Türk Milleti Size İnat Seçimlere Kadar Demokratik Sabrını Koruyacaktır

Özgürlüklerin değerini bilen demokrasi gelenekleri ve demokrasi sabrı yüksek olan Türk Halkı, sizin bu oyununuza ve tahriklerinize gelmeyecek ve bir

Türk Milleti Size İnat Seçimlere Kadar Demokratik Sabrını Koruyacaktır
Evet, ne yaparsanız yapınız, ek bütçe yaparak Türk Milletinin cebine göz dikmeye, vergilerle inim inim inletmeye, her kalem eşyaya, özellikle akaryakıta, ÖTV ve KDV gibi adaletsiz vasıtalı vergilere  sürekli zam yaparak, fakirden aldığınız paraları,  kar garantili yap işlet devret mütahitlerinin ve kur garantili mevduat sahibi mutlu bir azınlığın cebine koyarak Türk Milletine hayatı  zehir etseniz, ümüğünü sıkarak nefesini kesmeye çalışsanız ve bu şekilde seçimleri ertelemek için Türk Halkını ayaklanmaya tahrik etseniz de, demokrasinin ve özgürlüklerin değerini bilen demokrasi gelenekleri ve demokrasi sabrı yüksek olan Türk Halkı,  sizin bu oyununuza ve tahriklerinize gelmeyecek ve bir sene daha demokratik sabrına devam ederek, sizin zengin yararına çalışan iktidarınıza,  oylarıyla sandıkta demokratik olarak son verecektir. 

Evet, seçimlere bir seneden az bir sürenin kalmış olmasına rağmen, oylarınızı düşüren her gün korkusuzca yaptığınız sürekli zamların başka bir mantıklı izahı olamaz. 

Siz, çekilmez hale gelen sürekli zamlarınız ve vasıtalı vergilerinizle yatağa aç yatmak zorunda kalan Türk Halkını,  topluca sokağa çıkmaları için adeta davetiye çıkarıyorsunuz. 

Seçimleri yaptırmamanın ve iktidarda kalmanızın tek yolu,  ülkede bir ayaklanma ve kaos çıkararak, bunu emrinizdeki legal ve illegal silahlı güçlerinizle kanlı bir şekilde bastırmak ve sonunda da ülke genelinde olağanüstü hal ilan ederek, bunu iktidarınızın devamı için fırsata çevirmektir. Tıpkı 15 Temmuz hain FETÖ darbesini fırsata çevirerek ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğiniz demokrasi ve özgürlükleri yok ettiğiniz gibi. 

Ama, bunu hiç beklemeyin avucunuzu yalayacaksın. 

Ne kadar tahrik ederseniz ediniz, ülkesini seven demokrasinin ve özgürlüklerin sadık bekçisi Türk Halkı ne kadar zorda kalırsa kalsın,  demokratik sabrını göstermeye kararlı ve azimlidir. 

ATATÜRK'ün Amasya Tamiminde belirttiği gibi, ülkeyi ve Türk Halkını; bu zor durumdan ve sizin antidemokratik, fakirin parasını zengine transfer eden plansız ve  programsız, ranta dayalı iktidarınızdan, yine Türk Milletinin karar ve azmi kurtaracaktır. 

Bu ülkenin Maliye Bakanı yine halkımızı acı acı güldüren bir konuşmaya imza atmış ve “Türkiye büyük ülke,  küçük ülke değil.  Özgüvenli bir Türkiye’miz var.  Karamsar tablolar yaymaya çalışanlara prim vermeyin.  Karamsar senaryoları boşa çıkararak yepyeni başarılara doğru yol almaya devam edeceğiz.  Azimliyiz,  yeminliyiz,  yürüyoruz,  koşuyoruz,  hiç kimse bizi durduramaz.  İyimserlik rahmani,  karamsarlık şeytani.  Bu topluluk iyimserler topluluğu onun için başardı.  Onlar küçük hesaplarla uğraşacak,  biz büyük ideallerle yolumuza devam edeceğiz” demiş. 

Güler misin ağlar mısın?

Hem demokrasi ve özgürlükler ve hem de ekonomik olarak büyük sıkıntı içinde bulunan ve bu sıkıntılarına, seçimle iktidarın değişmesi dışında bir çözüm bulamayan Türk Halkı karamsar olmayacak da,  kim olacak?

İyimserlik rahmani ve karamsarlık şeytani demiş, ne dediğini kulakları duymuyor bu adamın. 

Şu aymazlığa bakar mısınız?

Bu zor şartlara rağmen hala karamsar olmayın, iyimser olun, iyimserlik rahmanidir diyor, yani iyimser olursanız, ihtiyaçlarınızı Tanrı karşılar demek istiyor. 

Milletin kurtuluşunu Allaha havale ediyor yani. 

Bir de utanmadan, iyimser olmaları imkansız hale gelen Türk Halkını, şeytanlıkla suçluyor. 

Sayın Nebati; gerçekten çok trajikomik durumdasınız, kusura bakmayınız. 

Bu ülkenin partili cumhurbaşkanı; devletin sarayında kira ödemeden oturuyor, hiçbir ücret ödemeden binlerce çalışandan yardım alıyor, kazan bedava kaynıyor, sayın eşinden başka bakmakla mükellef olduğu başka bir kişi yok. İki nüfus, sıfır masraf, halkın vergilerinden bedava geçiniyor, bu imkanlar zengin bir ülke olan ABD devlet başkanına dahi tanınmamıştır. 

Bildiğimiz kadarıyla, partili Cumhurbaşkanının bir gün giydiğini ertesi günü giymediği her gün yenisini giydiği kıyafetleri de,  promosyon ve bedava. 

Buna rağmen 100 bin TL olan aylık maaşını %40 artırarak 140 bin TL'ye çıkarmış bulunuyor. 

Maliye Bakanı olan zat; bu gerçekleri görmüyor musunuz, partili Cumhurbaşkanı şeytani mi düşünüyor size göre, maaşına %40 zammı şeytani düşüncelerle mi yapıyor?

Evet, uygulamalarınızla,  Türk Halkını ayaklanmaları için ne kadar tahrik ederseniz ediniz, demokrasiye ve özgürlüklere aşık ATATÜRK'ün bu ülkeye  mirası Türk Halkı, oyunlarınıza ve tahriklerinize gelmeyecek, sizin oyun ve planlarınızı bozacak,  demokratik sabrını,  az kalan seçimlere kadar göstererek, sizi demokratik bir şekilde yolcu edecektir.

Güner Yiğitbaşı

26/06/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget