Tahkim Edilmiş (Kuvvetlendirilmiş) Aday Kılıçdaroğlu

Tahkim Edilmiş (Kuvvetlendirilmiş) Aday Kılıçdaroğlu İyi Partide hala KILIÇDAROĞLU'nun adaylığı konusunda çatlak sesler çıkmaktadır. Değeri kendinden

Tahkim Edilmiş (Kuvvetlendirilmiş) Aday Kılıçdaroğlu
İyi Partide hala KILIÇDAROĞLU'nun adaylığı konusunda çatlak sesler çıkmaktadır. 


Değeri kendinden menkul bazı İyi Partililer, KILIÇDAROĞLU'nu seçilemez aday olarak damgaladılar. 


KIIÇDAROĞLU'nun eseri, sonuçta CHP'li belediye başkanları;  Mansur YAVAŞ ve Ekrem İMAMOĞLU'nun boklarında boncuk varmış ve onlardan başka kurtarıcı yokmuş gibi,  onlara sarıldılar ve KILIÇDAROĞLU'nun adaylığına engel olmak isterlerken onları piyon olarak kullanıyorlar. 


Bugün Sözcü Gazetesini okurken,  Uğur DÜNDAR'ın, CHP'nin ekmeğini yedikten ve suyunu içtikten sonra İYİ Partiye kaçan Aytun ÇIRAY ile söyleşini okurken,  yine çok üzüldüm ve sinirlendim. 


ÇIRAY; ”. . Sayın AKŞENER'in Millet İttifakını bırakın dağıtmayı,  cumhurbaşkanlığını kazanmak için, ağır saldırıları göze alarak, kazanacak ekibi oluşturmak istemesinin nedeni budur. Bakın şimdi tahkim edilmiş güçlendirilmiş,  kuvvetlendirilmiş adaylıkla,  (yani KILIÇDAROĞLU'nun yanına YAVAŞ ve İMAMOĞLU'nu eklemek suretiyle) Sayın KILIÇDAROĞLU'nun oyları artmaktadır” demek suretiyle, masayı deviren gene başkanı AKŞENER'i sözüm ona savunmuş,  KILIÇDAROĞLU'nu küçümsemiş ve KILIÇDAROĞLU'nun oylarındaki artışı da,  AKŞENER ve onun prensleri YAVAŞ ve İMAMOĞLU'na hamlederek,  büyük haksızlık yapmıştır. 


Sayın ÇIRAY ve onun gibi düşünenler halt etmiş. KILIÇDAROĞLU'nun oylarında bir artışın olması çok doğaldır. Yanına,  depreme karşı bina kolonlarını güçlendirir gibi eklemlenen YAVAŞ ve İMAMOĞLU,  zaten CHP'li olup, onların cumhurbaşkanı yardımcısı olarak dayatılması söz konusu olmasaydı da, eğer varsa olumlu katkıları yine propaganda faaliyetlerine katılarak destekleri sağlanacaktı, kimse KILIÇDAROĞLU'nun oylarındaki artışı,  o kişilere bağlamasın.  


KILIÇDAROĞLU'nun oylarındaki artış, onun kazasız belasız resmen ortak aday olarak ilan edilmesi ve adaylığının kesinleşmesinden ve halkımızın bu ceberrut iktidardan kurtulma azim ve kararlılığından kaynaklanmaktadır. 


Sanki, KILIÇDAROĞLU'nun adaylığı çok önceden açıklandı ve ona rağmen oyları yerinde saydı da, bunun görülmesi üzerine, YAVAŞ ve İMAMOĞLU ile güçlendirildikten sonra birden oy oranı tavan yaptı. Yok öyle bir şey,  KILIÇDAROĞLU'nun anketlerdeki oy oranının artışının;  adaylığının, YAVAŞ ve İMAMOĞLU ile kuvvetlendirilmesiyle asla bir ilgisi yoktur. Oy oranı,  resmen,  ortak aday olarak belirlenerek adaylığının kesinleşmesinden kaynaklanmaktadır. Aksini düşünenler İyi Partinin aymazlarıdır.  


KILIÇDAROĞLU; ülkesini çok sevdiği ve ülkesini bu iktidardan kurtararak düze çıkarmak amacıyla, dereyi geçene kadar, kendisine yönelik haksız ve  değersizleştirici, yenir ve yutulur olmayan sözleri görmezlikten gelmekte ve sesini çıkarmamaktadır. 


Bunun seçim sonrası da vardır,  kimse unutmamalıdır. Bazı kişi ve çevrelerce,  boklarında boncuk olduğu varsayılan başkanlar da,  seçim sonrasında sanırım İyi Parti saflarındaki yerlerini alacaklardır. 


Bir hukukçu, yazar,  siyaset gözlemcisi ve yorumcusu, doğruları korkusuzca yazmayı şeref kabul etmiş bir Türk Vatandaşı olarak; gördüğüm doğruları,  ne pahasına olursa olsun açıklamak,  benim insanlık ve hukukçuluk onurumdur. Bu nedenle; kimseler,  bu yazının yazılacağı zaman mıdır? Diye sormaya ve  bana akıl vermeye kalkmasın lütfen.

Güner Yiğitbaşı

26/03/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget