Yılın En Komik Ve Düşündürücü Fıkrası

Yılın En Komik Ve Düşündürücü Fıkrası Siz, İMAMOĞLU ile uğraşacağınıza, öncelikle milletimizi aşılayarak, her gün 400'lere ulaşan insan ölümlerine

Yılın En Komik Ve Düşündürücü Fıkrası
Gazetelerde yer alan bir haber aynen şöyle; ”İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz yıl İstanbul'un fethinin 567.  yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak saygısızlık yaptığı gerekçesi ile inceleme açıldığı ortaya çıktı.  Öte yandan konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  yapılan işlemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine başlatılan bir ön inceleme olduğu belirtildi.  Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise,  yapılan inceleme neticesinde bakanlıktan soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı ifade edildi. ”

Ne günlere kaldık, fıkra gibi bir haber değil mi?

Laik bir ülkede yapacak başka hiçbir iş kalmamış olacak ki; İBB Başkanı İMAMOĞLU hakkında böyle bir ön inceleme başlatılmış. 

Neymiş efendim ellerini arkasına bağlayarak Türbe ziyareti yapmış ve saygısız davranmış. 

Yok öyle bir suç. 

Ellerini arkasına bağlayarak yürümek ne zamandan beri saygısızlık oldu bu ülkede?

İMAMOĞLU;  türbe içinde, saygısını göstermiş ve saygı içinde duasını yapmış. Bunun da görüntüleri var gazetelerde. Türbe dışındaki ellerini arkasına bağladığı görüntüyü cımbızlayarak yaftalamak,  tamamen siyasi ve hukuk dışı bir tutumdur. 

Siz, önce bu ülkenin kurtarıcısı T. C. Devletinin kurucusu ATATÜRK'e saygı göstermesini öğrenin, ATATÜRK'e saygı göstermek bir yana, ona ağır küfürler ve hakaretler eden Fesli Kadir ve benzerleriyle uğraşın. 

Fesli Kadir'e,  Cumhurbaşkanının ve Diyanet İşleri Başkanının gerçekleştirdiği vip ziyaretler ve sunulan hediyeler,  henüz unutulmadı. 

Bırakın bu siyasi öç almayı, İstanbul seçimlerini İMAMOĞLU'na kaptırdığınıza alışın artık. Siz,  ananızın karnından, tüm seçimleri kazanacağınız garantisi ile mi doğdunuz?

Yargı da,  artık,  siyasal iktidara hizmet etmek adına hukuk ihlallerinden, komik durumlara düşmekten vazgeçmelidir. 

Bu ülke, iş başındaki iktidarı ve ona biat eden taraflı ve bağımlı yargıyı hak etmiyor,  demokrasinin gözü kör olsun. 

Demokrasinin; demokrasiyi yok edenlere tahammül gücünden yararlananlar, ilk seçimlerde demokrasinin tokadını yiyerek demokratik yollarla iktidardan inecekler ve kendisine biat ederek hukuku ayaklar altına alan suç ortaklarıyla birlikte,  bugün yaptıkları tüm hukuksuzlukların hesabını,  oluşturulacak bağımsız ve tarafsız yargı önünde vereceklerdir.  

Siz, İMAMOĞLU ile uğraşacağınıza,  öncelikle milletimizi aşılayarak, her gün 400'lere ulaşan insan ölümlerine son vermek için çaba gösteriniz.  

Güner Yiğitbaşı

05/05/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget