Bu Genelge Polisin Suç İşlediğine İlişkin Bir Suçüstü Tutanağıdır

Bu genelge; polisin suçüstü yakalandığına ilişkin, bir suçüstü tutanağıdır. Polisin şerefini düşünüyorsanız, yetkinin asıl sahibi millete saygınız va

Bu Genelge Polisin Suç İşlediğine İlişkin Bir Suçüstü Tutanağıdır
Ülkemiz;  her geçen gün özgürlüklere kapanıyor ve giderek tam otoriter,  antidemokratik,  totaliter bir toplum olmaya doğru koşar adım ilerliyor maalesef. 

Bakıyorsunuz;  bir gün,  pandemi bahane ediliyor ve içki satışları yasaklanıyor, bu yasak daha gündemden düşmeden, bir başka yasak gündeme oturuveriyor. 

Ülkenin asıl çözüm bekleyen acil sorunlarını tartışmayı bırakıyoruz, bu yasakları tartışmaya başlıyoruz. 

Son olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınlayarak,  toplumsal olaylarda polislerin görüntü ve seslerinin kaydedilmesi yasaklanıyor, görevli polisler ile sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" savunuluyor,  ses ve görüntü almanın, polislerin görev yapmalarını engellediği ifade ediliyor. 

Tam bir polis devleti zihniyetinin uygulamaya konulduğu bir genelge. 

Bu genelge anayasaya ve yasalara açıkça aykırıdır. 

Emniyet Genel Müdürlüğü de biliyor yayınladığı bu genelgenin hukuksuzluğunu.  Ama ne yapsın, emir büyük yerden gelince bu genelgeyi yayınlamak zorunda kalmış olmalılar. 

Şunu herkes bilsin, evet AKP iktidarının yetkilileri; sayenizde,  ülkemizde demokrasinin ve özgürlüklerin zerresi kalmadı, anayasayı rafa kaldırdınız, rafta da duruyor olsa, darbeci olduğunu iddia ederek yargılattığınız Kenan Evren Anayasası da olsa, rafa kaldırdığınız bu darbe anayasasını bile,  gündüz fenerle arıyoruz, bizleri darbe anayasasını dahi aratır hale getirdiniz, bu darbe  anayasanın bile tam uygulanması halinde,  biraz nefes alabileceğimizi çok iyi biliyoruz. 

12 Eylül darbesine ve darbecilere karşıyız ama, sizler bu darbecileri dahi geride bıraktınız ve Kenan Evreni vicdanlarımızda akladınız maalesef,  bu ayıp da sizlere yeter sanırım. 

Beğenmediğiniz,  Kenan EVREN darbe anayasasına göre bile,  egemenlik kayıtsız şartsız millete ait olup, egemenliğin üç erkinden biri olan yürütme yetki ve görevini yerine getiren partili Cumhurbaşkanı ve onun emrindeki yürütme organının bir ajanı olan emniyet ve polis teşkilatı, yasaların kendisine verdiği yürütme yetkisi ve görevi içinde kalan ülkenin emniyetine ilişkin görev ve yetkilerini, bu yetki ve görevin asıl sahibi olan Türk Milleti adına ve onu temsilen yerine getirir. 

Toplumsal olaylarda görev alan polisler, bu görevlerini Türk Milleti adına yaparlar ve görev hudutlarını da anayasa ve ilgili yasalar çizer. 

Polisin,  görevi başındayken anayasa ve yasaları çiğneyen hukuk dışı, şiddete yönelik eylemlerini denetlemek, bu amaçla gerekli görürse polisin görüntü ve seslerini kaydetmek, egemenlik hakkının asıl sahibi olan halkımızın en doğal ve tabii hakkıdır. 

Siz, kimin malını kimden sakınıyorsunuz?

Tereciye tere mi satmak istiyorsunuz?

Nedir bu endişeniz?

Görevinizi,  anayasa ve yasalar çerçevesinde hukukun dışına çıkmadan yapın,  halkımız da,  sizin o hukuk dışı acımasız şiddet görüntülerinizi cep telefonlarıyla görüntülemek zorunda kalmasınlar, ellerine cep telefonu kameralarını almasınlar ve boş kalan elleriyle,  avuçları patlayana kadar alkışlasınlar sizleri. 

Bu genelge; asayişin ve güvenliğin sağlanmasına  ilişkin yürütme yetkisinin ve görevinin, anayasa ve yasalara uygun olarak kullanılmadığının ve suç işlendiğinin bilinci ve paniği içinde hazırlanmış talihsiz bir genelgedir. 

Bu genelge; polisin suçüstü yakalandığına ilişkin,  bir suçüstü tutanağıdır. 

Polisin şerefini düşünüyorsanız, yetkinin asıl sahibi millete saygınız varsa,  bu genelgeyi derhal kaldırınız. 

Güner Yiğitbaşı

03/05/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget