Fenerbahçede Yaşanan Türk Tipi Başkanlık Sisteminin İflası

Fenerbahçe Türk Tipi Başkanlık Sisteminin lideri, sudan bahanelerle, şahsi kaprislerle, başarılı teknik direktörü istifaya zorlamış

Fenerbahçede Yaşanan Türk Tipi Başkanlık Sisteminin İflası
Galatasaray ve Beşiltaş arasında oynanan derbiyi Galatasaray 2-0 kazanarak, bize göre yüzde doksan dokuz oranında şampiyonluğunu ilan etmiştir.

Bu vakitten sonra Galatasaray son maçını kaybederek şampiyonluğu Fenerbahçeye hediye edecek değildir.

Bunları yazıyoruz diye kimse bizi Galatasaraylı zannetmesin.Maalesef Fenerbahçeli olma şanssızlığını yaşamaktayız.

Aslında fanatik bir taraftar değiliz, sporun dostluk için yapılması gerektiğini savunuyor ve bir şampiyon çıkacağı için, şampiyonluğun en yakın adayı Galatasaray'ı şimdiden kutluyoruz.

Galatasaray şampiyon olduğu taktirde dördüncü yıldızı takacak ve fanatik Galatasaray taraftarı bu dört yıldızı Fenerbahçe rekabetinde kullanacağı için, gelecek sene Galatasaray ve Fenerbahçe derbileri, geçtiğimiz seneleri aratacak şekilde çok gergin ve olaylı geçecek, fanatik Galatasaray taraftarı, dördüncü yıldızı ile fenerbahçeyi her vesileyle tahkir etmenin yollarını arayacaktır.

Paranın, iyi futbolcu transfer etmenin, futbolcuların paralarını zamanında ödemenin şampiyonluk ve başarı için yeterli olmadığını, Fenerbahçe futbol takımı Türk kamuoyuna göstermiştir.

Fenerbahçenin; tüm maddi olanaklarına, çok iyi olan kadrosuna rağmen, başarılı olamayarak şampiyonluğu kaybetme aşamasına gelmesinin tek nedeni, bize göre, Fenerbahçe'nin demokratik bir yöntemle idare edilmemesidir.

Fenerbahçe'de Türk tipi başkanlık sistemi geçerli olup, kulüp  başkanı tüm yetkileri üzerinde toplamış ve tek adam olarak kulübü antidemokratik usullerleyönetmeye çalışmaktadır.

Fenerbahçenin, tek adama dayalı bu başkanlık sistemi iflas etmiştir.

Fenerbahçenin, tek adama dayalı başkanlık sistemi nedeniyle yaşamakta olduğu sıkıntı ve başarısızlıklar; Tayyip Bey'in ülkemiz için dayattığı, kendisinin tek adamlığına dayalı antidemokratik Türk tipi başkanlık sisteminin, ülkemizin başına öreceği çoraplara, sıkıntılara ve başarısızlıklara şimdiden tanıklık yapması ve örnek teşkil etmesi açısından çok önemlidir.

Demokrasinin olmadığı, tek adamın ağzından çıkan her sözün ve tek başına alınan kararların doğru kabul edilerek uygulandığı ortamlarda başarının yakalanmasının imkansızlığı, Fenerbahçe örneğinde açıkça görülmektedir.

Hepinizin bildiği gibi, teknik direktör Ersun YENAL; bir önceki sezonda Fenerbahçe Futbol Takımını açık ara şampiyonluğa taşımış olup, bu başarısına rağmen, tek adama dayalı, antidemokratik Fenerbahçe Türk Tipi Başkanlık Sisteminin lideri, sudan bahanelerle, şahsi kaprislerle, başarılı teknik direktörü istifaya zorlamış ve ikinci antrenörün yönetiminde lige devam eden Fenerbahçe, tüm parasal, tesis ve kadro avantajlarına rağmen, demokrsinin olmadığı tek adama dayalı başkanlık sisteminin kaçınılmaz sonucuna boyun eğerek başarısız olmuş ve çok büyük bir ihtimalle şampiyonluğu Galatasaraya kaptırmıştır.

Türk Halkı, yaklaşan 7 Haziran seçimleri için, Fenerbahçenin; iflas eden, tüm yetkilerin başkanda toplandığı tek adana dayalı antidemokratik başkanlık sistemine bakarak ders çıkarmalı, Tayyip Bey'in başkanlık sitemi dayatmasına açıkça karşı çıkarak, asla Fenerbahçenin durumuna düşmemelidir.

25/05/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget