Ülkemizi Çağdaş Bilim Demokratik Ve Laik Cumhuriyet Ve Atatürk Düşmanlarına Bırakmayacağız

Demokratik ve laik Cumhuriyetimiz; çağdaş Bilim’e ve ATATÜRK'e düşman olanlara ve ATATÜRK'e ve onun gençlerine hakaret edenlere asla teslim etmeyeceğ

Ülkemizi Çağdaş Bilim Demokratik Ve Laik Cumhuriyet Ve  Atatürk Düşmanlarına Bırakmayacağız
Dün yazdığımız “NİHAYET BEN DE İLK KEZ MİLLİ OLDUM!. . . ” başlıklı  makalemizde, bir üniversitemizde profesörlük yapan bir zat'ın;  üniversitelere yönelik “Fuhuş Evleridir” dediği için yazdığımız makalede açıkladığımız uyarı ve eleştiriyi,  kendisine yönelik hakaret olarak değerlendirerek bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olduğunu açıklamamız üzerine, arkadaş, dost ve okurlarımdan çok güzel ve bana destek çıkan olumlu tepkiler aldım, telefon ve mesajlarıyla bana desteklerini, üzüntülerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler, hepsine teşekkür ediyorum. 

Hakkımızdaki şikayet;  yargı tarafından objektif olarak değerlendirilecek ve şikayete konu makalemizin, şikayetçiye yönelik bir hakaret içermediği,  umarız anlaşılacaktır. 

Bizi üzen,  hakkımızda yapılan bu haksız şikayet değildir. 

Bizi üzen, bu skandal beyanı nedeniyle;  zamanında toplumun değişik kesimlerinden tepki alan ve hakkında,  mensup olduğu üniversite tarafından inceleme ve soruşturma başlatılan, üniversiteler fuhuş evleridir demek suretiyle kendi evi olan çalıştığı üniversiteyi dahi töhmet altında bırakan, üniversitelerde okuyan genç kızlarımızın adeta fahişe olduklarını ima ederek,  insanlık suçu işleyen, milyonlarca üniversite öğrencisi kızlarımızın ve yakınlarının haysiyetlerine saldıran ve hakaret eden bu zatın, kendi söylemine bakmadan, skandal ve suç teşkil eden beyanları nedeniyle, kendisini eleştiren bize yönelik,  haysiyet arayışına soyunup bizi şikayet etmesini anlamak,  mümkün değildir. 

Haysiyetli ve şerefli bir insan, kendi şeref ve haysiyetinden önce, fuhuş evleri olmakla suçladığı camianın;  öğrencilerinin, aile yakınlarının ve öğretim üyelerinin şeref ve haysiyetlerini de düşünmek ve ona göre kelam etmek zorundadır. 

Bizi şikayet eden bu zat; önce, üniversite öğrencisi binlerce genç kızlarımıza ve onların ailelerine yönelik olarak işlediği hakaret suçlarının hesabını vermelidir. 

Bize göre, hakkımızda suç şikayeti yapan bu zat; üniversiteler fuhuş evleridir demek suretiyle,  fuhuş evleri olarak tanımladığı bir üniversitede görev yapan kendisini de suçladığının farkında mıdır? Sanırım farkında değil. 

Farkında olmadığı için, yazdığımız eleştiri amaçlı makalenin başlığını da,  “SEN DE GAVAT VE PEZEVENK MİSİN O ZAMAN?” diye yazarak, yaptığı hataya, sebep olduğu skandala dikkat çekmek ve kendisine sormak istedik. Kendisine,  “sen gavat ve pezevenksin” diyerek bir hakarette bulunmadık. 

Bu zat'a; üniversiteler fuhuş evleridir dediği için, bu sözün dönüp dolaşarak, üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yapan kendisini de vuracağına dikkat çekmek istedik. Kendisini, bir  beyanda bulunmadan önce, daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardık sadece. 

Emekli Dz. Opr. Dr. Genel Cerrahi Uzmanı Albay ve yazar değerli dostum Aytekin ERTUĞRUL; üzüntülerini bildiren mesajında, şikayetçiye yönelik olarak, aynen:”. . . Tüm Üniversitelerimize ve Üniversiteli gençlerimize iftira atmıştır.  Onları aşağılamıştır.  Üniversitelerimizde;  kardeşlerimiz yeğenlerimiz torunlarımız da öğrencidirler.  Onların tümünü " Fuhuş evlerinde" yaşadıklarını iddia etmek herkesin haddini asar.   Bu sözü söylemek kanunlarımıza göre herkese yasaktır.   Buradaki esas konu Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine  hakaret edilmiş olmasıdır. .  Asıl ilk sorulması gereken soru budur.  Açılması gereken soruşturma konusu da şudur.  Ey hoca eğer Üniversiteler " Fuhuş evleri" ise siz kimsiniz.  Bir örnekle ispat et denilmesi gerekir.  Asıl soruşturma konusu yapılacak eylem budur.  “ görüşünü yazarak başka söze gerek bırakmamıştır.  

Son söz olarak diyoruz ki; bizi kimse yıldıramaz. 

Doğru bildiklerimizi; elimiz kalem tuttuğu sürece, kimseye hakaret  etmeden, şeref ve haysiyetlerine dokunmadan, ama ağır şekilde eleştirerek,  korkusuzca yazacağız ve ülkemizi, demokratik ve laik Cumhuriyetimiz;  çağdaş Bilim’e ve ATATÜRK'e düşman olanlara ve ATATÜRK'e ve onun gençlerine hakaret edenlere asla teslim etmeyeceğiz.  

Güner Yiğitbaşı

22/05/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget