23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıldönümü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı
Yarın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıldönümü. 

Yasama, yürütme ve yargıdan oluşan ve kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olan ulusal egemenliğin en önemli erki olan yasama erkini Türk Milletini temsilen onun adına kullanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101. kuruluş yıldönümünü;  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında Türk Milletine dayatılan ucube sistemin,  yüce meclisi işlevsiz bırakması ve pandemi nedenleriyle,  buruk bir şekilde kutlayacağız. 

Gerçi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dayatılmasından önce, henüz parlamenter sistem geçerli iken de; ulusal egemenliğin, millet iradesinin, yürütme erkini kullananlar tarafından kemirilerek yok edildiği,  bir gerçektir. 

2014 yılının 23. Nisanında yazdığımız “ULUSAL EGEMENLİK” başlıklı yazımız, bugün de aynen güncel ve geçerliliğini koruduğundan, bu yazımıza, üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan aşağıda aynen yer veriyoruz. 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu ve mutlu olsun. 

Bizlere, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve bu bayramı kazandıran Yüce ATATÜRK'e ve tüm emeği geçenlere şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz, hepsine Allahtan rahmetler diliyoruz, mekanları cennet olsun. 

Güner YİĞİTBAŞI. 22/04/2021


ULUSAL EGEMENLİK


Bugün,  Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı. 

Nedir ulusal egemenlik?

Yasama,  yürütme ve yargıdan oluşan bir erkler bütünüdür. 

Anayasamızın 6.  maddesine göre,  egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.  Türk Milleti, egemenliğini,  Anayasanın koyduğu esaslara göre,   yetkili organları eliyle kullanır,  egemenliğin kullanılması,  hiçbir surette hiçbir kişiye,  zümreye veya sınıfa bırakılamaz,  hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz. 

Anayasamızda yazılı olan kural budur.  

Ancak,  bugün kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kavramı içinde yer alan ve Anayasamıza göre,  kayıtsız ve şartsız millete ait olması ve  milletin yasama,  yürütme ve yargı organları eliyle kullanmaları gereken ulusal egemenlik hakkının,  bugün,  gerçekten Anayasamızda gösterilen yetkili organlar eliyle kullanıldığını,  kim savunabilir?

Evet,  Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının 94.  yılını kutladığımız bugün,  Milletin egemenlik hakkına,  göstermelik yapılan seçimler sonunda tek başına iktidar olan AKP' nin Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından fiilen el konularak Türk Milletinin egemenlik hakkı,  tek başına Recep Tayyip ERDOĞAN'a bırakılmış olup,  Türk Milleti de,  bu fiili duruma  sessiz bir şekilde seyirci kalmaktadır. 

Başbakan olarak,  mecliste çoğunluğu elinde tutan AKP Grubu üzerinden,  millet adına yasama yetkisini kullanmak durumunda olan Meclisi hakimiyeti altına alan Recep Tayyip ERDOĞAN;  bu hakimiyetine dayanarak,  bir talimatıyla çıkardığı Anayasaya aykırı antidemokratik yasalarla,  milletin yargı organı marifetiyle kullandığı yargı yetkisini de hakimiyeti altına almış ve esasen yürütme organının da başı olması nedeniyle,  yasama,  yargı ve yürütmeden oluşan Türk Milletinin egemenlik hakkının kullanılmasında,  fiilen tek yetkili kişi olmuştur. 

Görünen o ki,  Tayyip ERDOĞAN,  bununla da yetinmeyerek,  12.  Cumhurbaşkanlığına aday olmayı ve seçildiği taktirde,  “beni millet seçti” diyerek ortaya çıkıp,  parlamenter sistemi de tanımayarak,  Anayasada Cumhurbaşkanına tanınmayan daha geniş yetkileri fiilen kullanmanın hazırlığını yapmaktadır. 

Öyle ki,  kendisi Başbakan olduğu halde,  İstanbul ilinin fiili Belediye Başkanlığını ve Valiliğini yapmaktadır. 

1. Mayıs.  İşçi Bayramının İstanbul Taksim Meydanında kutlanıp kutlanmamasının kararını dahi kendisi vermektedir. 

Kendi siyasal geleceği için,  kemikleşmiş kendi seçmen kitlesini sürekli ayakta ve canlı tutabilmek adına,  toplumu gererek kamplara ayırmaktan çekinmemektedir.  

Recep Tayyip ERDOĞAN,  şu anda,  defacto tek adam konumunda olup,  ulusal egemenlik yerlerde sürünmektedir. 

Bu koşullarda,  şayet bayram olarak kutlanması gereken bir ulusal egemenlik kalmış ise,  hepinizin Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. 

Bu vesileyle ve bir gün bu da geçer ümidiyle;  Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran,  milletin egemenlik hakkına daima saygı gösteren ve ulusal kurtuluş savaşını dahi millet adına meclisten yürütüp idare eden,  bu özel ve güzel günü bayram ilan ederek çocuklarımıza armağan eden,  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu,  Sevgili ATATÜRK'ümüzü,  sevgiyle,  minnetle anıyor,  sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.  

Güner Yiğitbaşı

23/04/2014

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget