Akp İktidarı Kardeşlerini Yemeye Başladı

DAVUTOĞLU'nun yaptığı açıklamalar, çöküşe başlayan AKP'yi, yalnızlaştıracak ve çöküşünü hızlandıracaktır. AKP iktidarı kardeşlerini yemeye başladı diyebiliriz.

Akp İktidarı Kardeşlerini Yemeye Başladı
Davutoğlu deyince stratejik derinlik akla gelir.
O stratejinin derin değil çok sığ olduğunu, derin diyerek güvenip o stratejiye balıklama atlayanların, çakılarak boyun kemiklerinin kırıldığını ve sakat kaldıklarını, ülkeyi de sakat bıraktıklarını, uçurumun kenarına getirdiklerini, komşularıyla düşman ettiklerini, dünyada yalnızlığa iterek tek başına ve yalnız bıraktıklarını, hep birlikte gördük.
Yani DAVUTOĞLU; ERDOĞAN'a danışmanlık, bakanlık ve başbakanlık yaptığı dönemde, ülkeye zarar veren karar ve icraatlara  imza atarak, ülkenin bugün içinde bulunduğu felakete damgasını vuran bir kişidir. Günahı çoktur.
ERDOĞAN'ın zorlamasına karşı koyamayarak seçimle geldiği Başbakanlığı ve AKP Genel Başkanlığını bırakıp gitmesi, o zaman sesini çıkaramayıp yutkunması ve kovulmasını hazmetmesi, henüz unutulmadı.
DAVUTOĞLU'nun bu kötü geçmişi bir yana, etkin pişmanlık göstererek ve zararın neresinden dönülmesi kardır diyerek hidayete ermesi de, sonuçları itibariyle, ülkenin AKP iktidarından kurtulmasını hızlandıracağı için çok önemlidir.
DAVUTOĞLU; bugün yaptığı basın toplantısında konuştu ve çok önemli itiraflarda bulundu, AKP'nin kuruluş ilkelerinden tamamen koptuğunu, üç (Y) dedikleri ve onlarla mücadele etmeyi ve ortadan kaldırmayı vaat ettikleri; yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların batağına, bizzat kendilerinin saplandığını, parti içi demokrasinin yok olduğunu, tek kişinin sözünün geçtiği bir parti haline geldiğini, en yetkili ve bilgili ağızdan duymuş olduk.
DAVUTOĞLU; nun bize göre geciken bu karşı koyuşu ve gerçekleri itiraf ederek, AKP'nin bugün başında bulunanları ve partiyi tanınmaz hale getirenleri, uğrayabileceği her zorluğa ve tehdide  rağmen kamuoyuyla paylaşması, bizce önemlidir,
DAVUTOĞLU'nun; parti kurma hazırlığı içinde bulunduğu için bu itirafları yaptığı iddia edilerek, DAVUTOĞLU'nun bu çıkışını kimse küçümsememelidir.
Bize göre de;DAVUTOĞLU, keşke başbakanlığı ve partinin genel başkanlığını bırakmaya zorlandığında konuşup bu cesareti gösterebilseydi, seçimle gelen başbakanlığı bırakmama konusunda direnebilseydi.
DAVUTOĞLU'nun bugünkü basın toplantısında yaptığı açıklamalar, çöküşe başlayan AKP'yi, daha da yalnızlaştıracak ve başlayan çöküşünü hızlandıracaktır.
AKP iktidarı kardeşlerini yemeye başladı diyebiliriz.

Güner Yiğitbaşı

13/09/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget