İnsani duygularla yapılmış mış!

İnsani duygularla yapılmış mış!
Varlıklarını ATATÜTK'e borçlu olan, ATATÜRK tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının görevdeki başkanı Ali ERBAŞ, hem de 10.Kasımdan bir gün önce, 9 Kasımda, çok manidar bir şekilde ATATÜRK düşmanı, ATATÜRKe ağıza alınamayacak hakaretleri yapan, vatan haini ve  karşı devrimci fesli yaratık Kadir Mısırlıoğlunu, taşıdığı sıfata yakışmayacak şekilde ve pek gerekliymiş gibi ziyaret ediyor, buna karşılık ise,  ATATÜRK'e yönelik övücü ve onun ölüm yıl dönümü ile ilgili bir söz çıkmıyor ağzından.

Hadi diyelim ki; o satılık adamı seviyorsun ve sevgini göstermek için illaki ziyaret etmek istiyorsun, başka bir gün bulamadın mı, diğer günler çuvala mı girdi, Diyanet İşleri Başkanı denilen be adam?

Bir de akademisyen geçiniyorsun, hiç düşünmedin mi, ben ATATÜRK hakkında olumlu bir kelam dahi etmediğim bir ortamda, hem de 10 Kasımdan bir gün önce, bu fesli pespaye adamı ziyaret edersem, Türk toplumu beni yanlış değerlendirir diye, senin bu kadarcık da mı aklı selimin yok? İnsan, göstermelik de olsa biraz politik davranır hiç değilse.

Ama, çok talihsiz bir şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı makamını işgal eden, belki de bilerek bu makama özel olarak getirilen bu zat; bu inceliği gösteremeyecek kadar, ATATÜRK düşmanı, vatan haini ve karşı devrimci Kadir Mısırlıoğlu denilen mahlukun hayranı ve aynı düşünceleri taşıyan bir zihniyetin sahibi ki,10 Kasımdan bir gün önce bilerek ve isteyerek bu adamı ziyaret edebiliyor, bu riski göze alabiliyor.

Bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı kurumu; ATATÜRK'ün bu kurumu kurma amacının dışına çıkmış ve siyasal iktidarın arka bahçesi olmuş, kuruluş işlevini tamamen yitirmiş, misyonunu tamamlamış ve bütçeden yuttuğu her yıl artan, sağlık ve milli eğitime ayrılan ödenekleri de geride bırakan  büyük ödeneklerle, ülkenin kalkınması ve gelişmesinin önünde bir kambur haline gelmiştir.

Bu kurum ya tamamen kapatılmalı veya acilen çok köklü bir şekilde ıslah edilmelidir.

Diyanet işleri Başkanı; üzerine çektiği halkımızın haklı tepkisi nedeniyle, kendini savunmak amacıyla, Kadir Mısırlıoğlu denilen mahluku ziyaret sebebini, tamamen insani duygularla yapılmış bir hasta ziyareti olarak açıklamıştır.

Bu açıklama haklı ve yerinde değildir, insanlık dışı bu vatan haini ve ATATÜRK düşmanını, insanlık adına dahi olsa, Diyanet İşleri Başkanı sıfatıyla ve resmi kıyafetiyle ziyaret etmeye hakkı ve yetkisi yoktur.

Bize insanlık dersi vermeye çalışan Diyanet İşleri Başkanı, insan kisvesi giymiş insanlık dışı bu haini ziyaretinin gerekçesi yaptığı insanlığın aynısını, ATATÜRK'ten hangi nedenle esirgemiştir, din adamı dürüstlüğüyle açıklamak zorundadır.

Güner Yiğitbaşı

12/11/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

Hac Turizm'inden başka bir şey yapmayan, hurafelerle savaşmayan (bilakis hurafeler üreten), halkın aydınlanmasına katkı sağlamayan, iktidarın arka bahçesi haline gelmiş bir din kurumu kapatılmalıdır. Batı'nın hiç bir ülkesinde bütçesi, parası devlet bütçesinde sağlanan hiç bir din kurumu yoktur. Ayrıca Batı ülkelerinde din adamlarının (papazların) maaşını-ücretini devlet ödemez, imamların da o zaman maaşları namaz kılanlar tarafından verilmeli. Üç beş bakanlığın bütçesinden daha fazla bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı devlete her yönden yük olmaya, bütçeyi kemirmeye başlamıştır. Laik bir devlette devlet bütçesinden beslenen bir din makamı yanlıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır.

İnsani duygularla ziyaret edecek kişi gizlice, sivil elbise ile ziyaret eder. Kaldı ki, devletin resmi bir makamında bulunan, devletten maaş alan kişi Diyanet İşleri Başkanı, devlete, devletin değerlerine, ulusal kahramanına küfür hakaret eden çağ dışı, cahil, bağnaz, gerici, yobaz birini ziyaret edemez. Ziyaret ediyorsa, öteki ziyaret eden makamdakilerle birlikte Laik TC ine düşmanlık besliyor, ihanet ediyor demektir.

Tepeden izin almadan nefes alamaz. Kasıtlı ziyarettir..

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget