Günaydın aklınıza yeni mi geldi?

Günaydın aklınıza yeni mi geldi? Bu nedenle akıllı ve güçlü olacaksınız, başkalarının size yapmasını istemediklerinizi siz de başka devletlere ve ulus

 

Günaydın aklınıza yeni mi geldi?
Amerika’nın Demokrat Parti Başkan adaylığı kesinleşen Joe Biden'in,  henüz aday adayı iken Aralık 2019 tarihinde yaptığı ERDOĞAN'a yönelik yakışıksız beyanları, o tarihte yok sayılmış, görmezlikten gelinmiş ve ülkemizin çözümler bekleyen  gündeminde sıkışıp kalan AKP iktidarı ve  yandaşları, Biden'in adaylığının kesinleşmesi ve seçilme şansının da çoğalması üzerine Biden'in bu yakışıksız beyanlarını ısıtarak gündeme taşımışlar ve muhalefeti, özellikle de CHP'yi darbecilikle suçlamaya başlamışlardır. 

Biden'in beyanı çok açık ve nettir. ERDOĞAN'a karşı muhalefeti destekleyeceğini, Erdoğan'ı mağlup etmeleri için muhalefeti cesaretlendireceğini beyan ederek, bu desteğinin darbe ile değil seçimle olacağını açıkça belirtmiştir. 

Bu beyanları yapıldığı dönemde görmezlikten gelen AKP iktidarı yetkililerine günaydın,  aklınız neredeydi demek gerekiyor. 

Kaldı ki;  Dünyanın süper bir gücü olan,  sömürgeci ve kendisini Dünyanın jandarması kabul eden bir devlet konumundaki ABD başkan adaylarının, seçim malzemesi olan  bu tür beyanları,  bizim için şaşırtıcı ve sürpriz beyanlar da değildir, çok olağandır. Bizi yönetenlerin vurdum duymazlıkları yüzünden,  alıştık artık böyle aşağılayıcı beyanlara. 

Ne çabuk unuttunuz,  Trumpun, ülkemizi aşağılayan,  Erdoğan'a yazdığı o hakaret dolu,  kağıt parçası mektupçuğunu. 

O mektubu halkımızdan gizleyen ve iade etmekten çekinerek bu hakaretleri içlerine sindirebilen AKP yönetiminin;  şimdi, ABD başkan adayı Biden'in sekiz ay önce sarf ettiği szölerden rahatsızlık duymasını anlamakta zorlanıyoruz. 

En başta AKP iktidarı olmak üzere,  herkes şunu iyi bilsin ki, ülkeler arasında kalıcı dostluklar yoktur, karşılıklı çıkarlar vardır. Bu nedenle, ABD Başkan Adayı Biden de bu ilkeden hareketle, başkan seçildiğinde,  ERDOĞAN'ın Türkiye'nin başında olmasını arzu etmiyor ve  seçimle iş başından uzaklaştırılmasını istiyor olabilir. 

Elin ağzı torba değil ki büzesin. 

AKP iktidarı değil midir?

Mezhepsel bir düşünceyle,  Suriye Devlet Başkanı Esat'ı devirerek Suriye’de İhvancı bir yönetimi iş başına getirmek için Suriye bataklığına giren, Suriye'nin içişlerine müdahale eden, Emevi Camisinde Cuma namazı kılmak isteyen. 

Aynı şekilde, Mısırda İhvancı  Mursi'yi destekleyen ve bu nedenle Mısır ile diplomatik ilişkilerimizi bozan. 

Keza, Libyada;  İhvancı,  Serrac liderliğindeki Trablus yönetimine, Ulusal Mutabakat Hükümetine destek çıkarak,  Libya'ya asker gönderen. 

Evet, AKP iktidarı değil midir?

Biz diyoruz ki; sömürgeci ABD başkan adayından başka ne bekleyebilirsiniz?

Bu nedenle akıllı ve güçlü olacaksınız, başkalarının size yapmasını istemediklerinizi siz de başka devletlere ve uluslara yapmayacaksınız, başkalarını suçlamadan önce kapınızın önünü süpürerek temiz tutacaksınız.  

Güner Yiğitbaşı

21/08/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget