü gibi,  bazı harici ve dahili bedhahlar ve karşı devrimciler tarafından,  unutturulmaya,  yaptığı devrimler ve ilkeleri ortadan kaldırılmaya, kendisinin kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğunda oturan zat; ATATÜRK'e hakaret ederek,  galiz küfürler sarf eden, keşke Yunan galip gelseydi diyen vatan haini, insanlıktan nasibini almamış nankör insan müsveddesi Fesli Kadire methiyeler düzüp, ona resmi kıyafeti ve makam aracıyla vip ziyaretler yaparak hediyeler sunsa ve bağlılığını ifade etse, 10 Kasımlarda ve 29 Ekimlerde Cuma hutbelerinde ATATÜRK'ün adını anmasa ve  ondan  dua ve şükranlarını esirgese, ATATÜRK karşıtlığı ve düşmanlığı içeren bu davranışına,  ATATÜRK'ün koltuğunda oturmakta olan partili Cumhurbaşkanı tarafından dolaylı olarak güç ve destek sunulsa da, demokratik ve laik bir hukuk devleti olarak ATATÜRK'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin saygınlığı yok edilerek Cumhuriyetin temel değerleri yok edilse de, ülkemizde bukalemun gibi;  en solundan,  en sağına kadar,  şartlara göre sürekli kılık ve ideoloji ve görüş değiştiren her devrin adamı, şahsi çıkarından başka hiçbirşey düşmeyen,  iktidarın akıl hocalığını ve kılavuzluğunu yapan sözde bir yandaş yazar tarafından, bugün gazetesindeki köşesinden; ”. . . . bir bakarsınız,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. ”sözleri, korkusuzca ve utanmadan rahatlıkla dillendirilse ve bu sözlerle,  iş başındaki seçimi kaybedeceği kamuoyu yoklamalarıyla adeta kesinleşen siyasal iktidara, bu ülkenin çıkarlarını ve ATATÜRK ve Cumhuriyet değerlerini savunan ATATÜRK'ün kurduğu, devletimizi kurucusu ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisini kapatabilirsiniz ve seçimlere girmesini yasaklayabilirsiniz önerisininde bulunma cüretini gösterse de; tüm bu  demokrasi, cumhuriyet, laiklik ve ATATÜRK düşmanlarına inat,  Sevgili ATATÜRK'ümüzü,  her zaman olduğu gibi,  dostlarımıza güven ve iç ve dış düşmanlara korku salacak büyük bir sevgi ve coşkuyla, içimizden gelen şükran duygularımızla 83.  DOĞUM (YAŞ) GÜNÜN de,  coşkuyla, şükran ve minnetlerimizle anıp kutlayacağız ve bağrımıza basacağız. 

Teşekkürler,  çok yaşa Sevgili ATATÜRK,  iyi ki doğdun ve iyi ki; sonsuza kadar varsın,  Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacaksın,  nice yıllara ve nice 10. Kasım doğum günlerine,  seni minnetle anıyor ve sana sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

Sevgili ATATÜRK; senin Gençliğe Hitabende büyük bir öngörüyle söylediğin gibi;  İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar,  bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.  Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş,  bütün tersanelerine girilmiş,  bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.  Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere,  memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar,  gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.  Hatta bu iktidar sahipleri,  şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. 

Ama; 

Sevgili ATATÜRK; Türk milleti sana söz veriyor;  avuçlarını yalarlar. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.  

Güner Yiğitbaşı

10/Kasım. 2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget