İzmir Marşı'na Karşı Çıkmak Vatan Hainliğidir

İzmir Marşı'na Karşı Çıkmak Vatan HainliğidirSen, İzmir Marşının ne anlama geldiğini, bu marşın; ATATÜRK sevgisini ve Kurtuluş Savaşı destanını anla

İzmir Marşı'na Karşı Çıkmak Vatan Hainliğidir
Aydın ilimizin İncirliova ilçesinde,  önceki akşam 15. Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle yapılan etkinlikte,  mehter İzmir marşını çalarken,  AKP İlçe Başkanı;  sanki üstüne vazifeymiş gibi, bu etkinlikte,  siyasi marş çaldırmam,  kesin diye bağırmış ve marşın çalınmasına son verdirmiş. 

Olamaz böyle bir hainlik. Bu bir vatan hainliği, ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı düşmanlığı, kurtuluş savaşımız için, keşke Yunan kazansaydı diyen vatan haini Fesli Kadirin kafa yapısının, İncirliova’da hortlaması ve dışa vurumudur. 

Sen kimsin ya,  AKP ilçe başkanı, cürüm olsan nereyi yakarsın?

Sen, İzmir Marşının ne anlama geldiğini, bu marşın;  ATATÜRK sevgisini ve Kurtuluş Savaşı destanını anlattığını biliyor musun diye sormuyorum. Zira, bu marşın ne anlama geldiğini ve yazılış gerekçesini sen çok iyi biliyorsun, bu marşın ATATÜRK sevgisini ve Kurtuluş Savaşı destanını anlattığını, kazanılan büyük taarruz sonrasında düşmanın, Yunanlının İzmir’den denize döküldüğünün destanı olduğunu çok iyi biliyorsun, bütün huzursuzluğun ve sıkıntın,  bundan kaynaklı senin. 

Ey ilçe başkanı; sen,  ATATÜRK düşmanısın,  ATATÜRK'ü sevmiyorsun, Fesli Kadir gibi, aynı zihniyeti taşıyorsun,  keşke Yunan kazansaydı diyen vatan hainlerinden birisin, İzmir Marşına allerjin ve düşmanlığın buradan kaynaklı bunu biliyoruz ve seni çok iyi anlıyoruz. 

Ey ilçe Başkanı,  siyasi olan sensin, İzmir Marşının hiçbir satırında siyaset yoktur, ATATÜRK sevgisi ve kurtuluş savaşının destanı vardır orada, vatanını seven her Türk vatandaşının severek söylediği, söylerken ve dinlerken tüylerinin diken diken olduğu, duygu yüklü bir şaheserdir o marş, sen ve senin gibiler,  o marşın değerini anlayamazsınız, zira sizde vatan sevgisi, ATATÜRK sevgisi, milli ruh ve minnet duygusu asla yoktur. Siz ve sizin gibi ümmetçilerin, anti laiklerin, vatan ve millet sevgisi olmayanların bu marşa olan düşmanlıklarını anlayabiliyoruz.  Anlayamadığımız tek tek şey, AKP ilçe başkanının;  aynı etkinlikte bulunan ilçenin mülki amiri kaymakam' a rağmen, kendisini onun da üzerinde görerek,  İzmir Marşına tepki gösterip bu marşın çalınmasını engelleme cüretini gösterebilmesi ve törendeki Kaymakam, ilçe emniyet müdürü, jandarma komutanı ve diğer konukların tepki göstermeyerek, sessiz kalmalarıdır. 

AKP İlçe Başkanının sıkıntısını anlıyoruz. 

AKP'ye göre; kendisinin palazlandırıp darbe girişimine hazırladığı FETÖ'nün imamlarının 15 Temmuzda Meclisi bombalamaları sonucunda meclis gazi olmuş, Fetö'nün kalkışmasının bastırılması da,  kurtuluş savaşının kazanılması olmuş ve bir destan yaratılmıştır. 

Bu nedenle, AKP ilçe Başkanı, kendisinin ve partisinin anlayışına göre;  ülkenin,  ATATÜRK  ve silah arkadaşları tarafından,  meclisin denetiminde gerçekleştirilen kurtuluş savaşı sonunda emperyalist devletlerden kurtarılarak ülkenin ve milletin bağımsızlığa kavuşturulmasını ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu, kurtuluş savaşı olarak kabul etmiyorlar, onlara göre tek gazi meclis, Fetönün 15 Temmuzda bombalattığı bugünkü meclis, tek kurtuluş savaşı da;  Fetö'nün darbe girişiminin önlenmesi olduğu içindir ki; bize göre tek olan ve ATATÜRK'ün önderliğinde gerçekleşen, düşmanın İzmir'den denize döküldüğü  kurtuluş savaşını ve ATATÜRK sevgisini anlatan İzmir Marşına karşı çıkmış ve çalınan marşı sonlandırma gafletinde bulunmuştur. 

İlçe Başkanının bu eyleminin altında;  ATATÜRK'ün ve onun önderliğinde gerçekleştirilen tek ve gerçek kurtuluş savaşının inkarı ve itibarsızlaştırılması yatmaktadır. 

Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki; bu ülkenin;  tek gazi meclisi vardır, o da;  23 Nisan 1920 de ATATÜRK tarafından açılan ve Kurtuluş Savaşını gerçekleştiren 1920'lerin ilk meclisidir. Tek kurtuluş savaşı vardır,  o da;  1922 de büyük taarruz ile düşmanın İzmir’de denize döküldüğü kurtuluş savaşıdır. 

15 Temmuz Fetö darbe girişimi sırasında meclisin bombalanması; meclis çoğunluğunu elinde bulunduran ve bilerek ve isteyerek devleti FETÖ'ye teslim eden, FETÖ ile aynı menzile yürüdüğünü alenen açıklayan, Fetöye terörist diyenlere karşı, Fetö'yü büyük din alimi ve adamı, ülkenin değerli bir şahsiyati olduğu iddiasıyla savunan zamanın AKP'li Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ ve partisi  AKP'nin;  bu ülkeye ve laik demokrasiye yaptığı ihanetin bedeli olan bir yol kazasıdır. Meclis düşman tarafından değil, AKP iktidarının ülkeyi teslim ettiği, bu ülkenin vatandaşı hain Fetö ve militanları tarafından bombalanmıştır. 

Bize  göre, geliyorum diye bağıran bu bombalar; meclisi,  gazi değil,  niyazi yapmıştır, bu meclis,  darbe girişiminin perde arkasındaki sis bulutunu dağıtamamış ve darbe girişimininin siyasi ayağını ortaya çıkaramamıştır, bu nedenle de gazilik ünvanının asla hak etmemiştir. 

Bu ülkenin tek kurtuluş savaşı vardır, bu kurtuluş savaşı da; ATATÜRK'ün önderliğinde ve gazi meclisin denetiminde gerçekleştirilen düşmanın İzmir’den denize döküldüğü kurtuluş savaşıdır. 

AKP  İlçe Başkanı ve onun gibilerin İzmir Marşına karşı çıkışlarının gerçek sebebi de; ATATÜRK'e ve onun önderliğinde gerçekleştirilen, gerçek kurtuluş savaşımıza yönelik karşı duruş ve düşmanlıkları, bu vatana ihanetleridir. 

Başınıza,  İzmir kadar taş düşsün sizlerin.  

Yaşasın; ATATÜRK,  İzmir ve İzmirliler, selam olsun; bu ülkenin tüm ATATÜRK sever laik ve demokratlarına. 

Güner Yiğitbaşı

17/07/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget