Olur Ama Bu Kadarı Da Olamaz

Osman ÖCALAN,AKP lehine propaganda yapması için TRT ekranlarına çıkarılarak kendisiyle söyleşi yapılmıştı. Ankara C Başsavcılığı, soruşturma sonunda, kovuşturmaya

Olur Ama Bu Kadarı Da Olamaz
Değerli okurlar, hepiniz biliyorsunuz,31.Mart günü yapılan yerel seçimlerde ve özellikle de İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi için; şahsını, prestijini ortaya koyan AKP Genel Başkanı, tüm devlet imkanlarını kullanmasına rağmen, parti olarak çoğu büyük illerimizde seçimi kaybetmiş ve Millet İttifakının ortak adayı olan İMAMOĞLU İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı  seçimini kazanmış olmasına rağmen, YSK'ya yapılan baskılar sonunda 31.Martta yapılan İstanbul seçimi iptal ettirilmiş ve 23.Haziranda yenilenen seçimlerde İMAMOĞLU 800.000 fark atarak yeniden seçimi kazanmıştı.
İşte, yenilenen İstanbul seçimlerinin hemen öncesinde, kırmızı bültenle aranan PKK terör Örgütü liderlerinden Osman ÖCALAN,AKP lehine propaganda yapması için TRT ekranlarına çıkarılarak kendisiyle söyleşi yapılmıştı.
Kamuoyunda çok eleştirilen bu program nedeniyle yapılan suç duyurusu üzerine, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatan Ankara C Başsavcılığı, soruşturma sonunda, bu eylemin düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığı ve suç oluşturmadığı gerekçesiyle, kamu davası açılmasına gerek görmeyerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiştir.
Bu karar; bize göre, yargının yüz karasıdır, çifte standart bir uygulamanın, yargının tamamen sarayın emrine girdiğinin ve bağımsızlığını tümüyle yitirdiğinin, Osman ÖCALAN'ın, sarayın izni ve talimatı  olmaksızın TRT'ye çıkarılmasının imkansız olduğunu çok iyi bilen adı geçen savcılığın, saray izinli bu röportaj hakkında dava açtığı takdirde başına neler geleceğini çok iyi bilerek, sarayı kızdırmamak adına verilen hukuka, etik kurallarına, eşittik ilkesine, yargı bağımsızlığına aykırı, yargı tarihine kara bir leke olarak geçecek örnek bir karardır.
Osman ÖCALAN'ın TRT'ye çıkarılmasında suç unsuru bulamayan ve takipsizlik kararı veren aynı Ankara C. Başsavcılığı; yurt çapında Fetö soruşturmalarını aleyhte etkileyecek şekilde, sözüm ona Fetö'nün yaptığı çağrı üzerine, belirli tarih aralığında Bank Asya'ya para yatıranların, Fetönün bu konudaki çağrısına uyarak para yatırdıklarının ve Fetö üyesi olduklarının kabul edilmesi konusunda, tüm savcılıklara çağrılar yapmıştır.
Bu çağrı nedeniyle; ülke çapında, belirtilen tarih aralığında, bankanın yasal olarak faaliyetini sürdürmesine, iktidarın bu bankayı kapatmamasına, yani devlete güvenerek, belirtilen tarih aralığında, tesadüfen de olsa, Bank Asya’ya küçücük paralar yatıran mütedeyyin insanlar, Fetö üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanmışlar ve haklarında davalar açılmıştır.
Şimdi el insaf diyelim ve iki eylemi mukayeseli değerlendirelim.
PKK'nın kurucusu ve lideri olan APO'nun kardeşi Osman ÖCALAN'ın, PKK terör örgüt üyesi olduğu, kırmızı bültenle arandığı kesin olup, suçluluğu ve yasalardan kaçtığı ve arandığı kesin olan Osman ÖCALAN'ın, hem de seçim propagandası için TRT'ye çıkarılması suç oluşturmuyor, buna mukabil, Fetö terör örgütünün finansörlüğünü yaptığı iddia edilmesine rağmen, devletin ruhsatını ve çalışma iznini iptal ederek faaliyetine son vermediği bu bankaya, devlete güvenerek, Fetö'nün çağrısından habersiz, en azından bu çağrıdan haberinin olduğuna ilişkin kanıtlar olmayan mütedeyyin masum insanların, bu çağrıyı bildikleri varsayılarak, örgüt üyesi olmakla suçlanıyorlar, bu nedenle, Osman ÖCALAN olayı nedeniyle Ankara C. Savcılığı tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar, büyük bir çelişki, haksızlık, aymazlık ve keyfilik olup, bu karar ayı zamanda hukuk dışılığın tipik bir örneğidir.
Umarız, Ankara Savcılığının; yasa dışılığı tescilli Osman ÖCALAN eylemi nedeniyle verdiği takipsizlik kararı, hiç değilse bundan sonra, yasal olan Bank Asya'ya para yatıranların masum sayılmalarına vesile olur, Bank Asya'ya para yatırma eylemi, Fetö'nün çağrısı üzerine yapıldığına ilişkin hiçbir kanıt olmadan, Fetö örgütü üyeliğinin kanıtı ve kriteri olmaktan çıkarılır ve insanların hesaplarının peşinde koşulmaz ve bu çok komik  hukuk ayıbından kurtulmuş oluruz.

Güner Yiğitbaşı

16/09/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget