Sil Göz yaşlarını Sultan Ahmet

Bugün, senin için zor bir gün biliyoruz. Hüzünlenmekte, gözlerinden süzülen yaşlarda haklısın. Seni çok iyi anlıyoruz. Sil gözyaşlarını Sultan Ahm

Sil Göz yaşlarını Sultan Ahmet
Bugün,  senin için zor bir gün biliyoruz. 
Hüzünlenmekte, gözlerinden süzülen yaşlarda haklısın. 
Seni çok iyi anlıyoruz. 
Sil gözyaşlarını Sultan Ahmet. 
Daha, yanı başındaki Sultan Ahmet Camisini dolduramıyorsunuz, Ayasofya'nın müze olmaktan çıkarılarak cami olarak ibadete açılmasını istemektesiniz diyerek, sana arka çıkanlar, ne olduysa birden fikir değiştirerek, yanı başındaki Ayasofya'yı,  sana rakip olarak ibadete açacaklar bugün. 
Gerçek İslam’da asla yeri olmayan bir hata işleyerek, Ayasofya'nın ibadete açılışını siyasi bir gösteriye dönüştürdüler, ezan davetini yeterli görmeyerek,  insanlar arasında ayrımcılık yapıp,  sözüm ona 500 seçkin insana VİP namaz davetiyesi gönderdiler. 
Üzülmekte ve gözyaşı dökmekte haklısın Sultan Ahmet. 
Bizler biliyoruz ki; sen,  milli ve yerli, temeli cami olarak atılan,  en az Ayasofya kadar Dünya kültür mirası çok değerli bir esersin,  sen de çok değerlisin, yıllardan beri, özde ve gerçek Müslüman  İstanbul halkına,  sessizce hizmet vermektesin ve vermeye de devam edeceksin. 
Senin, dinen namaz kılmak için bir özürün, namaz zamanları kapanarak sonra açılacak,  İslam inancı ile bağdaşmayan bir ayıbın yok. 
Üzülme, bugün; bazı insanların, senin hemen yanı başındaki Ayasofya'nın açılışı için yapacakları göstermelik ve sahte davranışlara, yapacakları taşkınlık ve gösterilere, bazılarının gereksiz yere akıtacakları sahte sevinç gözyaşlarına aldırma. 
Dedik ya, Ayasofya da;  Bizanslıların,  kendi dini inanışlarının gereği olarak yaptıkları bir ibadet yeri, kilise. Dünya kültür mirası değerli bir eser, ancak kiliseden dönme bir cami. Sen ise, temelden, doğuştan bir İslam eseri ve gerçek bir camisin. 
Bugün,  belki senin kapını çalacak,  Cuma namazını senin kucağında eda edecek cemaat bulmakta zorlanacaksın, cemaatinde büyük bir azalma olacak. 
Ancak, üzülme,  buna takma kafanı, önemli olan nicelik,  çok insan değil,  nitelikli, gerçek ve özde  Müslüman ve inanan, Allaha olan gerçek imanından dolayı Cuma namazına gelenlerdir. 
Senin için, bundan önce olduğu gibi,  ezan dışında,  VİP davetiyeye gerek yok. 
Oku ezanını o yanık sesinle, sıfatları ve makamları ne olursa olsun, gerçekten inanan, dini siyasete alet etmeyen, din tacirliği yapmayan, özde ve gerçek Müslümanlar gelsinler,  Cuma namazlarını kılsınlar, sayıları kaç olursa olsun. 
Sil gözyaşlarını,  Sultan Ahmet.  

Güner Yiğitbaşı

24/07/2020
Hukukçu   

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget