Okyanus Fatihi Çanakkale Yolunda

Okyanus Fatihi Çanakkale Yolunda
Eski okurlarım çok iyi hatırlayacaklardır. Ben ona Okyanus Fatihi unvanını vermiştim. Daha doğrusu o bu unvanı hak edecek muazzam işler başardı. Sporcu bir komando subayı babanın sporcu çocuğuydu. Dağcılık sporuna küçük yaşta babası ve komando askerleriyle birlikte yaptığı tırmanışlarla başlayan Erden Eruç, Üniversite yıllarında Bisiklet ve Kürek sporlarına da gönül vermiş ve kendisini bu üç dalda yetiştirmişti. Erden Eruç 2000’li yılların başında bu üç spor dalını birleştiren Dünya çapında büyük bir proje tasarladı. Bu projeye göre Kıtaların en yüksek dağlarının en yüksek tepelerine bisikletle ulaşarak tırmanacak ve aradaki suları yani en büyük Okyanusları kürekle ve tek başına geçecekti. Bütün enerjisini kol ve bacaklarından alacağı için projenin adını “Kasla git” koydu.
Geçen yıllar içinde erden muhteşem bir performans göstererek Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus ve Hint Okyanusunu kürekle tek başına geçen ilk sporcu unvanıyla adını Guines Rekorlar kitabına yazdırdı. Tabii ki dağlara tırmanma konusunu da ihmal etmedi ve Okyanusları kürekle geçip karaya çıkınca Ay yıldızlı Bayrağımızla donattığı bisikletiyle dağlara ulaştı Kuzey ve Güney Amerika’nın, Avustralya’nın, Afrika’nın en yüksek tepelerine çıkıp bayrağımızı dikmeyi başardı.
Bu arada çok duygusal bir olay gerçekleşti. Afrikada ünlü Klimanjaro dağına tırmanırken babası ile randevulaştı ve Klimanjaro’ya artık 80’ine yaklaşmış öğretmeni, yani babasıyla birlikte tırmandı.
Eruç Çanakkale Muharebelerinin 100’ncü yılı kutlamalarına yine Dünya çapında bir başarı ile katılmak istiyordu. Newyorktan yola çıkıp tek başına Atlas Okyanusu ve Ak Deniz’i boydan boya geçecek ve 18 Mart 1915 günü Çanakkale sahilinde karaya çıkıp kutlamalara katılacaktı. Ama ne yazık ki ülkemizin kürek, dağcılık ve bisiklet federasyonlarının bihaber ve ilgisiz kalışları nedeni ile ve zannederim kaynakları yeterli olmadığı için bu muhteşem projeyi ertelemek zorunda kaldı. Babasından en son aldığım ve aşağıda sunduğum mesaj onun yeniden harekete geçtiğini belirtmektedir.
Mesaj şöyle:

ERDEN;
BUGÜN TARİHİ BİR OLAYI “ BARIŞA YOLCULUK “ ADI ALTINDA, YÜZÜNCÜ YILININ İDRAK EDİLDİĞİ, ELLİİKİBİN ŞEHİT VE İKİYÜZBİNDEN FAZLA YARALIYA MAL OLMUŞ BİR ASKERİ HAREKÂTIN YAŞANDIĞI TOPRAKLARA DOĞRU KÜREK ÇEKMEYE BAŞLAYACAKSIN.
SONUCUNDA, OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN ÇÖKMESİNE SEBEP OLAN VE O DÖNEMİN YÖNETİMİNİN YANLIŞ  VE BİREYSEL KARARI İLE ALMANYANIN YANINDA BİRİNCİ PAYLAŞIM SAVAŞININ“SYK/ PİCOT “ GİBİ GİZLİ ANLAŞMALARIYLA PARÇALANMASI KARAR ALTINA ALINAN VE TAMAMENO GÜNLERİN EMPERYALİST GAYELERİNE HİZMET EDEN  ORTAMININ, MİLLET OLARAK YENİDEN DERS ALMAK ÜZERE ANILACAĞI TÖRENLERE, ŞANLI BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRARAK ANZAK KOYUNA 25. NİSAN . 2016 SABAHI BAŞTANKARA EDECEKSİN. TAMAMEN SANA AİT “ BARIŞÇI AMAÇLARLA, ANCAK MİLLİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE “ PLANLADİĞİN VE HER AŞAMASINI, HERTÜRLÜ OLASILIKLARI DEĞERLENDİRDİĞİNE  İNANDIĞIM PROENİN BAŞARIYA ULAŞMASI İÇİN, TEK YAPABİLECEĞİM YÜCE TANRIMA YÜREKTEN DUALARIMDIR.
BURADA HERKES, SENİN BAŞARIYA ULAŞMAN İÇİN DUACIDIR. YOLUN VE BAHTIN AÇIK OLSUN RÜZGÂRIN SAKİN VE DENİZİN NETA OLSUN OĞLUM.
BABAN
Bu mesaja oğul Eruç şu cevabı verdi:
Babacığım, anlamlı sözleriniz ve iyi temennileriniz için teşekkür ederim.
Başaracağımızdan şüphem yok. Teknem North Cove Marina’da.
Buğun 19 Mayıs. Teknemizi ziyarete açıp misafirlerimizi ağırlayacağız.   Gelgitleri gündüz vakti çıkabilmek için zamanlayınca çıkışımız 21 Mayıs Perşembe sabahı 10.10’a sarktı. Rüzgâr tahminleri uygun, çıkabiliriz gibi görünüyor.
http://www.BarisaYolculuk.com ve http://www.RowForPeace.com adreslerinden takip mümkün. Ana sayfalarda mevki takip haritası da mevcut. Şimdilik her şey yolunda.  Sevgiler, saygılar.
Erden Eruç
President
Around-n-Over
Mesajlardan anladığımız kadarı ile sporcumuz Erden Eruç tarihi yolculuğuna havalar izin verirse Perşembe sabahı başlayacak Amerika’da, özellikle Newyorkta yaşayan Türklerin Erdene bu büyük yolculuğunun başlangıcında destek vereceklerini umut ediyorum. Bize düşen görev bu sporcumuzun başarısı için dua etmek olacaktır. Seyahati sırasındaki gelişmeleri fırsat buldukça sizlere aktarmaya çalışacağız.

Dr. M. Galip Baysan

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget