Sizden Büyük Allah Var - Güner Yiğitbaşı

Sizden Büyük Allah Var - Güner Yiğitbaşı
Tayyip Bey; bildiğimiz kadarıyla, inançlı ve dinine bağlı bir kişidir. En azından kendisi o iddiadadır, aynı zamanda İmam Hatip Okulu mezunu olması nedeniyle, dinimizin kurallarını, yasaklarını hepimizden iyi bilir.

Onun da çok iyi bildiği gibi, İslam dinine göre, haram ve kul hakkı yemek çok büyük bir günahtır.

Tayyip Bey; Anayasamıza göre, partisiz ve tarafsız, partiler üstü olması zorunlu bulunan Cumhurbaşkanı konumunu göz ardı ederek, devlet imkanlarını kullanarak meydan meydan dolaşıp, eski partisi AKP'nin propagandasını yaparak, seçimlere hile karıştırması, seçimlerin selametini, düzenini ve eşitliğini ihlal etmesi nedeniyle, muhalefet partilerimizin  haklı eleştirilerine maruz kalmış ve en azından bu eleştiriler karşısında utanarak susacağı yerde, yüzde 52 oy aldığını gerekçe yaparak, devlet imkanları ile meydanlara çıkmanın kendisinin hakkı olduğunu ileri sürme cesaretini gösterebilmiştir.

Demokratik bir hukuk devletinin Cumhurbaşkanı sıfatıyla, muhalefet partilerinin ve onların taraftarlarının haklı eleştirilerine bu cevabı verebilmek, gerçekten, demokrasi karşıtı büyük bir cesaret olup, aynı zamanda, demokrasiye, hukuk devletine ve anayasal düzene meydan okumaktır. Kendisini, bu cesaretinden dolayı kutluyoruz!

Hayır Tayyip Bey; bizler vatandaş olarak, muhalefet partilerimizin de,demokrasinin vaz geçilmez unsurları olarak, Türk Demokrasisinin kurallarını koyan ve herkesi bağlayan Anayasanın kurallarına uymak zorunda oldukları gibi, yüzde kaç oranında oy alırsanız alınız, siz de halen yürülükte olan T.C. Anayasasının kurallarına harfiyen uymak mecburiyetindesiniz. Bunun başka bir yolu yoktur. Bunun başka yolu Anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmaktır.

Tayyip Bey; siz, değil yüzde elli iki, yüzde yüz oranında, yani 77 milyonun tümünün oylarını alsanız dahi, yürürlükte olan Anayasaya harfiyen riayet etmek, namusunuz ve vicdanının üzerine yaptığınız tarafsızlık yeminine uymak, devlet imkanlarıyla meydanlara çıkarak AKP lehine propaganda yapmaktan kendinizi alıkoymak mecburiyetindesiniz. Siz, sıkça telaffuz edersiniz, hani  Dünyamızda Muz Cumhuriyetleri olarak anılan cumhuriyetler vardır ya, işte siz, Cumhurbaşkanlığı sıfatınızın size kazandırdığı imkanları, devlet gücünü ve otoritesini kötüye kullanarak, Anayasa kurallarını ihlal ederek, Atatürk'ün kurduğu Demokratik Türkiye Cumhuriyetini, Muz Cumhuriyetlerinin seviyesine indirgeyerek itibarsızlaştırıyorsunuz.

Ağustos 2014 itibariyle, Cumhurbaşkanlığı çökmüştür, parlamenter sistem, bir daha geri dönülmemek üzere bekleme odasına alınmıştır diyorsunuz ve çöken Cumhurbaşkanlığının enkazı içinde Anayasayı çiğneyerek fiili başkanlık yapmaya çalışıyorsunuz, ülkesini seven bir hukukçu olarak söylemek zorundayız ki; verdikleri kararlarla Hükumete darbe yaptıklarını iddia ettiğiniz ve bu nedenle tutuklanan iki hakimimiz değil, siz, bu eylem ve söylemlerinizle Anayasal düzene karşı darbe yapıyorsunuz.

Demokrasilerde, Anayasalar yapılırken, sizin bugün içinde bulunduğunuz keyfilikte bir Cumhurbaşkanının iş başına gelebileceği akla ve hayale dahi gelemeyeceği için, Anayasımızda yer alan boşluktan istifade ederek, Türk Milleti ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor ve milletimizle adeta dalga geçiyorsunuz, milletimizle alay ediyorsunuz.

Milli irade lafını dilinden hiç düşürmeyen siz, nasıl oluyor da, parlamenter sistem bir daha geriye dönüşü olmamak üzere bekleme odasına alınmıştır diyebiliyorsunuz? Seçimlerde destek verdiğiniz AKP'nin Anayasayı değiştirecek çoğunlukta yeniden iktidar olacağını ve Anayasayı değiştirerek, sizin  bekleme odasına aldığınız parlamenter sisteminin çöp tenekesine atılarak, parlamenter sistem yerine, sizin tek adamlığınıza hukuki kılıf giydirecek olan Türk tipi antidemokratik bir başkanlık sisteminin kurulacağının garantisini nereden alıyorsunuz, sizin bilip de, Türk Milleti olarak bizim bilmediğimiz bazı şeyler mi var?

Tayyip Bey; hem kendinize, hem de bu güzel ülkemize ve milletimize büyük kötülükler yapmaktasınız, devletin seçimle gelinen makamlarının en üst düzeydeki yöneticilerine, demokrasiye ve hukuka saygılı bir kişi ve hukukçu olarak, sayenizde milletçe yaşamakta olduğumuz bu hukuksuzluklara, gerçekten çok üzülüyoruz, milletçe bir örneğine bugüne kadar hiç rastlamadığımız ve sizden sonra da rastlamayacağımız, Anayasayı açıkça ve alenen ihlal eden bir Cumhurbaşkanına sahip olduğumuz için, büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içindeyiz.

Allah'tan tek dileğimiz, bize mukayyet olsun ve ruh sağlığımız daha fazla bozulmadan şu 7 Haziran seçimlerini, hem kendi sağlığımız ve hem de demokrasimizin sağlığı açısından hayırlı bir sonuçla tamamlayalım.

Tayyip Bey'in beğenmediği ve özgürlükçü bulmadığı 1982 Darbe Anayasası Madde 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Neymiş? Sayın Tayyip Bey; bırakınız yüzde elli ikiyi, halkın tamamının reyi ile Cumhurbaşkanı seçilseniz dahi, Anayasa kurallarına uymama, devlet imkanlarını kullanarak meydanlara çıkıp AKP yararına propaganda yapma hakkınız yokmuş.

04/05/2015
Güner YİĞİTBAŞI 
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget