Erken Veya Baskın Seçim Bekleyenler Güldürmeyin Bizi

Erken veya baskın bir seçim bekleyen bazı muhalefet partilerinin bu beklentilerine, sadece gülüyoruz. Ancak, AKP iktidarından biran önce kurtulma adına da, bu konuda yanılmayı bekliyoruz.

Erken Veya Baskın Seçim Bekleyenler Güldürmeyin Bizi
Muhalefetin bazı partilerinin lider kadroları, iktidardaki AKP'nin 2023'ü beklemeden, partinin prestiji ve oy oranı daha da azalmadan bir erken ve hatta bir baskın seçim yapabileceğini düşünmektedirler.
Bizce,  AKP; yapılacak bir erken seçimle iktidardan düşeceğini çok iyi bilmekte olup, bu gerçeği bile bile,   işgal ettiği ülkeyi istediği gibi kendi keyfince yönetme olanağını,  kendi kararıyla,  2023 den önce niçin  elinden kaçırsın?
AKP lider kadrosu, ülkeyi yönetme aklını yitirdi ama, kendi siyasi geleceğinin yok olacağı bir erken veya baskın seçim kararını alacak kadar aklını yitirmiş değildir.
AKP iktidarının şu andaki koalisyon ortağı MHP ile birlikte sahip olduğu meclis çoğunluğuna dayanarak çıkardığı ve çıkarmayı planladığı antidemokratik yasalara bir bakınız, bu yasaların bir erken seçim yapılacağı çağrışımını yapmadığını, bilakis baskıcı ve otoriter AKP iktidarının 2023'e kadar  sürdürülmesine ve hatta 2023 de normal seçimleri daha yaptırmamayı amaçladığını,  göreceksiniz.
Biz, erken seçim bekleyen ve bu konuda görüşler açıklayan bazı muhalefet partilerinin liderlerine karşı,  yazdığımız önceki makalelerimizde de, halkın güvenini kaybeden ve yapılacak ilk seçimde iktidardan düşeceğini,  muhalefetten daha iyi gören AKP iktidarının;  bırakınız erken seçim yapmayı, 2023 de normal tarihinde dahi seçim yapılmasını düşünmediğini dile getirmiştik.
Aynı görüşümüzde bir değişiklik olmamıştır.
Erken veya baskın bir seçim bekleyen bazı muhalefet  partilerinin bu beklentilerine,  sadece gülüyoruz. Ancak,  AKP iktidarından biran önce kurtulma adına da,  bu konuda yanılmayı bekliyoruz.
AKP'den ayrılarak kurulan Gelecek ve Deva partilerinin,  erken yapılacak olan bir seçime katılmalarının önleneceği gerekçesine de katılmıyoruz.
Diyelim ki, erken seçim kararı alındı ve DAVUTOĞLU ile BABACAN'ın partilerine seçimlere katılma engeli getirildi.
AKP lider kadrosu; Davutoğlu ve Babacan'a olan kinle onların seçimlere katılmalarını önleseler dahi, AKP den bu patilere yönelen seçmenlerin. asla AKP'ye geri dönmeyeceklerini ve AKP'ye bir daha oy vermeyeceklerini, ya seçimlerde oy kullanmayacaklarını,  ya da Millet İttifakına oy vereceklerini çok iyi biliyorlar, bunu bildikleri için de,  bir erken seçim kararı almayı asla düşünmemektedirler.
Muhalefet partileri;  ülkelerini seviyorlarsa, ülkeyi AKP işgalinden kurtarmak  ve dini esaslara dayalı otoriter bir İslam Devletinin ülkemizde resmen kurularak hayata geçirilmesinin önüne geçmek istiyorlarsa, erken seçim beklentilerini bir kenara bırakarak ve bu çok zayıf ihtimali de düşünerek, Millet İttifakını güçlendirmenin hazırlılarını yapmalılar, bu ülkede söz hakları bulunan ve %10'un üzerinde Kürt seçmene sahip bulunan HDP'yi karalayarak dışlamaya bir son vererek, HDP'yi de Millet İttifakının içine almayı düşünmelidirler.
HDP allerjisi yüzünden,  bu ülkenin ortak sahipleri ve eşit vatandaşları olan Kürt vatandaşlarımızın temsilcileri olan bu partiyi dışlayarak,  Kürt vatandaşlarımızın oylarını yok sayan bir muhalefet, AKP'nin değirmenine su taşıdığını,  asla aklından çıkarmamalıdır.
Muhalefeti akıllı olmaya davet ediyor ve HDP'ye karşı olan ve onları dışlamaya kalkışan bazı muhalefet partilerinin; bu davranışlarıyla, bu ülkeye ihanet içinde olduklarını, bu ülkenin ortak sahibi eşit yurttaşları Kürt seçmenleri yok saydıklarını ve sistem dışına ittiklerini, AKP'ye muhalefet yapmaya haklarının olmadığını buradan duyurmak istiyoruz.

Güner Yiğitbaşı

21/07/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget