Türkçe Ezan Ve Cumhuriyet Halk Partisi

Türkçe Ezan Ve Cumhuriyet Halk Partisi
Hepimiz biliyoruz ki, önümüzde çok önemli mahalli idareler seçimi var.

Bu nedenle, siyasi partilerimizin ve siyasilerimizin, bütün güçleriyle bu seçimlere odaklanmaları gerekiyor.

CHP Milletvekili Öztürk YILMAZ, bu seçim arifesinde  çıkıyor ve ezanın Türkçe okunması gerektiği tezini ortaya atıyor.

Din simsarı bazı siyasiler ve partiler, ezanın Türkçe okunması girişimini, dinsizlik olarak iddia ediyorlarsa da, biz şahsi görüşümüzü belirtecek olursak, namaza çağrı olan ve Arapça okunmasında hiçbir kutsiyet bulunmayan ezanın Türkçe okunmasını ve ezanda geçen sözlerin, çoluk çocuk. cahil ve okumuş her Müslüman Türk tarafından açıkça anlaşılmasını savunanlardanız. Arapça ezanda geçen, Allahu Ekber sözünün Türkçe anlamını dahi bilmeyen, Büyük ve Ulu Allah anlamına gelen, Arapça Allahu Ekber sözünü, Allah birdir olarak yanlış bilen akademisyenlerin de bulunduğu ülkemizde, ezanın Türkçe okunmasının zorunlu olduğu, çok açık bir gerçektir.

Burada CHP Milletvekili Öztürk YILMAZ'ı temelde haklı buluyorsak da, bu tartışmanın zamanlaması yönünden Öztürk YILMAZ'ı haksız buluyoruz ve vekili olduğu CHP'yi güç durumda bıraktığını değerlendiriyoruz.

Ancak, Öztürk YILMAZ'ın bu ezan çıkışı üzerine CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'nun ortaya koyduğu şiddetli tepkiyi, adı geçen milletvekilini kesin ihraç talebiyle disipline sevkini de anlayamıyoruz.

Evet, en başta AKP olmak üzere bazı partiler ve siyasiler, CHP'nin iktidar olduğu tek parti döneminde ezanında Türkçe okunmasını istismar ederek CHP'yi dinsizlikle suçlamışlar ve seçim miting meydanlarında bu iftiralarını sürekli tekrarlamaları nedeniyle CHP oy kaybına uğramış ise de; laiklikten yana, bu ilkeyi prensip edinmiş, ilkeli bir CHP genel Başkanı’nın, öncelikle kendi koltuğunu düşünerek, yerel seçimler öncesinde, muhtemel oy kaybını önlemek adına bu olayı çok önemli bir ülke sorunu haline getirerek, ezanın Türkçe okunmasını savunan CHP Milletvekilini aforoz edercesine, derhal kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmesi, AKP destekçisi muhalif basında hiç ses getirmemiş ve KILIÇDAROĞLU'nun bu aşırı tepki ve duyarlılığına kulaklarını tıkamışlardır.

CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU; koltuğunu muhafaza edebilmek için son kredisini kullanacağı önümüzdeki yerel seçimlerde, bu çıkışıyla dindar kesimin oylarını alacağını umuyorsa yanılıyor, bilakis bazı CHP seçmeninin oylarını kaybetme riskinin daha fazla olduğunu bilmelidir.

KILIÇDAROĞLU ve CHP'nin diğer yöneticileri hiç unutmasınlar, önümüzdeki yerel seçim propaganda mitinglerinde AKP Genel Başkanı ve diğer iktidar mensupları, hiçbir şey olmamış gibi, yine seçim  kürsülerine çıkacaklar ve tek parti döneminde kısa süre uygulanan Türkçe ezan'ı, siyasi istismar konusu yapmaya devam edecekler ve CHP Milletvekili Öztürk YILMAZ kesin olarak partiden ihraç edilse dahi, CHP'nin ezanın Türkçe okunmasını savunduğunu ve İslam dinine saldırıda bulunduklarını iddia etmeye devam edeceklerdir.

Sadece bir CHP Milletvekili olan, üzerinde hiçbir yönetici sıfatı ve yetkisi bulunmayan, bu nedenle sözleri asla CHP'yi bağlamayan Öztürk YILMAZ'ın, tamamen kendi şahsi görüşü olarak açıkladığı, ezan Türkçe olarak okunmalıdır çıkışı üzerine, bu milletvekilinin CHP Genel Başkanı tarafından vakit geçirmeden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi işlemi de; bize göre, ezan ve dinimizi politikaya alet etmenin tipik bir örneğidir.

Hiç değilse, dini kesimlere yaranabilseler, değerleri bilinse bari, ama nerede, ara da bulasın.

Güner Yiğitbaşı

09/11/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget