Saray rejiminin muhafızları(mıdır)?

Saray rejiminin muhafızları(mıdır)? Bize göre, bu teşkilatın kurulması; çok tehlikeli ve antidemokratik, anayasaya ve yasalara aykırı bir girişim olup

 

Saray rejiminin muhafızları(mıdır)?
21/Ağustos/2020 Cuma günü çıkan Resmi Gazete de Cumhurbaşkanı İmzasıyla yayınlanan 2844 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla; Ankara ilinde olduğu gibi, İstanbul ilinde de, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak, Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulmuştur. 

Bir lokma ekmek bulmakta zorlanan milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. 

Milletimizin,  böyle bir polis müdürlüğün kuruluşuna,  gerçekten çok büyük bir ihtiyacı vardı!

Bundan sonra açız, işsiziz, parasızız, çocuklarımız aç, iş ve aş istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz, milli gelirin hakça paylaşılmasını istiyoruz, kadınlar şiddete maruz kalmasınlar, öldürülmesinler, yargı bağımsız ve tarafsız olsun, hak ve adalet istiyoruz, oylarımızla seçilen milletvekillerimizin mecliste etkin olmalarını, milli iradeye saygı, özgürlük, güçler ayrımı istiyoruz diyerek, silahsız olarak barışçı vel anayasal protesto haklarını kullanmak için sokağa çıkar çıkmaz polis şiddetiyle ve barikatıyla karşılaşan halkımızın,  gözleri aydın olsun!

Bundan sonra,  hiç zahmet edip,  barışçıl,  silahsız anayasal protesto haklarını kullanmaya kalkışmasınlar, kendilerini hiç yormasınlar, bu yeni kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürünün,  doğrudan saraydan alacağı emir ve talimat uyarınca , üzerinize salınacak donanımlı, güçlü kuvvetli,  saray güdümlü ve sarayın koruması altındaki seçme ve beden eğitimli polislerin,  en seri bir şekilde orantısız müdahalesine maruz kalarak,  adım dahi atamayacaksınız, bundan sonra oturun oturduğunuz yerde, saray rejimini protesto, özgürlükler sizin neyinize, saraya biat etmeye alışmaya başlayınız. 

Evet, bu müdürlük neyin nesidir, yüz yıllık laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  bugüne kadar böyle  paralel bir teşkilat kurulmadan kötü mü yönetildi, 18 yıldır iktidardasınız, böyle bir polis teşkilatı kurmak gider ayak şimdi mi aklınıza geldi?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanının gazetelere yansıyan beyanlarına göre,  kurulan bu yeni müdürlüğün kuruluş amacı; tabii afet, terör, büyük mitingler, gösteriler,  riskli spor müsabakalarında güvenlik riski olan kişilerin bazı illeri ziyaret ettiklerinde, güvenlik önlemlerinde yetersiz kalan yerel emniyet teşkilatına takviye olduğu, halkımızın güvenli bir şekilde toplumsal etkinliklerini tamamlamalarını sağlamak,  şeklinde açıklanmıştır. 

Açıklanan bu amaç,  hiç inandırıcı olmayıp, ülkemizde yaşanan gerçeklerle de asla örtüşmemektedir. 

Bize göre amaç;  insanlarımızın, demokratik ve barışçıl miting, yürüyüş ve basın açıklaması gibi toplumsal etkinliklerini, demokratik eylemlerini güvenli bir şekilde yapmalarının, anayasal haklarını kullanmalarının önünü açacak tedbirlerin alınması değil, bilakis anayasal ve barışçıl protesto haklarını kullanmak isteyen halkımızın,  bu haklarını kullanmalarının acilen ve en seri bir şekilde önlenmesi, saray rejimini eleştiren halkımızın, daha kolay ve etkin bir şekilde susturulmak istenmesidir. 

Biz, işkembeden söylemiyoruz bu gerçekleri, görünen köy kılavuz istemez, ülkemizdeki mevcut uygulamalara bakarak,  gerçeği görmek o kadar zor değil. 

Bu ülkede, ezilen  kadınlarımız; kendilerine yönelik erkek şiddetini protesto etmek için, hem de kadınlar gününde,  demokratik ve barışçıl protesto haklarını kullanmaktan, iktidarın talimatıyla hareket eden polisler tarafından anında engellenerek susturulmakta ve orantısız bir şekilde polis şiddete maruz kalmaktadırlar. 

Bu ülkenin saygın Baro Başkanları, anayasal ve barışçıl gösteri ve yürüyüş ve protesto haklarını kullanmaktan yasaklanıyorlar ve üzerlerine iktidar tarafından polisler sürülüyor, polis barikatlarıyla durduruluyorlar. 

Bazı parklar yasaklanmakta ve polis barikatlarıyla korunmakta, demokrasinin (D) sinin olmadığı, insanların barışçıl gösteri haklarını kullanamadıkları, toplumsal tüm eylemlerin, Anıtkabir’e giriş ve çıkışların dahi yasaklandığı ülkemizde, böyle bir polis teşkilatının kurulmasını, demokrasi adına, hayra yormak imkansızdır. 

Bize göre, bu teşkilatın kurulması; çok tehlikeli ve antidemokratik, anayasaya ve yasalara aykırı bir girişim olup, halkın özgürlüklerini güvence altına almak bir yana, halkın özgürlüklerini yok etme ve saray rejimini koruma ve kollama girişimidir. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin devre dışı bırakılarak, tartışılıp görüşülmeden, gizli kapaklı sürpriz bir Cumhurbaşkanı kararıyla oluşturulan,  anayasa ve yasa dışı paralel bir polis teşkilatının;  ülkemizin zaten kalmayan demokrasisine büyük bir darbe vuracağını düşünüyoruz. 

Umarız yanılan biz oluruz. 

Güner Yiğitbaşı

23/08/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget