Öğretmen…- Gündüz Akgül

Cumhuriyet öğretmeniyim diyebilen, Cumhuriyet öğretmeni olarak görevlerini onurla tamamlayıp emekli olan, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü yürekten kutluyor

Öğretmen…- Gündüz Akgül
Sevgili dostlar,
Eğitim Birliği Yasasının delinerek, okulların cemaatlere ve özele teslim edildiği günlerde yazdığım bu yazıyı, güncelliğini yitirmediği, hatta durumun daha kötüye gittiği ve medrese eğitimine özlem duyulduğu için yeniden yayınlama gereğini duydum. 
G.A. 23.11.2018

ÖĞRETMENLERİMİ ARIYORUM!...

Bu gün 24 Kasım öğretmenler günü.

Bana A B C’yi öğreten,
Ülkemin onuru kurtuluş savaşını,  göğsü kabararak anlatan,
Coşkuyla Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerini benimseten,
Modern giyimiyle alnı açık, başı dik Atatürk’ün kızı olduğunu söyleyen,
Hurafeler yerine, bilimin gerekliliğine inanan,
Bağımsızlığın büyük bir erdem olduğunu söyleyen,
Herkes tarafından örnek gösterilen,
Biz öğrencilerin gözünde adeta devleşen,
Atatürk ilke ve devrimlerinin, ödünsüzce savunuculuğunu yapan,
Her koşulda, her zorluğu göze alarak gerçekleri dile getiren,

Öğretmenlerimi, büyük bir özlemle arıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün sofrasında, hocası Millî Eğitim Bakanı Esat Mehmet Bey, “kız öğrencilerin kısa etek, kısa çorap ve kısa kollu gömlek giymelerini uygun bulmadığını, bu nedenle daha kapalı giyinmelerini bir genelge ile okullara duyuracağını” Söyleyince, “Yanlış düşünüyorsunuz beyefendi! Bu bir gericiliktir. Kadınlar eski durumda yaşayamazlar. Devrimlerden en önemlisi, kadınlara verilen haklardır. Başka türlü batılılaşmakta olduğumuzu iddia edemeyiz. Bu kokuşmuş kafayla devlet yürümez!" diyen,  Mustafa Kemal tarafından "Sözlerinizde hoşgörülü ve ölçülü olunuz." Uyarısı yapılan, buna karşın devrimleri savunan, sonradan da Mustafa Kemal Atatürk tarafından Milli Eğitim Bakanlığına getirilen ve Milli Eğitimde büyük devrimler gerçekleştirin Dr. Reşit Galip gibi Milli Eğitim Bakanları, arıyorum.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, iki kimsesiz çocuğu parasız yatılı okula kaydetmesi için emir verdiği, ancak “arkasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Cumhurbaşkanı Atatürk gibi birisi bulunduğu için, bu iki çocuğu fakir ve kimsesiz kabul etmeme, hem yasalarımız, hem de mantığımız izin vermedi. Emirleriniz gereği H.P. (Haydarpaşa Lisesi) Lisesi’ne paralı yatılı olarak kayıtlarını yaptırdım. Çocukların üçer yıllık okul taksitlerine ait makbuzlar ekte takdim…” Diye işlem yapabilen ve Atatürk’ün takdirini kazanan Milli Eğitim Bakanı Abidin Özmen’i arıyorum.
Ülkeme ışık saçan Köy Enstitülerinin mimarları, efsane Milli eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’u arıyorum.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ümü arıyorum.
Bu duygularla;
Hala ülkemin bir köşesinde Cumhuriyet öğretmeniyim diyebilen, Cumhuriyet öğretmeni olarak görevlerini onurla tamamlayıp emekli olan, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü yürekten kutluyor,  saygılar sunuyorum.

24.11.2010
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget