Akşener'in prensleri çizmeyi aşmıyorlar mı?

Akşener'in prensleri çizmeyi aşmıyorlar mı? CHP'nin Genel Başkanı olan KILIÇDAROĞLU'na haksızlık yapıyorlar, AKŞENER'in prensleri İMAMOĞLU ve YAVAŞ.

Akşener'in prensleri çizmeyi aşmıyorlar mı?
Belediye Başkanlıklarını ve bunun sonucunda bugün ulaştıkları kendilerinin dahi hayal edemeyecekleri başarı ve ünlerinin  mimarı ve mensubu oldukları CHP'nin Genel Başkanı olan  KILIÇDAROĞLU'na haksızlık yapıyorlar,  AKŞENER'in prensleri İMAMOĞLU ve YAVAŞ

Şimdi bunları yazıyorum diye bana kızacaklar bazı okurlarım, şimdi sırası mı diyecekler, bunları yazmanın

Sırası veya sırası değil. 

İstanbul Belediye Başkanı İMAMOĞLU; sanki zamanı ve yeriymiş gibi, Başak şehir Atık Su,  Yağmur Suyu,  İçme Suyu Yatırımları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmasında;  "Elbette seçimi kazanacağız,  elbette gençlerin umudu olacağız,  elbette hep birlikte geleceği tasarlayacağız.  Şahsıma ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza verilen görev ve bu görev verilirken özenli bir irade ortaya koyan değerli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de teşekkürlerimi iletiyorum” diyor. 

İMAMOĞLU; kendisine ve YAVAŞ'a verilen Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görev ve yetkisi nedeniyle Akşener'e minnetlerini teşekkürlerini sunuyor ve Akşener'in;  bu görevin kendilerine verilişinde özenli bir irade ortaya koyduğunu, tabiri caizse, kendileri için altılı masayı devirme girişimini,  özenli bir irade koyma olarak kutsuyor ve bu nedenle teşekkür ediyor. 

Ankara Belediye Başkanı YAVAŞ'da Habertürk de Fatih ALTAYLI'ya konuşarak; ”Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik,  cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem başkanı ilan edin,  sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik.  Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.  Bu benim fikrim.  Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın. ” diyebiliyor haddini aşarak. 

Bu Akşener'in prensleri,  CHP'li olduklarını unutuyorlar, sanırım şöhret sarhoşluğu içinde söylediklerini kulakları duymuyor olmalı. 

Bir açılışta,  hiç gereği ve yeri yokken,  “Şahsıma ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza verilen görev ve bu görev verilirken özenli bir irade ortaya koyan değerli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de teşekkürlerimi iletiyorum” demenin ne gereği var?

Altılı Masanın liderleri; imzaladıkları Mutabakat Belgesinde beş liderin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklarını karar altına almışken, Ankara Belediye Başkanı YAVAŞ'ın; ”Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik,  cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem başkanı ilan edin,  sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik.  Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.  Bu benim fikrim.  Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın. ”demesinin ve pişmiş aşa su katmasının ne gereği var?

YAVAŞ;  bu öneriyi getirme ve liderlere sunma haddini ve yetkisini kimden ve nereden alıyor?

Nitekim Deva Partisi Sözcüsü İdris ŞAHİN; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın,  genel başkanların milletvekili olmasına ilişkin önerisine verdiği yanıtta,  "Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır.  Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir" demek suretiyle YAVAŞ'ın önerisine sıcak bakmadıklarını açıklamıştır. 

Demem o ki; bu prensler konuşmalarına biraz dikkat etmeliler ve hadlerini bilmeliler, gereksiz beyanlarıyla,  kendi genel başkanları ve ortak cumhurbaşkanı adayı KILIÇDAROĞLU'nun üzerine kendi gölgelerinin düştüğünü fark etmelidirler. 

Şunu da eklemeliyiz ki; bildiğimiz kadarıyla milletvekili olmak ve grubunun başında bulunmak isteyen AKŞENER, acaba masaya bu teklifini Mansur YAVAŞ aracılığıyla mı sunmak istiyor?

Kaldı ki; İyi Parti ve CHP dışında kalan altılı masa bileşeni partilere en az 20 ve toplamda 80 milletvekili kontenjanı tanımak anlamına gelen,  Mansur YAVAŞ'ın bu önerisinin gerçekleşmesi de,  çok zordur.  Dört partiye 20'şer milletvekili kontenjanı tanındığında,  CHP'ye ne kalacaktır Sayın Mansur YAVAŞ?

Güner Yiğitbaşı

18/03/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget