Milli Bayramlar Yasaklanamaz - Güner Yiğitbaşı

Demokratik bir ülkede, milli bayramları kutlamak yasaklanamaz. Bayramlar kutlanmak için vardır, bayramlarını kutlamak isteyenlere yasak getiren bir ülke olarak anılmak, bizi gerçekten üzüyor.

Milli Bayramlar Yasaklanamaz - Güner Yiğitbaşı
Bu ülkede milli bayramları kutlamak da yasaklanır hale geldi.

Ne kadar acı değil mi?

Demokratik bir ülkede, milli bayramları kutlamak yasaklanamaz.

Bayramlar kutlanmak için vardır, bayramlarını kutlamak isteyenlere yasak getiren bir ülke olarak anılmak, bizi gerçekten üzüyor.

Aslında, gerçekte olması gereken; bayram kutlamanın yasaklanması değil, bayramların halkımızın en geniş katılımıyla coşku içinde kutlanması için, devletimizin halkımızı teşvik etmesi ve kutlamalar için her türlü güvenlik önlemini alması olmalıdır.

Her birinin ayrı bir anlamı ve nedeni bulunan, ortak değerlerimizi içeren milli Bayramlarımızı gereği gibi kutlamamak yadırganacak ve ayıplanacak iken;bizim ülkemizde, milli bayramlarımızı geniş bir halk katılımıyla  kutlamak isteyenlere kötü gözle bakılmakta ve onlara potansiyel suçlu muamelesi yapılmaktadır.

Neymiş efendim, bazı valilerimiz,güvenlik nedeniyle bayram kutlamalarını yasaklamışlar.

Biz o valilere soruyoruz, sizin göreviniz nedir beyler, bu halk size niçin valilik koltuğu,köşkü,makam otosu ve maaşı veriyor,bayramlara yasak getirin diye mi? Her koşulda halkın mal ve can güvenliğini sağlamak, huzur içinde bayramlarını katlamalarını sağlamak sizin asli göreviniz değil mi?

Olağanüstü hali mazeret olarak ileri sürmeye sakın kalkışmayın.

Olağanüstü hal niçin ilan edildi, terörü önlemek, bazı kişisel özgürlüklere sınırlama getirerek, genel anlamda halkın ve toplumun huzurunu ve güvenliğini daha etkin bir şekilde sağlamak için değil mi?

Bu nedenle, olağanüstü hal; halkın bayramlarını kutlama hak ve özgürlüklerini sınırlandırma ve yasaklama gerekçesi olamaz. Bilakis, olağanüstü hal; etkin güvenlik önlemlerinin daha kolay alınabileceği ve bayramların halkımız tarafından huzur ve sükun içinde kutlanmasının kolaylıkla sağlanabileceği koşulları yaratan bir yönetim halidir.

Beyler, olağanüstü hale, güvenlik nedenlerine sığınmadan açıkça deyin ki; “biz dini bayramlar dışında, milli bayram falan tanımıyoruz,halk milli bayramları kutlayamaz,dini bayramlarımız nelerine yetmiyor,milli bayramlar sınırlı devlet protokolü çerçevesinde kutlanan bayramlardır, Atatürk ve milli ortak değerlerimiz yerine, dini değerlerimize sahip çıkmalıyız.”

Bizler de açıkça bilelim.

18/05/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget