Sürtük

Sürtük Türk Dil Kurumuna göre; Vaktini çok gezerek geçiren, evinde oturmayan kadın, Aynı anda birden fazla kişiyle gönül eğlendiren kadın, Hayat

Sürtük
AKP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı seçilen partili zat; bugün,  Mecliste AKP Grubunda yaptığı konuşmasında, dokuz seneden bu yana aklından bir türlü çıkaramadığı, artık paranoya haline getirdiği, ülkemizde gerçekleştirilen en önemli demokratik protesto eylemi sayılan gezi direnişine katılan kişiler için, çürük bunlar,  sürtük bunlar demek suretiyle, eyleme katılan kadın ve kızlarımıza alenen hakaret etmiştir. 

Çift şapkalı bu zat; cumhurbaşkanı şapkasının korumasına ve sorumsuzluğuna güvenerek, yiğitliğe sığmayacak bir tavırla, kendisine aynı şekilde cevap verilemeyeceğinin,  bu lafın aynen kendisine iade edilemeyeceğinin rahatlığı ve güvencesi içinde,  önüne gelene hakaret etmeyi,  kendisine iş ve meslek edinmiştir. 

Sürtük Türk Dil Kurumuna göre; 

Vaktini çok gezerek geçiren,  evinde oturmayan kadın, 

Aynı anda birden fazla kişiyle gönül eğlendiren kadın, 

Hayat kadını, orospu. 

Anlamına gelmektedir. 

AKP Genel Başkanı;  yurt çapında demokratik gezi direnişine katılan yaklaşık 10 milyon civarındaki kadına sürtük demek suretiyle, başkanlığını yaptığı ve kendilerini temsil ettiği milyonlarca kadın ve genç kızımıza,  meclis kürsüsünden alenen hakaret etmiştir. 

Türk Kadınlarından özür de dilese,  bu hakaretin kamu vicdanında yarattığı tahribatı asla gideremez. 

Yaklaşık iki sene önce de, Sakarya Üniversitesinde görevli bir profesör ünvanlı öğretim üyesi, üniversiteler fuhuş yuvasıdır diyerek,  üniversitede okuyan genç kızlarımıza hakaret etme cüreti göstermişti. Bunun üzerine;  biz de,  o kızgınlık ve teessürle bir makale yazarak, bu öğretim üyesine; üniversitelerimiz iddia ettiğin gibi, gerçekten  fuhuş yuvasıysa, sen de bu fuhuş yuvasında görevli ve sorumlu bir öğretim üyesi olduğuna göre, bu haksız suçlama ve hakaretin karşısında, sana emanet ettiğimiz kızlarımızın öğretim üyesi olarak sen de pezevenk mi oluyorsun o zaman? diye sormuştuk. 

Bu öğretim üyesi, üniversiteli genç kızlarımızı fahişe olarak suçlaması nedeniyle,  bu ağır hakaretlerinin hesabını yargı önünde vereceğine, beyefendi aslında kendisine doğrudan hakaret içermeyen hakaret kastı olmaksızın sorduğumuz bu soru üzerine, hakarete uğradığı iddiasıyla hakkımızda suç duyurunda bulunma cüretini gösterebilmiştir. 10/06/2022 tarihinde bu nedenle hakim önüne çıkacağız. 

Partili Cumhurbaşkanı da, bugün AKP Genel Başkanı ve politikacı kimliğiyle yaptığı konuşmasında,  milyonlarca Gezi direnişçisi kadınımıza çürük bunlar, sürtük bunlar diyerek ağır hakarette bulunmuştur. 

AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanı'nın sürtük olarak yaftaladığı milyonlarca kadın ve kızımız;  T. C. Devletinin şerefli yurttaşlarıdır, 84 milyon cumhurun içinde yer almaktadırlar. 

Anayasaya göre, Cumhurbaşkanları;  Türk Milletinin birliğini temsil ettiğine, partili de olsa cumhurbaşkanı olan bu zat, başkanlığını yaptığı, tümünü temsil ettiği cumhurun önemli bir kesimini,  çürük ve sürtük olarak nitelendirdiğine göre, ben onun yerinde olsam büyük bölümü sürtük olan bu cumhurun başkanlığından, yani cumhurbaşkanlığından derhal istifa ederim, bu yüz karası sürtük insanların başkanlığını asla yapmam. 

Gezi eylemlerine katılan milyonlarca kadın ve kızımıza,  sürtük bunlar diyen T. C. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan bu zatın, Üniversiteler fuhuş yuvasıdır diyerek, üniversiteli genç kızlarımızı fahişelikle suçlayan öğretim üyesinden ne farkı var?

Neme lazım, suç olmadığı halde, başımızı derde sokmamak için, üniversiteli kızlarımızı fahişelikle suçlayan öğretim üyesine sorduğumuz soruyu,  AKP Genel Başkanına sormuyoruz. 

Zira, AKP Genel Başkanı ve partili cumhurbaşkanının; içlerinde, büyük bir kitle olarak sürtüklerin de bulunduğunu iddia ettiği cumhurun başkanlığından,  yani,  cumhurbaşkanlığından derhal istifa edeceğini düşünüyoruz. 

Güner Yiğitbaşı

01/06/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget