Elinize ne geçti rahatladınız mı?

104 emekli silahsız amiralden 10 kişisini gözaltına alarak, 4'ünü de davetiye ile çağırarak sorgulayıp eziyet ettiniz de elinize ne geçti?

Elinize ne geçti rahatladınız mı?

Montrö ve cüppeli ve sarıklı amiral konusunda, bu ülkenin;  duyarlı ve konunun uzmanı vatandaşları olarak, yazılı bir duyuru ile endişelerini bildiren 104 emekli silahsız amiralden 10 kişisini gözaltına alarak, 4'ünü de davetiye ile çağırarak sorgulayıp eziyet ettiniz de elinize ne geçti?

Bırakınız yüksek okul ve hukuk fakültesi bitirmeyi, sadece okuma yazma bilen ve bu ülkede yaşayan, ülkede yaşanan Montrö tartışmalarına ve hain  Fetö darbe girişimine tanık olmuş olan herkesin çok kolaylıkla anlayabilecekleri açıklıkta yazılan bir düşünce açıklamasından ibaret duyurunun; ”aksi takdirde” diye başlayan bölümünde ifade edilenlerle ne denmek istendiğini anlayamıyorsanız ve satır aralarında darbe çağrısı arıyorsanız, yapacak bir şey kalmamış, bu ülkenin yürütme ve yargı organı batmış demektir. 

Yaşını başını almış, bu ülkeye üstün hizmetlerde bulunarak emekli olup köşelerine çekilen emekli amiralleri, sekiz gün göz altında tutarak, onlara adeta işkence yaptıktan sonra,  adli kontrol ile salıvermek,  bir öç alma ve bu insanları itibarsızlaştırmaktır.  Önce Eşeğini kaybettirip, sonra buldurarak sevindirmektir. 

Bu ülkede;  anayasa, yasalar ve hukuk,  o kadar yok edilmiştir ki;  insanlarımız, uğradıkları bu haksızlıkların hesabını soracak bir merci bulamadıkları için, salıverildiklerine sevinir olmuşlardır. 

Bu ülkeye üst düzey hizmet eden emekli amiralleri, erken saatlerde gözaltına alarak emniyette sekiz gün sorgulamak ve evlerinde aramalar yapmak, bu eylemde parmağı olan yürütme ve yargı organına mensup kişilerin, erlik veya asteğmenlik dönemlerinde şu veya bu nedenle  şuur altlarına yerleştirdikleri kompleksin dışa vurumudur. 

Soruşturmaya dahi gerek olmamasına rağmen, haydi bir soruşturma konusu yapıldı, yerleri yurtları, ikametgahları belli ve sabit olan bu Amirallerin; davetiye ile çağırılarak, emniyete götürülmeksizin,  doğrudan C. Savcıları tarafından sorgulanarak, adli kontrol dahi talep etmeden salıverilmeleri gerekirdi.  

Ayıp değil mi, şimdi adli kontrol nedeniyle bu değerli yaşlı başlı kişiler, yurt dışına çıkamayacaklar, belli günlerde karakola gidip imza verecekler vesaire. 

Amaç, eli kalem tutan, ülke sorunlarını tartışan, düşünen, televizyonlara çıkarak ülkenin içinde bulunduğu ve acil çözüm bekleyen sorunlarını anlatarak halkı aydınlatan,  örneğin emekli amiral Türker ERTÜRK gibi insanları susturmak, tüm aydınlarımıza gözdağı vererek korkutup susturmak. 

Çok yazık. Bu ülkenin aydın bir vatandaşı ve hukukçusu olarak utanç duyuyorum. 

Güner Yiğitbaşı

13/04/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget