Fırat'ın Doğusu Çıkmaz Sokağı

Fırat'ın doğusuna gireceğiz, oradaki Kürt oluşumunu yok edeceğiz demeyi sürdürürken, Fırat'ın Doğusundaki Suriye’nin Kuzeyine yerleşen Kürt oluşumuna ,ABD'nin

Fırat'ın Doğusu Çıkmaz Sokağı
Fırat'ın doğusu, yılan hikayesine döndü artık. Adeta bir kör düğüm.
Bu sorunun yaratıcısı iş başındaki AKP iktidarının başındaki zat; yıllardan beri Fırat'ın doğusuna gireceğiz deyip duruyor, biz bu söylemin sayısını unuttuk doğrusu.
Bu zat; Fırat'ın doğusuna gireceğiz, oradaki Kürt oluşumunu yok edeceğiz demeyi sürdürürken, Fırat'ın Doğusundaki Suriye’nin Kuzeyine yerleşen Kürt oluşumuna (PYD/YPG), ABD'nin yüzlerce tırlık askeri silah ve eğitim yardımı, durmaksızın devam ediyor. ABD, her tavrıyla, bölgedeki Kürt oluşumunun saflarında yer aldığını açıkça belli ediyor. ABD'nin bu açık tutumunu görememek mümkün değil.
Bunun farkındalar, bizi yönetenler.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı ERDOĞAN ile Dışişleri Bakanı; son günlerde, artık bu gerçeği gizleme gereğini duymuyorlar ve  bu gerçeği açıkça  itiraf ediyorlar. ABD tarafından aldatılmış falan değiller. Sonradan
ABD bizi kandırdı, aldattı deme şansları yok.
ERDOĞAN; güvenli bölge, aslında Kürt oluşumu YPG'nin güvenliği için oluşturulmak istenen bir bölgedir, biz Amerika’ya güvenmiyoruz, bir yandan bizi idare edip oyalıyorlar, diğer yandan da YPG'ye yüzlerce tır silah gönderiyorlar diyor.
Ortak devriyenin de bir aldatmaca olduğunun farkındalar.
O zaman, ne bekliyorlar?
Hala, müttefikimiz olduklarını savundukları, aslında  bizi gözden çıkaran ve YPG'ye yatırım yapan ABD'nin; bölgede, YPG'ye yaptıkları yatırımı çöpe atacağını, yumuşayacağını, Ortadoğu projesinden vaz geçeceğini, insafa gelerek, YPG'yi bırakıp bizim saflarımıza katılacağını, Fırat'ın doğusundaki Kürt oluşumunu birlikte yok edeceğimizi veya tarafsız ve sesiz kalacağını, umut ediyorlar, ABD'den adeta bir mucize beklentisi içindeler.
Pes doğrusu. Bu vakitten sonra böyle bir beklenti büyük bir aymazlıktır.
ABD; açık oynuyor, çok net olarak tavrını ortaya koyuyor ve lütfen artık beni anlayın,  siz bilirsiniz, ne yapacaksanız yapınız biz buradayız, Fırat’ın doğusuna girmenizi bekliyoruz demeye getiriyor.
YPG'ye, sınırımızda kazdıkları hendeklere monte edilmek üzere verdiklerini haberlerden öğrendiğimiz çelik zırhlı kuleler de, ABD'nin bu kararlığını gösteriyor ve ABD; dolaylı olarak, haydi Fırat'ın Doğusuna girin de görelim demek istiyor.
ATATÜRK'ün; yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin ihlalinin faturasını ödüyoruz.
Türk Milletinin bir ferdi olarak, iş başındaki iktidar tarafından göz göre göre, Suriye’de düşürüldüğümüz bu üzücü ve acıklı  duruma, en önemlisi de, böyle bir yazıyı yazmak zorunda kaldığımıza çok üzülüyoruz.

Güner Yiğitbaşı

10/09/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget