Milletimiz Seni Lanetleyecektir

Milletimiz Seni Lanetleyecektir Artık ismini dahi yazmayacağım bu zatın.Bugün Cumhurbaşkanlığına adaylık başvurusunu yapmış ve ikinci tura kalarak o

Milletimiz Seni Lanetleyecektir
Artık ismini dahi yazmayacağım bu zatın. 


Bugün Cumhurbaşkanlığına adaylık başvurusunu yapmış ve ikinci tura kalarak oyların yüzde altmışını almak suretiyle,  13. Cumhurbaşkanı olacağını ilan etmiş. Güler misin , ağlar mısın?


2018 Cumhurbaşkanı seçiminde de, arkasında kocaman CHP olduğu için çok iddialı idi, oylarına sahip çıkacağını, avukat ordusuyla Yüksek Seçim Kuruluna gideceğini ilan etmesine rağmen, seçim gecesi sandıklar açılınca ortadan kayboldu, adam seçildi demekle yetindi, mağlubiyeti çok erken kabullendi. Şimdi utanmadan yüzde altmışla seçileceğini iddia ederek, algı yaratmaya ve Millet İttifakının ortak adayı KILIÇDAROĞLU'na çelme takmaya ve ERDOĞAN'ın değirmenine su taşımaya çalışmaktadır. 


Bu zat, seçim öncesinde ne diyorsa,  tamamen tersini yapmaya ve söylediğinin tam aksi bir sonuçla karşılaşmaya çok alıştı. Bu nedenle, bu zatın ikinci tura kalarak oyların yüzde altmışını almak suretiyle Cumhurbaşkanı seçileceğine ilişkin beyanı da,  tersten doğru olduğu için,  aslında yüreğimize su serpmeli ve memnun olmalıyız.  


Ben demokrat kimliğimle her Türk Vatandaşının seçilme hakkı olduğunu inkar etmiyorum. 


Ancak, ülkenin içinde bulunduğu koşullar,  19. Mayıs. 1919 koşullarından hiç de farklı değil. 


Bu iktidardan kurtulmak, ülkemizin ve demokrasimizin geleceği açısından gerçekten beka sorunu olup, bu nedenle de, 19. Mayıs. 1919 ruhuyla, en güçlü, seçilme şansı en fazla olan bir liderin etrafında birleşerek,  ülkeyi iş başındaki bu iktidardan kurtarmak zorundayız. 


Ama, gözünü ihtiras bürüyen, KILIÇDAROĞLU'na yönelik kini dinmeyen bu zat;  ülkenin içinde bulunduğu kötü şartların,  birlik ve beraberlik içinde bu iktidarı sandıkta yenmenin beka sorunu olduğunun hala farkında değil, aslında farkında ama, ihtirası gözünü kör etmiş, milletin tokadını yemeye alıştığı için, ihtirasının kör ettiği gözü,  bu sefer bir daha ayağa kalkmamak üzere milletin kendisini tuş edeceği gerçeğini görememektedir.  


19. Mayıs. 1919 koşularında, ATATÜRK'ün etrafında Türküyle ve Kürdüyle birlik ve beraberlik içinde olan halkımız, bugün de KILIÇDAROĞLU'nun etrafında birleşerek oylarıyla bu iktidarı sandıkta yenerek ülkemizi düze çıkaracaktır. 


Bugün, KILIÇDAROĞLU'nun ziyaret ettiği, çoğunlukla  Kürt Vatandaşlarımızın desteklediği HDP'nin;  KILIÇDAROĞLU'nun ortak adaylığına yeşil ışık yakacağı izlenimi, adaylıkta ısrar eden bu zata kapak olmalı ve biraz utanmalıdır. 


HDP, bu ülkenin yasal bir siyasi partisi olup, Kürt Vatandaşlarımızın sesi olarak Mecliste üçüncü büyük parti olarak yer almaktadır. 


HDP, Kürt Vatandaşlarımızın destek verdiği, bu vatandaşlarımızı mecliste temsil eden bir kitle partisi olup, KILIÇDAROĞLU'na destek olmaları için birçok haklı ve ortak nedenleri vardır. Yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı, parlamenter sisteme geri dönme, hak ve özgürlükler, milli gelirin hakça ve eşit paylaşımı, Kürt sorunu gibi. 


Gözünü siyasal ihtiras bürümüş, KILIÇDAROĞLU'na yönelik kin ile ülkenin gerçeklerini göremeyen, kendi siyasi yararını ülkenin yararlarından üstün gören bu zat'ın, HDP'den alacağı çok büyük dersler vardır. 


Bu zat; seçimlerde boyunun ölçüsünü alacak ve aday olduğuna bin pişman olacak, milletin laneti üzerinde olacaktır.

Güner Yiğitbaşı

20/03/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget