Akşener Hata Üzerine Hata Yapıyor

Son hatası olan altılı masadan haksız bir gerekçeyle ayrılmasından önce de, hata yaptı AKŞENER. Nasıl mı? 2018 Seçimlerinde, partinin ağır abilerinin

Akşener Hata Üzerine Hata Yapıyor
Son hatası olan altılı masadan haksız bir gerekçeyle ayrılmasından önce de, hata yaptı AKŞENER. 


Nasıl mı?


2018 Seçimlerinde, partinin ağır abilerinin dolduruşuna gelerek, seçilemeyeceğini çok iyi bilmesine rağmen İYİ Partinin Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyundu. 


Onu adaylığı itelediler,  emrivaki yaptılar ama, o aklını kullanarak ben seçilemem milletvekili olmalıyım, mecliste grubumu yalnız bırakmamalıyım, dokunulmazlık kazanmalıyım diye düşünemedi. 


Onun yerine biz düşündük bunu ve yazdık, yapmayın milletvekili olup dokunulmazlık kazanın ve mecliste grubunuzun başında olunuz dedik. 


İlaveten, milletvekili olmayan bir genel başkanın, başarılı olamayacağını,  güvenceden yoksun olacağını,  o koltuktan düşürülebileceğini hatırlattık. 


AKŞENER; beklendiği gibi Cumhurbaşkanı seçilemedi ve milletvekili seçilme olanağını da kaybetti. Partisinin mecliste grubu var ama, AKŞENER milletvekili olmadığı için,  grubunun başkanı değil, sadece genel başkan. 


İYİ Parti Meclis Grubunun başkanı ismini bilmediğim bir milletvekili. 


Bize göre,  AKŞENER;  milletvekili ve dolayısıyla meclis grup başkanı olmadığı için,  İYİ PARTİNİN Meclisteki grup toplantılarına başkanlık ve meclis grubunda konuşma yapması,  hukuken mümkün değildir. Partili milletvekillerine genel merkezde hitap edebilir. 


Aksini savunanlar da olabilir tabi.

Güner Yiğitbaşı

04/03/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget