Erdoğan Sadece Halk Tarafından Sandıkta Denetlenirmiş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin en açık ve net izahı bu olmalıdır. ERDOĞAN'ın bu beyanı, var mı itiraz eden ve aksini savunan, ben bu ülkenin dik

Erdoğan Sadece Halk Tarafından Sandıkta Denetlenirmiş
Bakar mısınız şu çarpık, demokrasi ile asla bağdaşmayan otoriter ve dikta yönetim anlayışına. 

İşte,  tek adam esasına dayalı, kuvvetler ayrılığının yok edildiği, yasama yürütme ve yargının sarayda tek adamda toplandığı ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin en açık ve net izahı bu olmalıdır. 

ERDOĞAN'ın bu beyanı, var mı itiraz eden ve aksini savunan,  ben bu ülkenin diktatörüyüm demek anlamına gelmiyor mu? 

ERDOĞAN; seçim kazanarak sandıktan çıktıktan sonra,  beş yıl boyunca ben istediğimi yaparım, yasa,  anayasa tanımam,  ülkeyi keyfime göre yönetirim, devletin kaynaklarını istediğim kişi ve zümrelere aktarırım,  başıma buyruk yönetirim ama,  kimseye, hiçbir makama, meclise ve yargıya asla hesap vermem demek istiyor.  

ERDOĞAN;  yanılıyor, aslında yanılmıyor, halkı bilerek ve isteyerek yanıltıyor ve aldatıyor. Kendisi de çok iyi biliyor ki; seçim sandığı,  yönetenlerin aklandığı yer değildir. Seçim sandığı, seçmen tarafından verilen,  sen beni yönetebilirsin iznidir, sana verilen yönetme yetkisidir. 

Seçmen,  beni yönet diye sana yetki verirken, kafana göre değil, seçilirken mevcut anayasa ve yasalara uygun olarak beni yönet diye izin ve yetki veriyor, size. 

Halk sana oy vererek, ülkeyi yönetme yetkisi verirken, benim neyim varsa çal çırp yolsuzluk yap, hazineyi çarçur et, devletin hazinesini yandaş müteahhitlere, yandaş vakıflara aktar, beni işsiz güçsüz,  açlığa ve sefalete mahkum et, Türk parasını pula çevir, yasa ve anayasa dinleme,  diye yetki vermiyor, icraatlarında açık ve şeffaf ol, ticari sır kavramının arkasına sığınarak, gizlediğin hazineyi boşaltan anlaşmalara imza atarak bana zarar verme,  yürütme olarak;  Sayıştay'a, suç işlersen yargıya ve meclise hesap ver,  onlar tarafından denetlenmen koşuluyla sana yetki veriyorum diyor. 

Yok öyle yağma, ben seçildim,  beş sene anayasa, yasa tanımadan ülkeyi istediğim gibi yönetirim diyemezsin,  buna yetkin ve hakkın yoktur. Bunun adı,  demokrasi değil, diktatörlüktür. 

ERDOĞAN; madem ki,  beş senede bir yapılan seçimlerle,  beni ancak seçmenler denetleyebilir, beğenmezse yeniden seçmez ve beni cezalandırır görüşünü, savunuyor ve  kabul ediyorsun, bu görüşün,  muhalefet için de aynen geçerli olmalıdır. Muhalefet partileri, ana muhalefet partisi CHP de,  milyonlarca seçmenden oy alarak ana muhalefet yetkisini ve meşruiyetini aldığına göre, yargısız infaz yaparak, ne hakla CHP'yi suçluyor, terörize ediyor ve kapatılmakla tehdit ediyorsunuz, yandaş yazarlara bu konuda yazılar yazdırıyorsunuz? Bırak,  onun cezasını da yeniden oy vermeyerek halkımız versin o zaman. 

Sizin anlayışınıza göre, CHP'nin bir yasa dışı icraatı varsa, yönetim olarak bir suç işlenmişse ve vatana ihanet edilmişse, CHP ve yönetimi de,  seçimlerde halkımız tarafından oylarıyla denetlenerek cezalandırılmalıdır. 

Yok öyle bir şey.  Demokrasi karşıtı, seçimden seçime ancak  halk tarafından denetlenirim, halka hesap veririm anlayışına sığınmak. Bunun adı demokrasi olamaz. 

Seçilmiş olmak;  suç işleme ve hesap sorulamama özgürlüğü sonucunu doğuramaz. 

Kaldı ki; sandıkta halk tarafından denetlenerek cezalandırılmak veya ödüllendirilmek için, şeffaf bir demokrasi ve yürütmenin icraatlarını halkımıza açıkça duyurabilen, halkımızı aydınlatan özgür bir basın, düşünce ve düşünceyi açıklama, halkın haber alma özgürlüğünün olduğu,  gerçek, şeffaf bir demokrasi gerekir. 

Halkın haber alma ve basın özgürlüğünün, düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün ve şeffaflığın olmadığı, seçimlerin adil ve eşit koşullarda yapılamadığı, devlet imkanlarının ve medyanın %90 nın iktidarın kontrolünde olduğu saray yönetiminde, halkın iktidarı  sandıkta denetlemesinin mümkün olmadığı, seçim sonuçlarının hak etmeyenler lehine sonuçlandığı da unutulmamalıdır. 

Sayın ERDOĞAN; seçim sandığında denetlenmek istiyorsan, hayalim dediğin Kanal İstanbul saçmalığın için de, halkın önüne koy bir referandum sandığı ve halkımızın onayını al, kendine güveniyorsan. 

Yine, biran önce  halkın önüne seçim sandığını koy ve halkın denetiminden geçip geçemeyeceğini bir kanıtla da, hep birlikte  görelim, ya siz,  ya da biz susalım. 

Güner Yiğitbaşı

11/11/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget