Dişi Olmak Gerçekten Zor

Yeryüzünde dişi olmak gerçekten zor.Bir dişi olan kadın olmanın, özellikle ülkemizde zor olduğunu bilmeyen kalmadı.Ülkemizde maalesef kadının adı yok

Dişi Olmak Gerçekten Zor
Yeryüzünde dişi olmak gerçekten zor. 

Bir dişi olan kadın olmanın,  özellikle ülkemizde zor olduğunu bilmeyen kalmadı. 

Ülkemizde maalesef kadının adı yok. 

Kadın, erkeklerle eşit bir kişi, yurttaş olarak değil, erkeklere hizmet eden bir dişi olarak algılanıyor maalesef, hala ülkemizde. 

Kadının;  fıtratı itibariyle,  erkeklerle eşit olamayacağı savunuluyor, anayasanın yasa önünde eşitlik ilkesine rağmen. 

Çalışma alanında, parlamento seçimlerinde,  kadınlara belirli kotalar tahsis ediliyor erkekler tarafından. 

Güya,  pozitif ayrımcılık tanıyarak, kadınlara askerlik bile yaptırmıyorlar erkeklerimiz.  Aslında bunun altında  bile,  kadınları küçümseme yatıyor bize göre. 

Günde en az bir kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, istismar edildiği ülkemizde,  kadınlara yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak imzalanan İstanbul Sözleşmesine bile tahammül edilmedi ve  son verildi. Bu dahi,  kadınlarımızın ülkemizde ne kadar değersiz ve korumasız olduklarını göstermektedir. 

Bu sene, yaz sonunda, panda mi nedeniyle İzmir ilindeki kışlığımıza dönmeyerek,  Kuşadası Davutlar mevkiindeki yazlığımızda kaldık ve kışı burada geçiriyoruz. 

Yazın yavrulayan bir kediyi besledik, daha sonra bu kedi yavrularını büyütüp ayırdıktan sonra bizim kedimiz olarak kaldı, beslemeye devam ettik. Yeniden hamile kalmaması için de,  veterinere götürerek kısırlaştırdık. 

Buna rağmen, kedilerin azgın ayı Mart ayına girdiğimizde, mahallede ne kadar erkek kedi varsa, bizim dişi kedimizi rahatsız etmeye başladılar. Biri gitti,  biri geldi, meğer ne kadar çok görülmeyen erkek kedi varmış mahallede. 

Sanki, işin bitiren erkek kediler diğerlerine haber salıyorlar ve diğerleri peş peşe geliyorlar. 

Bizim dişi kedimiz, mahallenin erkek kedilerine eşlik ve hizmet etmekten helak oldu. İyi ki; kısırlaştırmışız, aksi halde şimdi torunlarımız yoldaydı. 

Kedilerin bu Mart serüvenlerini de izlemiş ve Mart kedisinin ne anlama geldiğini,  bizzat görerek ve yaşayarak öğrenmiş olduk. 

Böylece;  insan olsun,  kedi olsun,  dişi olmanın zorluğuna bizzat tanık olduk. 

Bir düşündüm, insan ve hayvanların dişisi gibi bazı cisimlerin dahi dişilerinin erkeklerden daha güç durumda oldukları sonucuna vardım. 

Örneğin hepimizin ev, bahçe, otomobil ve sair kapılarımızda kullandığımız kilit sistemini ele alalım. Kilit sisteminde de, insanlarda ve hayvanlarda olduğu gibi, bir dişi ve bir de erkek bulunmaktadır. Dişi bölüm sabit ve  kapıya monteli, erkek bölüm ise mobil anahtardan ibarettir. Kapıya monteli sabit dişi bölüm, özellikle dış kapılarda her türlü hava şartlarına maruz, kışın soğuğuna, yağmuruna ve karına, yazın ise, kavurucu sıcağına maruz kaldığı halde, mobil olan anahtar ise sahibinin elinde, cebinde ve evin içinde rahat eder. 

Gelin şimdi, dişi olmak gerçekten çok zor demeyin bakalım.  

Hepinize sağlıklı ve mutlu pazarlar. 

Güner Yiğitbaşı

28/03/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget