Andımız Hodri Meydan Bahçeli

Andımız, sizin nerenize battı da, bir yönetmelikle kaldırdınız?Hodri meydan, BAHÇELİ. Görelim seni ve senin milliyetçiliğini.

Andımız Hodri Meydan Bahçeli

Kim üzerine alınırsa alınsın, kim darılırsa darılsın,  umurumuzda değil artık. 

Allah hepinizin cezasını versin. 

Bu ülke daha ne kadar çekecek sizin pis ve kirli politikalarınızdan. 

Ülkeyi batırdınız, insanlarımızı canından bezdirdiniz, utanın artık biraz. 

Ülkenin ve insanlarımızın birikimi olan devlet hazinesini,  üç beş müteahhide peşkeş çekerek yok ettiğiniz yetmiyormuş gibi, şimdi de ülkenin çok değerli zamanını, sorunların çözümünde kullanacağınıza, değerli zamanlarımızı da çalıyor ve çarçur ediyorsunuz, kısır politik çekişmeler ve ülkeye faydası olmayan boş icraatlarınızla. 

Vallahi de billahi; batı ülkeleri bize bakarak,  kıçlarıyla gülüyordur ve Türk Halkına acıyorlardır. 

Andımız,  sizin nerenize battı da,  bir yönetmelikle kaldırdınız?

Hadi açılım sürecinde, 2013 yılının siyasi koşullarında, andımızı kaldırmak zorunda kaldınız diyelim. 

Andımızın kaldırılmasına ilişkin yönetmelik aleyhine,  iptali istemiyle açılan davayı, Danıştay 8. Dairesi kabul ederek,  2018 yılında andımız kaldırılamaz dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı bu karara, açılım sürecinin sonlanmasına rağmen,  niçin itiraz etti?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da, sarayın baskısıyla,  Danıştay 8. Dairesinin kararını iptal etmek suretiyle, andımızın kaldırılması işlemi kesinleşmiş ve andımız da tarihe karışmış oldu. 

Ancak; Danıştay'ın bu son kararını,  hiç kimse, sakın yanlış yorumlamaya kalkışmasın. 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun iptal kararı; ilelebet, aksine yeni bir karar almayı engelleyen,  bağlayıcı bir yasaklama kararı değildir. 

Bu karar ile andımızın okullarda okunmasına son veren yönetmeliği iptal eden Danıştay 8. Dairesinin kararı kaldırılmış ve andımızın okunmasını sonlandıran yönetmelik geçerlilik kazanmıştır, o kadar. 

Başka bir anlatımla, andımızın okullarda yeniden okunması, yargı kararı ile yasaklanmış değildir. Bu karar ile andımıza son veren yönetmeliğin hukuka uygun olduğuna dair zorlama bir karar verilmiştir sadece. 

Bu itibarla, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun son kararı,  andımıza getirilen bir yasaklama olmadığı için, andımızın,  eskiden olduğu gibi, okullarda yeniden okunmasına olanak sağlayan yeni bir yönetmelik çıkarılabilir. 

Çözüm; Danıştay’ın yeni bir karar almasında değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir yönetmelik çıkararak,  andımızın yeniden okunmasının önünü açmasında aranmalıdır ve bu hukuken olanaklıdır. 

Bu nedenle, andımıza sözüm ona dün olduğu gibi bugün de sahip çıkmaya kalkışan BAHÇELİ; şayet,  görüşünde samimi ise, ortağı ERDOĞAN'a baskı yaparak, andımızın okunmasını kaldıran yönetmeliğin yerine,  yeni bir yönetmelik çıkarılmasını sağlayarak,  andımızın okullarda yeniden okunmasının önünü açmalıdır. 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun karar buna engel değildir. 

Hodri meydan,  BAHÇELİ. Görelim seni ve senin milliyetçiliğini. 

Güner Yiğitbaşı

15/03/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget