Ölümlerden Siz Sorumlusunuz

Yaklaşık 400 kişinin ölümünden; kötü yönetiminiz ve devlet parasını çarçur eden, verimli, yerinde ve öncelik sırasına göre kullanmayan sizlersiniz.

Ölümlerden Siz Sorumlusunuz
Ülkemizde,  kovit salgınına yönelik, 17 gün süreli tam kapanma uygulanmakta,  sözüm ona. 

Adı,  tam kapanma ama, kapanmanın kapsamı dışında kalan istisnalar,  kapananlardan fazla neredeyse. 

128 milyar dolar, saray yönetiminin beyanlarının aksine,  devlet kasasından kanatlanarak uçup gittiği için, örneğin Almanya gibi tam kapanmayı sağlayamıyoruz. 

Zira, gerçek tam kapanmanın maliyeti büyük, insanlara karşılıksız hibe mali destek sağlamak gerekiyor. 

Saray yönetimi; kendi lüks ve israfından ve kar garantili yandaş yap işlet devretçilere,  geçilmeyen yollar, tüneller ve köprüler için ödediği dövize endeksli garanti paraları yüzünden, fakir halka, kendi vergilerinden bir pay ayırıp,  hibe ödemeler yapamıyor, bu nedenle de halkın tümünü evlerine kapatamıyor. 

Saray yönetiminin tek yaptığı şey; her gün turkuaz tablodan günlük test, vaka, hasta ve ölü sayısını bildirerek, maske, mesafe ve temizlik öğüdünü tekrarlamak. 

Saray yönetiminin yapamadıklarına gelince; kendi aldığı tedbirlere uymak, salgınla en etkili mücadele yöntemi olan yeterli aşıyı sağlayarak vatandaşlarına uygulamak. Saray yönetimi bunları bir türlü beceremiyor. 

Saray yönetiminin başındaki partili Cumhurbaşkanının; gerçek ve eşit  bir yarışın olmadığı, tek adaylı ve sonuçları önceden belli il ve büyük kongrelere, mesafe ve maske kurallarına uymadan binlerce kişiyi toplayarak, kalabalıkları görünce de aşka gelip,  toplanan kalabalıklarla övünerek kafa bulmasını,  unutmadı halkımız. 

Kendi aldıkları ve halkımızdan uygulanmasını istedikleri pandemiyle mücadele tedbirlerine kendileri uymayan saray yönetimi ve yandaşları, şimdi kalkmışlar 17 günlük tam kapatma ve sokağa çıkma yasağı uygulamaya çalışıyorlar. 

Pandemiyle mücadele için alınan yasakları bahane ederek, pandemiyle mücadelede hiçbir etkinliği olmayan içki yasağı uyguluyorlar,  anayasaya ve yasalara aykırı olarak. 

Yazlıklarında sahil sitelerinde kalan, geniş ve açık alan sahil kenarında maskeli ve mesafeli olarak, kalabalık oluşturmadan yürüyen insanların   peşine polis ve jandarmayı takarak,  insanları geniş ve tenha açık alan sahil kıyısında dahi rahat bırakmıyorlar. 

Aslında, alınan yasak kararları ve önlemleri;  inanın,  pandeminin önüne geçilmesine yönelik değil. Böyle olsa, hınca hınç kalabalıklarla AKP kongeleri yapılır mıydı?

Amaç; pandemiyle mücadele değil, pandemi bahane, pandemi araç olarak kullanılarak, pandemiyle mücadele adı altında, en başta içki yasağı olmak üzere, insanları yasaklara ve polis baskısına alıştırmak ve yasakları,  insanlarımıza kanıksatmak, yasakları hayatın olağan akışı haline getirmek ve insanları yasaklı bir yaşama alıştırmaktır. 

Siz, gerçekten pandemi ile mücadele etmek ve her gün ortalama yaklaşık 400 kişinin ölümündeki vicdani ve hukuki sorumluluğunuzdan kurtulmak istiyorsanız, bir an önce aşı tedarik ederek acilen halkımızın en az %60'ını aşılatınız. 

Kendi önlemlerinize, en başta  kendiniz uyunuz ve halka kötü örnek olmayınız. 

Elimizdeki üç beş aşıyı da, halkımızdan esirgeyerek, gösteriş olsun diye başka ülkelere hibe edip, gülünç ve acınacak duruma düşmeyiniz. 

Unutmayınız, her gün ölen yaklaşık 400 kişinin ölümünden; kötü yönetiminiz ve devlet parasını çarçur eden,  verimli,  yerinde ve öncelik sırasına göre kullanmayan sizlersiniz.  

Güner Yiğitbaşı

02/05/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget