Gücünü yasalardan almayan siyasal iktidarlar Sedat peker ve benzerlerinin oyuncağı olurlar

Gücünü yasalardan almayan siyasal iktidarlar Sedat peker ve benzerlerinin oyuncağı olurlar Gücünü anayasa ve yasalardan alan ve bu gücün dışına çıkmay

Gücünü yasalardan almayan siyasal iktidarlar Sedat peker ve benzerlerinin oyuncağı olurlar
Demokrasilerde; siyasal iktidarlar güçlerini ve meşruiyetlerini,  anayasa ve yasalardan alırlar ve de almalıdırlar. 

Gücünü anayasa ve yasalardan alan ve bu gücün dışına çıkmayan siyasal iktidarların başı derde girmez. 

Şimdilerde bakıyoruz, kendisine mafya lideri denilen Sedat PEKER; siyasal iktidarın İçişleri Bakanına savaş açmış, kaçtığı yurt dışından vidolar çekerek, bakan aleyhinde sürekli itiraflarda bulunuyor. 

Söyledikleri doğru veya yanlış, söylediklerinin onda biri dahi doğruysa veya hiçbiri doğru bile olmasa, devletin İçişleri Bakanına yönelik yüz kızartıcı beyan ve suçlamalar, demokrasimize kara bir leke gibi yapışıp kalmaktadır. 

Şuyuu,  vukuundan beter bir durumla yüz yüzeyiz anlayacağınız. 

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, bu mafya liderine İçişleri Bakanlığının koruma tahsis ettiği su yüzüne çıkmıştır. Bu gereksiz ve yasa dışı  koruma tahsisinin bir gerekçesi ve mantığı olmalıdır. 

Bu koruma tahsisi dahi, bu mafya liderine değer verildiğini, onun muhatap kabul edildiğini ve kendisinden illegal olarak yararlanıldığını açıkça göstermektedir. 

Şimdi sormak lazım, yasaların siyasal iktidarlara verdiği güç yetmiyormu da, mafya lideriyle sıkı bir ilişkiye giriyorsunuz ve onun yasa dışı gücünden istifade etmeye kalkışıyorsunuz?

Şimdi anladınız mı?

Gücünü ve meşruiyetini yasalardan almayan, yasalardan aldıkları meşru gücü kendileri için yeterli görmeyerek,  mafya bozuntularına sarılıp onlara prim veren, onlardan yarar uman, yakasını mafya'ya kaptıran siyasal iktidarların düştükleri açmazı, mafyanın elinde ve dilinde oyuncak olduklarını, aciz kaldıklarını.  

Güner Yiğitbaşı

23/05/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget