Demokrasi karşıtı inadınız size seçim ülkemize itibar kaybettirecektir

Demokrasi karşıtı inadınız size seçim ülkemize itibar kaybettirecektir Türk halkı sizden, iradesiyle oynanmasınıdeğil; aş,iş,ve aşı istemektedir.

Demokrasi karşıtı inadınız size seçim ülkemize itibar kaybettirecektir
Beklenen oldu maalesef. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk GERGERLİOĞLU'nun milletvekilliği,  anayasaya ve evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak düşürüldü. 

Bu düşürme kararının perde arkasındaki mimarı Saray’a,  buradan haklı olarak soruyoruz. 

Bu karar nedeniyle;  siz ve partiniz siyaseten kazançlı mı çıkacaksınız, oylarınız ve siyasi itibarınız mı artacak, 2023 seçimlerini kazanmanız garanti mi olacak,  Türkiye’nin uluslararası itibarı mı artacak, Türk parasının kıymeti artarak döviz fiyatları mı düşecek, yabancı yatırımcılar tüm sermayelerini ülkemize getirerek yatırımlarımız mı artacak?

Tabii ki; hayır. Bunların hiçbiri olmayacak, tamamen tersi çok kötü  sonuçlara maruz kalacağız. 

Biz, GERGERLİOĞLU'nun bir haber  paylaşımından dolayı üzerine atılı suçu işlemiş olup olmadığını dahi tartışma gereği duymuyoruz. 

GERGERLİOĞLU'nun; işlediği iddia edilen suçun işleniş tarihi 2017. Henüz milletvekili değil. Yargılanma aşamasında milletvekili seçilerek anayasaya göre dokunulmazlık kazanmasına rağmen, hakkında yürümekte olan dava askıya alınmamış, kazandığı dokunulmazlığa rağmen, anayasaya aykırı olarak yargı sürecine devam edilerek, hızlandırılan yargılama süreci sonunda,  bugün milletvekilliği düşürülmüştür. 

Aslında, yakın tarihlerde Türk yargısına girmiş bulunan,  hak ihlali talebiyle Anayasa Mahkemesine kişisel başvuru hakkı nedeniyle, GERGERLİOĞLU hakkındaki mahkumiyet kararı,  henüz kesinleşmemiştir. Tüm yargı ve başvuru yolları henüz tükenmeden, son merci olan Anayasa Mahkemesinin kararı beklenmeden,  GERGERLİOĞLU hakkındaki karar mecliste okunarak milletvekilliği düşürülmüştür. 

GERGERLİOĞLU, adam mı öldürmüştür, çok ağır bir suç mu işlemiştir?

Tabii ki; hayır. Hatta, bize göre suç dahi işlememiştir, suç oluşturduğu iddia edilen attığı sosyal medya mesajına ilişkin orijinal metin,  hala ersime açık olup, erişimine yasak getirilmemiştir. 

Nedir bu aceleniz, bindiğiniz dalı kestiğinizin farkında değil misiniz?

GERGEROĞLU ile durumu benzerlik taşıyan BERBEROĞLU deneyimi ortadadır. 

BERBEROĞLU'nun;  anayasaya aykırı olarak, dokunulmazlığına rağmen yargılanmasına devam edilerek verilen mahkumiyet kararının mecliste okunarak milletvekilliğinin düşürülmesi ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararıyla tekrar meclise dönüşü ortada emsal olarak dururken, çok gerekliymiş gibi GERGEROĞLU'nun da benzer şekilde anayasaya ve hukuka aykırı olarak milletvekilliğinin düşürülmesi, akıl ve mantık dışıdır, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin itibarına yönelik bir saldırıdır, keyfiliktir, demokrasi tanımazlıktır, halkın iradesi ve demokrasi ile inatlaşmaktır, halkın iradesine saygısızlıktır,  hukuka ve milli iradeye yönelik açık bir darbedir. 

Ülkemizde, özellikle son yıllarda,  tek adam ERDOĞAN'ın uygulamaya koyduğu eylem ve söylemleriyle, icraatlarıyla, AKP ve ERDOĞAN'ın yakın çevresi içinde, ERDOĞAN'a karşı, onun siyasi iktidarına son vermek isteyen, kendisinin dost sandığı gizli düşmanlarının kol gezdiğini düşünüyoruz. 

Bugün, mecliste yaşanan olaylara ilişkin akıl almaz ve itibar kırıcı antidemokratik görüntüler, ABD ve tüm Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da görülecek ve iktidarın insan hakları eylem planına bıyık altından gülecekler, bundan sonra ERDOĞAN Allah bir dese bile, asla ona inanmayacaklardır. 

Bugün, aslında GERGERLİOĞLU'nun milletvekilliği düşürülmemiş, ülkemizin itibarına büyük bir gölge düşürülmüş, ülkemiz demokrasisi bir alt lige düşürülmüştür. 

Şimdi,  HDP oyları AKP'ye mi kayacaktır?

Asla. GERGERLİOĞLU'nun şahsında,  HDP mağdur sıfatı ve seçmen nezdinde itibar kazanmıştır.  Bunun sonucunda da, Kürt seçmenin oyları, HDP de kilitlenmiş olacaktır. 

Türk halkı sizden, iradesiyle oynanmasını, gereksiz işlerle meşgul olmanızı değil; aş, iş ve aşı istemektedir. 

Çabaladıkça batıyorsunuz, ne yazık ki; beraberinizde,  ülkemizi de batırıyorsunuz,   ama hala işin farkında değilsiniz. 

Çok yazık bu ülkeye.  

Güner Yiğitbaşı

17/03/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget