Ey altılı masa nedir bu korku ve endişeniz?

Ey altılı masa nedir bu korku ve endişeniz? Bir açıklayın artık neden korkuyorsunuz diye yazdıkça, okurların büyük kesimi bizi eleştiriyor, daha erken

Ey altılı masa nedir bu korku ve endişeniz?
AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN bugün İzmir’de yaptığı konuşmada;

“Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak.  Kaçacak yerin yok bay Kemal.  Habire söylüyorsun Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun.  Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan.  Bay Kemal ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla.  Siyaset hem yürek hem samimiyet işidir.  Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksizsin hem samimiyetsizsin demektir.  Unutmayın horozun çok olduğu köyün sabahı geç olur derler.  Baksanıza aday bile çıkmıyor,  gerisi nasıl gelecek. ”demiş ve bize göre çok da doğru söylemiş. 

ERDOĞAN'ın; normal seçim tarihinde yapılacak olan seçimde, anayasaya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmaya hakkı vardır veya yoktur, bu yazımızda bunu tartışmayacağız. 

Sonuç olarak, ERDOĞAN; zamanında yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkça beyan etmiş ve altılı masaya meydan okumuştur. 

Altılı masayı oluşturan muhalefet cephesi, hala ortak adayını açıklamaktan kaçınacak mıdır? çok merak ediyoruz. 

Nedir bu korkunuz, endişeniz ve öz güvensizliğinizin sebebi. 

Daha önce de çok yazdık, adayınızı artık açıklayınız diye. 

Neymiş efendim,  seçimlere daha bir sene varmış, aday şimdiden açıklanırsa yıpratılırmış. 

Halkımızı da inandırdınız,  bu saçma sapan görüş, korku ve güvensizliğinize. 

Bir açıklayın artık neden korkuyorsunuz diye yazdıkça, okurların büyük kesimi bizi eleştiriyor, daha erken, seçim tarihi kesinleşsin, şimdiden açıklanırsa aday yıpratılır diyorlar. Biz bu görüşe asla katılmıyoruz. 

Artık sağır sultan duydu ve biliyor ve gerçekten de hak ediyor, altılı masa ve Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı KILIÇDAROĞLU' dur ve olmalıdır da.  

Bu ülkede,  yıpratılacak eleştirilecek milyonlarca nedeni üzerinde taşıyan AKP Genel Başkanı ERDOĞA; hem de,  anayasaya göre hakkı olmadığı halde,   bugünden adaylığını korkusuzca açıklıyor ve anayasaya göre üçüncü kez aday olamayacağını bugünden tartışmaya açabiliyorsa, siz neden çekiniyorsunuz ve korkuyorsunuz?

KILIÇDAROĞLU'nun alevi olması,  yıllarca bilinen bir gerçek ve bunu KILIÇDAROĞLU'da gizlemiyor zaten. 

Alevi olmak da; suç, utanılacak ve eleştirilecek, yıpratılma nedeni yapılacak ve cumhurbaşkanı adayı olmayı engelleyen bir kusur değil ki. 

ERDOĞAN; KILIÇDAROĞLU'nun adaylığını, şayet, alevi olması nedeniyle tartışmaya açar ve bu nedenle KILIÇDAROĞLU'nu yıpratmaya çalışırsa,  bundan zararlı çıkacak olan,  bizzat ERDOĞAN'ın kendisi olacak, KILIÇDAROĞLU; ahlaka, insanlığa, laikliğe, din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olarak nesebi üzerinde eleştirilmesi ve yıpratılmaya kalkışılması nedeniyle,  mağdur olacak ve oy sayısı azalacağına daha da artacaktır. 

Altılı masa, adayını şimdi açıklamaz da, seçime çeyrek kala açıklarsa,  KILIÇDAROĞLU'nun mezhebi mi değişmiş olacak?

Bırakınız artık; bu ERDOĞAN korkusunu , alerjisini,  o ne söylerse kötü niyet aramayı ve inatla tersine hareket etmeyi. 

Gerçekten, hiçbir haklı nedene ve gerçekliğe dayanmayan bu gereksiz nazınız,  artık kendi adıma söylüyorum, çekilmez hale geldi, öz güvensizliğiniz, sizlere olan güvenimi kemirmeye başladı. 

Altılı masa ortak adayını açıklamada geciktikçe, maalesef bizim aklımıza gelen en doğru ve   mantıklı gerekçe; aday konusunda hala birbirlerine güvenip anlaşamamaları,  seçimlere kadar altılı masayı devirme haklarını ellerinde tutmak istemeleri olmaktadır. Bu gerekçeler de; gerçekten, milletimizin  altılı masaya olan güvenlerini sarsacaktır. 

Ben, hala aday açıklamamayı,  böyle değerlendiriyorum, kimse kusura bakmasın. 

Bravo ERDOĞAN; zamanında yapılacak bir seçimde anayasaya göre, üçüncü kez aday olamayacağını bildiğin halde, adaylığını bugünden açıklayarak, adaylığını ve kendini tartışmaya açma cesaretini gösterdiğin için.

Güner Yiğitbaşı

09/06/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget