Bunun hesabını kim ya da kimler verecek?

Evet, bu hukuksuzluğun, fakir halkın vergilerinden elde edilen devletin paralarının hiç yere çöpe atılmasından, kim ya da kimler bunlardan hesap soracak?

Bunun hesabını kim ya da kimler verecek?
Evet, bu hukuksuzluğun, fakir halkın vergilerinden elde edilen devletin paralarının hiç yere çöpe atılmasından, insanların zaman kaybından, hizmetlerin aksamasından kim veya kimler sorumlu olacaklar ve hesap verecekler, kim ya da kimler bunlardan hesap soracak?

Hiç yere ve hukuksuz olarak yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden bahsediyoruz.

Ne demişlerdi, seçim sandık kurullarının oluşumunda yasaya aykırı davranıldı ve bu da seçimlerin sonuçlarına etki yaptı.

Seçimi kaybeden AKP iktidarının bu hukuksuz itirazını inceleyen Yüksek Seçim Kurulu, AKP iktidarının baskısına boyun eğerek ve yargıçlık onurlarını ayaklar altına alarak, hukuka aykırı bir şekilde itirazı kabul etti ve sadece İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ve seçim kurullarının oluşturulmasında usulsüzlük yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi

Seçimler yenilendi ve daha büyük bir farkla AKP adayı ikinci kez seçimi kaybetti.

İstanbul seçimlerinin iptaline gerekçe yapılan, seçim kurullarının oluşturulmasında hukuka aykırı davranarak suç işledikleri iddia edilen kişiler hakkında yapılan savcılık soruşturması tamamlanarak, seçim sonuçlarına etki yapan bir usulsüzlüğün olmadığı gerekçesiyle, haklarında suç duyurusu yapılan kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

Seçimlerin sonuçlarını etkileyecek derecede usulsüzlük yaparak suç işledikleri iddia edilen kişiler hakkında iddianame düzenlenerek kamu davası dahi açılmadığına göre, AKP iktidarının yapmış olduğu itirazın ve bu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar veren Yüksek Seçim Kurulunun bu kararının hukuksuzluğu ve keyfiliği, tescil edilmiştir.

İyi güzel de, yenilenen bu seçim; yanılmıyorsak, devletin kasasından boş yere 40 milyon liranın çıkmasına, onca zaman ve emek kaybına, hizmetin aksamasına neden oldu, bunların hesabının sorulması lazım, bu kayıpların hesabını kim ya da kimler verecek?

Devletin temelini oluşturan adaletin temsilcileri Yüksek Seçim Kurulu'nun yüreksiz ve korkak yargıçları mı, AKP iktidarının yenilgiyi hazmedemeyen, Yüksek Seçim Kurulunun yüreksiz yargıçlarını baskı altına alarak seçimi iptal ettiren üst düzey yöneticileri mi, yoksa tümü mü?

Ama bu hesap vereceklere hesap sorabilecek bir yargı var mı bu ülkede?

Bugün, büyük ATATÜRK'ün gençliğe hitabesinde dile getirdiği gibi, iç ve dış hıyanet ile karşı karşıyayız. Sadece eksik olan büyük ATATÜRK'ün ülkeyi emanet ettiği Türk Gençliği.

Güner Yiğitbaşı

29/09/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget