Lozan Müzakereleriyle Kıyaslamak Talihsizliktir Hanımefendi

Hanımefendi tarihçi ama, savaşta galip gelmiş olan ülkemizin baş müzakerecisi rahmetli İNÖNÜ'nün; Lozan da, savaş meydanında yenilmiş olan ve ülkemiz

Lozan Müzakereleriyle Kıyaslamak Talihsizliktir Hanımefendi
Tarihçi olduğunu söyleyen Hanımefendi; gazeteci Fatih ALTAY ile konuşurken, kendisinin,   tek kadın lider olarak yer aldığı altılı masadaki zorlu mücadelesi ile rahmetli İNÖNÜ'nün Lozan’daki zorlu geçen müzakerelerdeki mücadelesi arasında,  adeta paralellik kurmaya kalkışmıştır. 


Hanımefendi tarihçi ama, savaşta galip gelmiş olan ülkemizin baş müzakerecisi rahmetli İNÖNÜ'nün; Lozan da, savaş meydanında yenilmiş olan ve  ülkemizi paylaşmak isteyen sömürgeci büyük düşman devletlerin delegeleriyle müzakere ettiğinin farkında değil sanırım. 


Hanımefendi; birlikte ittifak kurduğu ve altılı masada kendisiyle eşit düzeyde yer alan ve  bu ülkenin meşru siyasi partilerinin liderleriyle yer aldığını,  müzakere konusunun da , aşağı yukarı belli olmuş olan ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine ilişkin bir müzakere olduğunun farkında değil sanırız. 


Hanımefendiye, konuştukça battığını, partisindeki birileri hatırlatmalı ve yorgun olduğu anlaşılan hanımefendi, biraz dinlenmelidir.

Güner Yiğitbaşı

08/03/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget