İnsanlık Suçu İşlenmiştir

AKP Kongrelerine bu pandemi ortamında binlerce insanın toplanmasının teşvik edilmesi bu kalabalıklardan memnun olunması, bize göre bir insanlık suçudu

İnsanlık Suçu İşlenmiştir
Corona salgını aldı başını gidiyor. 

Corona ile mücadele, adeta bir yazboz tahtasına dönmüş durumdadır. 

Bir açılıp saçılıyoruz,  sonra geri adım atarak kısmen kapanıyoruz. 

Bilim kurulu var ama,  danışma kurulu gibi çalışıyor, karar verme yetenekleri yok. 

Bilim Kurulu; baştan, görüşlerine uyulmamak üzere, usulen görüşlerine başvurulan bir uydu kuruluş, var mı var işte. 

Bu gece Halk TV.  de sunulan SÖZÜM VAR programını izliyorum, programa bilim kurulu üyesi bir bayan profesörümüz bağlandı ve salgındaki son durumun kontrol edilemez bir hal aldığını, hastanelerin sinyal vermeye başladığını,  tam kapanmanın gerekli olduğunu, hükümetin aldığı kararların,  kendi görüşlerini yansıtmadığını, cesur bir şekilde açıkladı. 

Zaten,  her gün açıklanan turkuaz tablodaki veriler,  salgının önlenemez bir şekilde artarak devam ettiğini gösteriyor. 

Salgının bu şekilde tüm ülkede önlenemez bir şekilde yoğunluk kazanmasında,  günde 300'e yakın vatandaşımızın bu salgın nedeniyle ölümünde,  84 milyon insanımızın kusurunun bulunduğuna ilişkin resmi açıklamalara katılmıyoruz. 

Tek adama dayalı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi, ülkeyi her alanda yönetemediği gibi, salgını da yönetememektedir. 

Salgın ile ilgili olarak, kabinede alınan kararların dahi, Sağlık Bakanı tarafından değil, tek adam tarafından bizzat açıklanması, alınan kararların açıklanmasından önce siyaset yapılarak ana muhalefet partisinin gerçek dışı iddialarla suçlanması da göstermektedir ki; amaç,  salgınla mücadele ve buna ilişkin önleyici tedbirlerin alınarak açıklanması değil, koltuğun muhafazası için yalanlara dayalı propaganda yapılmasıdır. 

Saraydaki tek adam, partili cumhurbaşkanı;  AKP il ve AKP Genel Kongrelerinde, göz göre göre binlerce kişiyi kongre salonlarına toplamış ve bu kalabalığı görünce büyük bir mutluluk duymuş, kalabalığı görünce,  üzüntülerini dile getireceğine, sevinç ve mutluluğunu dile getirmiş, mutluluktan zil çalıp oynamadığı kalmıştır. 

Özellikle,  AKP Kurultayına 81 ilden delegeler ve partililer gelmiş, kurultay sonrasında da 81 ile geri dönmüşlerdir. 

Bu şekilde 81 ilden partililerin ağız, boğaz ve burunlarındaki Corona virüsleri,  kurultay salonunda hemhal olmuş ve Kurultay salonunda eklenen yenileriyle sayıları toplamda artan virüsler,  81 ile dağılmıştır. 

Buna neden olan kişi; hiç şüphesiz,  AKP genel Başkanıdır.   

AKP Genel Başkanı da çok iyi bilmektedir ki; parti içi demokrasinin “D” sinin bulunmadığı, seçim yarışmasının yaşanmadığı, ERDOĞAN'ın işaret verdiği ve tek aday olarak seçimlere katılan kişinin mutlak seçildiği, bir seçim sürprizinin yaşanmasının imkansız olduğu kongrelere kalabalıkların toplanmasının, kongre sonuçlarına hiçbir etkisi bulunmamaktadır. 

Seçimler, önceden var olan malumun ilanıdır. 

Hal böyleyken, AKP Kongrelerine bu pandemi ortamında binlerce insanın toplanmasının teşvik edilmesi ve bu kalabalıklardan memnun olunması, bize göre bir insanlık suçudur.  

Güner Yiğitbaşı

14/04/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget