Hukuk Devletinin Bekası İçin Sorun Haline Gelen Bahçeli

BAHÇELİ; Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını dahi talep ederek, beyanlarıyla artık demokrasi bardağını taşırmış ve Türkiye Cumhuriyetinin bekası için,

Hukuk Devletinin  Bekası İçin Sorun Haline Gelen Bahçeli
Devlet BAHÇELİ;  AYM’nin,  HDP iddianamesini Yargıtay’a iade etmesine sert sözlerle tepki göstererek, “Anayasa Mahkemesi;  hukukun üstünlüğünden mi yanadır,  yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır? HDP’nin kapatılması kadar,  Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” demiştir. 

Anayasa Mahkemesinin; HDP'nin kapatılmasına ilişkin dava dosyasını Yargıtay’a iadesi, nihai bir karar değildir, kapatma talebinin reddi değildir, Ceza Muhakemesi Kanunun 174.  maddesine göre, iddianamede mevcut olan eksikliklerin tamamlanmasına yöneliktir. 

Bu nedenle, BAHÇELİ'nin Anayasa Mahkemesine karşı tavır alarak, mahkemenin kapatılmasını talep edecek kadar hırçınlaşmasını anlamak mümkün değildir. 

Bu zat;  artık,  haddin aşmış ve Türk demokrasisinin ve hukukun bekası için, ciddi bir tehlike ve sorun haline gelmiştir. 

Biz; artık,  bu şahsa bir siyasi partinin lideri gözüyle bakamıyoruz maalesef. 

MHP; bu şahsın akıl almaz beyan ve davranışları yüzünden, iktidar olmayı hedefleyen bir siyasi parti olma vasfını yitirmiştir. 

Beyan ve davranışlarıyla, iktidar partisi AKP'ye ve onun liderine, körü körüne ve koşulsuz sadakat ve bağlılığıyla, partinin kurucusu merhum Alpaslan TÜRKEŞ'in kemiklerini sızlatmaktadır,  bu zat. 

Ya,  söylediklerini kulakları duymamakta,  ya da,  bazı melekelerini yitirmiş olmalıdır. 

Bu zat; “HDP’nin kapatılması kadar,  Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” deme gafletinde bulunarak, tam anlamıyla saçmalamış, kendisini faşist Hitler Almanya’sının propaganda bakanı zannederek,  demokrasinin, hukuk devletinin ve anayasanın korunmasında en etkin denetim mekanizması olan Anayasa Mahkemesine saldırmış ve Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını dillendirme aymazlığını göstermiştir. 

Bu zat; boyundan büyük bu sözleri dillendirme gücünü, cüretini,  hakkını ve yetkisini kimden almaktadır?

İnsanda biraz utanma duygusu olmalıdır. 

Adama sorarlar, boyundan büyük bu sözleri, Anayasa Mahkemesinin kapatılması talebini dillendiren sen,  kimsin efendi?

Alt tarafı, halk desteğinden yoksun, sayende  tabanı yok edilmiş, halk desteğini yitirmiş, oy oranı barajın çok altında kalmış marjinalleşmiş bir patinin sözde liderisin. 

Sen,  aklını mı yitirdin?

Sen, anayasaya göre demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bir siyasi partinin gerçekten lideriysen, haddini ve hududunu bileceksin, kapatılmasını talep ettiğin Anayasa Mahkemesinin de, siyasi partiler gibi demokrasinin, hukuk devleti olmanın vazgeçilemez bir üst derece yargı kurumu olduğunu kabul edeceksin veya politikayı bırakarak köşene çekilip, akıl dışı beyanlarınla demokrasiyi kirletmeyeceksin. 

Aklı başında insanlar; eminiz, bu zatı ve saçma beyanlarını dikkate almıyorlar, muhatap kabul etmiyorlar biliyoruz ama, az da olsa ciddiye alanlar olabilir düşüncesiyle, yine de endişe duyuyor ve bu zatın artık Türk demokrasisi adına tehlike arz ettiğini değerlendiriyoruz. 

Bu zat; çıkışları ve beyanlarıyla, ülkemize ve Türk demokrasisine verdiği zarar ve saçtığı tehlike  kadar, kendisine koşulsuz destek verdiği ortağı AKP ve ERDOĞAN'a da büyük zararlar vermekte ve ülkemizi felakete sürükleyen,  içinde bulunduğumuz,  yargı,  yürütme ve yasamanın tek adamda toplandığı, kuvvetler ayrılığı ilkesini yok eden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de baş mimarıdır. 

Ülkemizi, halk desteğinden yoksun marjinalleşen MHP'nin başındaki bu şahıs yönetmekte ve ERDOĞAN'ı da parmağında oynatarak, Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını isteyecek kadar şımarmış ve ne söylediğini bilmez bir konuma gelmiştir. 

Bu zat; şunu bilmelidir ki;  bu ülke, ne ERDOĞAN'ın,  ne de BAHÇELİ'nin babalarının çiftliği, sahipsiz bir ülke değil,  ATATÜRK'ün kurduğu, hakimiyetin kayıtsız ve şartsız Türk Milletine ait olduğu, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. 

Anayasa Mahkemesi de; demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin, Türk Milleti adına anayasal yargı yetkisini kullanan, kararları BAHÇELİ dahil, herkesi, yasamayı, yürütmeyi ve tüm yargı organlarını bağlayan bir yüksek mahkeme olup; demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün bekçisidir. 

BAHÇELİ; HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinin,  usuli eksiklikler nedeniyle,  Anayasa Mahkemesi tarafından Yargıtay C. Başsavcılığına iade edilmesi kararına,  saygı göstermek zorundadır. 

BAHÇELİ; Anayasa Mahkemesinin bu iade kararı üzerine, elinden oyuncağı alınmış bir çocuğun hırçınlığı içine girerek, akıl almaz bir şekilde,  Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını tartışmaya açmıştır. Anayasa Mahkemesi kapatılırsa, kapatılmasını çok istediği HDP'yi kim kapatacaktır, BAHÇELİ mi verecektir kapatma kararını?

BAHÇELİ; Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını dahi talep ederek, beyanlarıyla artık demokrasi bardağını taşırmış ve Türkiye Cumhuriyetinin bekası için,  sorun haline gelmiştir.   

Güner Yiğitbaşı

01/04/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget