Erdoğan mutlaka aday olacak ama....

Erdoğan mutlaka aday olacak ama....Yapılan tüm anketlere göre, ERDOĞAN'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi imkânsız gibi bir şey.

Erdoğan mutlaka aday olacak ama....
Bugünlerde tek tartışma konusu; erken seçim olacak mı, Anayasadaki açık hükme rağmen ERDOĞAN üçüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olacak mı, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Yatıp kalkıp bunları konuşup tartışıyoruz.

Yapılan tüm anketlere göre, ERDOĞAN'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi imkânsız gibi bir şey.

İşte, önümüzdeki günlerde AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'ın adaylık konusundaki kesin kararını bu gerçek belirleyecek.

ERDOĞAN; büyük olasılıkla seçimi kaybedeceğine göre, kesinlikle cumhurbaşkanlığına aday olamaz, aday olmak istemez.

Dikkat ediniz, anayasadaki engel nedeniyle demiyoruz, seçimi kaybedeceğini bile bile aday olmaz demek istiyoruz.

Neden mi?

ERDOĞAN; seçim meçim yok, ben ölene kadar bu ülkenin tek sahibiyim ve sarayda oturmaya devam edeceğim demeyecekse, erken veya zamanında bir seçim yaptıracaksa, yaşamına ülkesinde devam edecekse, kaybedeceğini bile bile Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmaz ve olamaz.

Biliyor ki; cumhurbaşkanlığını kazanamazsa, milletvekili de olamayacak, sade bir vatandaş ve AKP Genel Başkanı sıfatıyla hiçbir dokunulmazlığı kalmayacak, seçimi kazanacak olan yeni iktidar, ERDOĞAN aleyhinde kollarını sıvayacak ve yargı sürecini başlatacak.

Bu itibarla, cumhurbaşkanlığını garanti görmeyen bir ERDOĞAN; kendince çok haklı olarak, milletvekilliği dokunulmazlığına dahi dört elle sarılacaktır.

Bunun için de, kaybedeceğini bile bile cumhurbaşkanlığına değil, hiç yoktan iyidir diyerek, kazanması kesin olan milletvekilliğine aday olacaktır.

Ben ERDOĞAN'ın yerinde olsam, cumhurbaşkanı adayı asla olmam, kazanacağım kesin olan İstanbul’dan milletvekili adayı olurum,  milletvekilliği dokunulmazlığını kazanarak bir süreliğine de olsa rahat bir nefes alırım.

Güner Yiğitbaşı

18/06/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget