Bağırta Bağırta Kanırta Kanırta

Bağırta bağırta ve kanırta kanırta. Bir erkek olarak; bu sözleri meclisteki milletvekili topluluğuna söylemek bir yana, bu sözleri burada yazmaktan

Bağırta Bağırta Kanırta Kanırta
AKP'li kadın politikacıların genlerine,  erkek geni karışmış olmalı. 

Meclisteki bazı AKP'li kadın milletvekillerinin konuşmalarını dinlediğinizde, içerdiği ve bir kadının ağzına ve kadının zarafetine yakışmayan sözleri duyduğunuzda,  konuşmacının yüzlerini görmeseniz ve ses tonlarından kadın olduklarını anlamasanız, sanki AKP'li bir erkek milletvekili konuşma yapıyor zannederseniz. 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz,  ‘Güvenlik soruşturması‘ tasarısı görüşmelerinde, Mecliste yaptığı konuşmasında;  “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık,  kanırta kanırta da Büyükşehri alacağız” demiş. 

Bağırta bağırta ve kanırta kanırta. 

Bir erkek olarak;  bu sözleri meclisteki milletvekili topluluğuna söylemek bir yana, bu sözleri burada yazmaktan utanıyorum. 

Ne demek? bağırta bağırta, kanırta kanırta. 

Belden aşağı,  bir tecavüz sahnesi görüntüsünün,  radyodan naklen yayını gibi bir şey. 

Bizim gençliğimizde, daha doğrusu gençliğe geçiş dönemimizde,  karakter oyuncusu, kötü adam rollerine çıkan  rahmetli Hüseyin BARADAN ve Ahmet Tarık TEKÇE vardı, ikisine de buradan Allahtan rahmet diliyorum. 

Türk sinemasının çok ünlü bu kötü adamları; senaryo gereği, göz koydukları filmin güzel başrol oyuncusu genç kızları, samanlıkta veya tenha bir yerde, örneğin;  dere kenarında çamaşır yıkarken veya eteklerini biraz sıyırarak ayaklarını dereye soktukları bir anda, aniden ortaya çıkarak yakalarlar ve genç kızı bağırta bağırta yere yatırarak, pantolon kemerlerini çıkarıp üzerine abanırlar ve kanırta kanırta da ırzına geçerlerdi veya ırzına  geçmek üzereyken,  filmin jönü hemen yetişir ve kötü adamın kanırta kanırta giriştiği eyleme,  anında engel olurdu ve bizim tecavüzcüler bir güzel dayak yedikten sonra kaçmak zorunda kalırlardı, bu sahneden sinirleri iyice gerilen seyirci de,  rahat bir nefes alarak, sevinçten salonda bir alkış tufanı başlardı. 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın;  “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık,  kanırta kanırta da Büyükşehri alacağız” sözlerini işitince; delikanlılık yıllarıma gittim ve kendimi,  delikanlılık yıllarımdaki bir sinema salonunda,  bir tecavüz sahnesini izler gibi hissettim elimde olmayarak.  

Güner Yiğitbaşı

08/04/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget