Erken Seçim Konusunda Kılıçdaroğlu'na Yapılan Büyük Haksızlık

KILIÇDAROĞLU'nun; erken seçim konusundaki ılımlı, dengeli, ülkenin seçmen profiline uygun, bekle ve gör politikasını takdir ediyor ve kendisini ayakta alkışlıyoruz.

Erken Seçim Konusunda Kılıçdaroğlu'na Yapılan Büyük Haksızlık
CHP lideri KILIÇDAROLU'nu beğenirsiniz veya beğenmezsiniz.
Her fani gibi, onun da hataları olacak tabi, bu doğal karşılanmalıdır.
Ancak; öldü bitti, yok oldu gözüyle bakılan KILIÇDAROĞLU'nun son yıllardaki siyasi manevraları, Millet İttifakı girişimindeki başarılı gayretleri ve son yerel seçimlerde, şahsını ve prestijini ortaya koyan ERDOĞAN'a karşı kazandığı zafere bakıldığında, KILIÇDAROĞLU'nun; ülkenin siyasetine ve geleceğine sunduğu başarılı ve olumlu katkı ve çabaları görmezlikten gelmek, büyük nankörlüktür.
Sözcüdeki yazılarını beğeni ve zevkle okuduğumuz gazeteci yazar Rahmi TURAN; erken seçim talebini açıkça dillendirmeyen KILIÇDAROĞLU'nu, bu tavrından dolayı sürekli eleştiren yazılar yazıyor. Bugünkü Sözcüde de aynı eleştiriler var. Buna eski Bakan Rifat SERDAROĞLU da katılmış.
KILIÇDAROĞLU; yaptığı açıklamalarla, CHP olarak, kesinlikle erken seçime karşıyız ve erken seçim istemiyoruz diye bir beyanda bulunmuyor.
KILIÇDAROĞLU; erken seçim konusunda görüşleri sorulduğunda, bizim CHP olarak erken seçim gibi ısrarlı bir talebimiz yok, ancak erken seçim talebi ile karşılaşırsak, iktidar böyle bir karar alırsa, buna itiraz etmeyiz, erken seçime hazırız diyor. Bu beyan da ne sakınca var?
KILIÇDAROĞLU; iktidar ve destekçisi MHP istemediği sürece, sayı itibariyle tek başlarına erken seçim kararı alamayacaklarını çok iyi biliyor.
Bu nedenle, erken seçim kararı almaya tek başına muktedir olmadığını bildiği içindir ki; erken seçime teşne, erken seçim aşkıyla yanar tutuşur bir halde oldukları görüntüsünü vermek istemiyor.
KILIÇDAROĞLU; böyle bir tutum sergilemekte de, bize göre çok haklı, bu tutumuyla çok akıllı bir strateji izliyor.
KILIÇDAROĞLU; aslında, her şeyin farkında, siyasetin içinde, AKP ve ERDOĞAN'ın bugün yapılacak olan bir erken seçimle, iktidarı kaybedeceklerinden adı gibi emin, hazırlıksız oldukları ve/veya ülkenin daha da kötüye gitmesini beklediği için erken seçime yanaşmıyor savları, yanlış ve çok insafsız.
KILIÇDAROĞLU;Türk seçmeninin kotlarını çözmüş, yerel seçimlerdeki başarısına rağmen, seçmene güvenemiyor. Zira, erken seçim nidalarıyla ortalığa çıkıp, erken seçimi yüksek sesle ve ısrarla seslendirirse, en başta iktidarın ve belli seçmen kesiminin; kendisini, yerel seçim başarısını oya tahvil ile suçlayacaklarını, bunu partisinin aleyhinde propaganda unsuru olarak kullanacaklarını, ülke yangın yerine dönmüşken kendisinin ve partisinin siyasi çıkarları için erken seçim isteyerek ülkenin düze çıkması için iktidarın icraatlarını baltalamakla, iktidarın iş yapmasını engellemekle, ülkeyi yeniden seçim ortamına sürüklemekle suçlanacağını, çok iyi biliyor ve bunda da çok haklı tabi.
Unutmayınız, rahmetli ECEVİT'in; 1974 deki Kıbrıs Barış Harekatı ile kazandığı ününü, oya tahvil için erken seçim isteyerek, MSP ile olan koalisyonun bozulmasına, Dimyata pirince giderken bulgurdan olduğu, siyasi hayatının en hatalı kararını aldığı asla unutulmamalıdır.
KILIÇDAROĞLU'nun; erken seçim konusundaki ılımlı, dengeli, ülkenin seçmen profiline uygun, bekle ve gör politikasını takdir ediyor ve kendisini ayakta alkışlıyoruz.
Biraz insaf Sayın TURAN.

Güner Yiğitbaşı

02/09/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget