İzmir Bb'ye Başkanı Sayın Soyer'e Açık Mektup

Sayın SOYER, bir izmirli olarak, özellikle sizi izlemeye devam edeceğiz, başarınız başarımız olacaktır. Başarı dileklerimle selam, sevgi ve makamınız gereği

İzmir Bb'ye Başkanı Sayın Soyer'e Açık Mektup
Sayın SOYER, başkan adayı yapıldığınızda, benim de yakın arkadaşım ve meslektaşım Babanız rahmetli Nurettin SOYER üzerinden, sizin aleyhinize ön yargılı yıpratma kampanyası yapıldığını hatırlayınız.

Buna rağmen, şahsınız ve partinizin seçmen üzerindeki olumlu etkisi sonunda seçimlerde başarı göstererek İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı seçildiniz.

Hem İzmir’de oturan bir kişi ve hem de babanızın yakın arkadaşı ve hem de sadık bir CHP seçmeni olmam nedeniyle; sizin, başkanlık görevinizde çok başarılı olmanızı canı gönülden diliyorum.

Seçmen nezdinde oy kaybeden ve kaybetmeye de devam eden, adeta dağılma aşamasına gelen AKP ve trolleri, sizi ve sizin şahsınızda CHP'yi yıpratarak başarılarınızı gölgelemek ve itibar kaybına uğramanız için ellerinden geleni yapacaklar, yalan haberlerle aleyhinizde algı yaratacaklardır, bu algı faaliyetlerine başladıklarına tanık olduğum bir yalan haberi sizinle paylaşmayı, kendime görev ve sorumluluk sayıyor ve haddim olmadan sizi buradan bilgilendiriyor ve uyarıyorum.

Geçen gün bir aile toplantısında sohbet ederken, her zaman olduğu gibi, siyaset konusu açıldı ve ben AKP iktidarını ve yerel yönetimlerdeki yolsuzluklarını dile getirdim. Aslında, insan olarak çok iyi olan ve benim de  çok sevmeme rağmen, AKP yanlısı olduğunu bildiğim bir komşum, benim AKP'li belediyelerin tescillenen yolsuzluklarına yönelik eleştirime önce hak vereceğine ve varsa ondan sonra CHP'li belediyeler hakkındaki eleştirisini dile getirmesinin gerekmesine rağmen, bunu yapmadan, AKP'yi savunma refleksi içinde, hemen sizinle ilgili benim asla inanmadığım bir suçlamayı dile getirdi.

Konu şu; Sayın SOYER güya siz, İzmir Varyant başındaki Belediye'ye ait adı sanırım Şato olan sosyal tesisi, şahsınıza malikane ve konut olarak tadil etmeye başlamışsınız veya başlayacakmışsınız. Şunu hemen belirteyim, bu yalan ve dedikodu niteliğindeki beyana asla inanmadım. Zira; sizin, kendi ayağınıza silah sıkacak kadar aklınızı yitirmediğinize, seçmen kitlenize ihanet etmeyeceğinize olan güvenim sonsuzdur.

Sayın SOYER; fısıltı gazetesinden servis edilen sizi ve partinizi kötülemeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik bu tür yalan haberlere kulak kabartınız, böyle yalan haberlere duyarlı olunuz ve anında gerekli cevabı vererek, doğruları kamuoyuyla paylaşınız. Bu sosyal tesisi, malikane haline getireceğiniz yalan haberini de, en kısa zamanda, mahallinde çektireceğiniz fotoğraflarıyla yalanlayarak, böyle bir girişiminizin olmadığını ve olamayacağını açıklayınız.

Sayın SOYER; siz de çok iyi biliyorsunuz ki; İzmir için geçerli değil ama, partiniz CHP'nin 31.Mart yerel seçimlerindeki başarısında Millet İttifakı olarak İYİ Partiyi yanınıza almanın büyük etkisi var. İttifak sonucunda da olsa, milletin size ve diğer CHP'li belediye başkanlarına olan teveccühlerini ve güvenlerini sarsmayınız, bu nedenle hak etmediğiniz gerçek dışı yalan ve dedikodulara kulak kabartmayı ihmal etmeyiniz. Bizim milletimiz, biliyorsunuz yalanlara çabuk kanarlar, doğruyu araştırma ve sorgulama gibi bir özelliğimiz yoktur, her şeyi önlerine hazır isterler, yalan haberin doğru olmadığını ve gerçek durumun ne olduğunu da, kanıtlarıyla önlerine sergilemenizi isterler. Halkımızın bu özelliğini asla unutmayınız.

Sayın SOYER; bu son yerel seçimler sonunda, CHP'nin önemli merkezlerin belediye başkanlıklarını kazanarak yerelde iktidar olması, Allah’ın CHP'ye tanıdığı bir lütuf ve  son imkandır, yerel iktidarda başarılı oldunuz oldunuz. Aksi halde, bundan sonra ne yerelde, ne de genelde, belki İzmir hariç, seçim kazanarak iktidar olmanız asla mümkün değildir. Genel Başkanınız KILIÇDAROĞLU, bunun farkında ve CHP'li belediye başkanlarını haklı olarak yakından takip edip izlemekte ve aksamaları, bir muhalif gibi korkusuzca anında eleştirmektedir, doğru olan da budur ve bu doğruyu yapmaktadır. Siz dahil, tüm CHP'li başkanlar olarak, KILIÇDAROĞLU'nun ve biz seçmenlerin yüzünü kara çıkarmamaya mahkumsunuz. Aksi halde tarih sizi asla affetmeyecektir.

Sayın SOYER, bir izmir'li olarak, özellikle sizi izlemeye devam edeceğiz, başarınız başarımız olacaktır.

Başarı dileklerimle selam, sevgi ve makamınız gereği saygılarımı sunuyorum.

Güner Yiğitbaşı

17/09/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget